WoW Classic – The Balance of Light and Shadow

  Benediction    Anathema    Guide   

Benediction patří mezi několik nejikoničtějších zbraní z WoW Classic a je unikátní možností si přepínat mezi její healovací formou Benediction a Shadow formou zvanou Anathema. Společně s několika dalšími oblíbenými a silnými zbraněmi je dostupná již od začátku první fáze, a proto vám přinášíme návod, jak ji získat.

 

1. The Eye of Divinity

 

Cesta za získáním Benediction (případně Anathemy) začíná v Molten Core. Po poražení Majordoma Executuse se objeví truhla s lootem, která bude vždy obsahovat buď Ancient Petrified Leaf (pro hunterovský quest na získání Rhok'delar), a nebo epický trinket The Eye of Divinity pro priesty. Ano, slyšíte dobře. Narozdíl od zbraní jako Thunderfury či Sulfuras se jedná o class specific zbraň, kterou mohou používat pouze priesti. Pokud jste tím šťastlivcem, který oko z truhly obdrží,  můžete po jeho lootnutí vyrazit do Eastern Plaguelands, na jihozápad od Stratholmu, kde si můžete promluvit s Eris Havenfire a vzít quest The Balance of Light and Shadow. Avšak pamatujte, že pro jakoukoli interakci s tímto NPC musíte mít The Eye of Divinity equipnuté.

Žlutá značka ukazuje pozici Eris Havenfire

 

2. The Balance of Light and Shadow

 

Tento quest je poměrně přímočarý. Musíte zachránit 50 sedláků dříve, než jich 15 zabijí nepřátelské síly nemrtvých. Ale ve skutečnosti je to samozřejmě trochu složitější. Okamžitě po přijetí tohoto questu se zhruba 60 metrů na sever spawne první vlna sedláků a vyrazí směrem k cíli, beaconu Světla na jihu. Po celou dobu přesunu je budou ostřelovat lukostřelci, periodicky budou infikování disease a občas se také spawnou kostlivci, které budete muset zabít. 

 

Pokud tento event failnete, Eris se despawne a na další pokus si všichni priesti na serveru budou muset 2 hodiny počkat. Avšak existuje způsob, jak v případě blížící se porážky event resetovat. Stačí, aby jakýkoli hráč narušil průběh tohoto eventu, tzn. vás či sedláky vyléčil, buffnul a nebo se s jakýmkoli účastníkem eventu (vy, sedláci nebo kostlivci) dostal do combatu, a objeví se The Cleaner. Ten sice všechny dotčené hráče zabije, ale současně tím tento event resetuje a umožní tak obejít dvouhodinový respawn timer Eris.

  1. Nejvyšší prioritou by mělo být zabití spawnutých kostlivců – k tomu postačí rank 4 Holy Nova a nebo Oil of Immolation.
  2. Druhé v prioritě je vyléčení sedláků, kterým zbýva méně než polovina životů. K tomu se nejvíce hodí rank 4 Flash Heal.
  3. V okamžiku, kdy žádnému sedlákovi nehrozí akutní smrt, se zaměřte na shození disease (fialový debuff > zelený debuff) pomocí Abolish Disease.
  4. Jestliže nic jiného aktuálně nehrozí, nahoďte na každého zraněného sedláka max rank Renew.

 

Pokud se vám podaří úspěšně eskortovat vlnu sedláků do cíle, spawne se na původním místě další a vše se opakuje, dokud úkol nesplníte a nebo nezkazíte. Po splnění úkolu si promluvte s Eris a obdržíte Splinter of Nordrassil.

Diat <Proxima>, Golemagg, pravděpodobně první CZ/SK majitel této ikonické zbraně

 

3. The Eye of Shadow

 

Poslední součástí, kterou pro vytvoření Benediction musíte získat, je The Eye of Shadow. To padá z elitních démonů ve Winterspringu a Blasted Lands. Avšak budete si muset poskládat group, která vám s jejich zabítí pomůže, protože si je jako priest pravděpodobně nedokážete vysólovat. Případně si toto oko můžete za pár set goldů koupit na aukci, je totiž BoE (Bind on Equip).

 

4. Vytvoření Benediction

 

Poté již můžete použít Splinter of Nordrassil a vytvořit si svou vlastní Benediction. Pro přeměnu na Anathemu stačí na Benediction kliknout pravým tlačítkem, avšak pamatujte, že přepínání mezi nimi má 30 minut dlouhý cooldown.

 

Tipy a triky

 

  • Zvolte si vhodné talenty. Osobně mohu doporučit následující talent build zaměřený na healing, Spirit Tap a snížení mana costu instantních spellů. Někomu se volba Spirit Tap může zdát divná, avšak tento talent vám zvedne regeneraci many ze spiritu o 100 % a umožní vám plný regen i při kouzlení. Díky zabíjení kostlivců jej budete mít aktivní téměř po celou dobu, a tudíž patří mezi jeden z nejlepších možných talentů pro tento quest. 

 

  • Maximalizujte svou obnovu many. Jakýkoli předmět, který vám dává spirit a nebo obnovuje manu, vám tento quest usnadní. Ale nezapomeňte, že toto se nevztahuje jen na gear, ale i na consumables. Těch si s sebou přineste ideálně spoustu. Oil of Immolation vám umožní zabíjet kostlivce bez použití many, Demonic Rune nebo Dark Rune vám společně s Major Mana Potion dodají spoustu many navíc. Pokud i přesto budete mít problém s manou, můžete použít například i Nightfin Soup nebo Brilliant Mana Oil, avšak i v průměrném gearu je tento quest splnitelný pouze s potiony a runami.
  • Požádejte kamaráda, aby stál nedaleko, a v případě, že bude hrozit, že quest failnete, raději jej s jeho pomocí resetujte. Vyhnete se tak dlouhému čekání na respawn.

 


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Derox 12.11.2019 04:29

Spirit Tap při tomto questu nefunguje .

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet