Boldfire - Boj o život

4. kapitola

Probral jsem se v nějaké kleci a i přes bolest, kterou jsem stále cítil, jsem rychle vstal a snažil se zjistit, kde to vlastně jsem. Otočím se za sebe a zahlédnu chlápka který byl v cele se mnou. "Tak už jsi vzhůru" zeptal se mě.
"Kde to jsem?" vyhrkl jsem na něj.
"Ty jsi mi nějaký zvědavý, nejdříve by ses mohl představit."
"Omlouvám se, mé jméno je Hektor... kde to tedy jsme a proč?"
"Zdravím tě Hektore, já jsem Bargon a pokud jsi to ještě nepoznal, tak tohle je Aréna a my jsme vězni."
"C-cože??A co tady můžu já..." přerušil mě najednou jeden ze strážců ,který stal opodál:"Ty novej, polez sem, půjdeš se mnou za šéfem".
Plouživými kroky jsem vydal už k otevřeným dveřím klece a najednou sem zrychlil a vrazil strážnému pěstí do hrudi, ale přes jeho brnění to sním ani nehlo.
"Odpor je marný... JDEME!" řekl se smíchem v hlase a chytl mě za ruku a táhl mě chodbami za jejich vůdcem. Když jsme došli k velkým vratům řekl mi: "A buď hodnej, nebo dobře nedopadneš!" Otevřel dveře a vešli jsme dovnitř. Ve velkém křesle seděl mohutný ork se sytě zelenou barvou kůže a strašlivým obličejem a obklopen dvěma strážcema.
"Jen přistup blíže mladej," řekl.
"Kdo jsi a co po mě chceš?" vyhrkl jsem trochu nervózně ze sebe.
"Chci abys pro mě bojoval, tohle je má aréna!"
"Nebudu pro tebe bojovat, najdu si cestu, jak odsud pryč!"
"Máš ostrý jazýček, to se mi líbí... jedním vítězstvím si můžeš vybojovat slávu, bohatství a svobodu... podmínka je, že musíš přežít. Jednoduché že?" řekl se škodolibým úsměvem.
"Ale proč sis vybral mne? Já o boji nic nevím!"
"Právě proto to bude zajímavější a lidé budou více nadšení a jenom se pohrnou!" zasmál se a pokračoval: "a teď se padej nažrat, za chvíli se začíná! Nechci abys mi tam umřel po jedné ráně".
Než jsem stačil cokoliv odpovědět, už mě zase stráže vedly zpátky do cely. Když jsme tam dorazili bylo už na zemi v talíři nachystané nějaké jídlo a jelikož jsem ještě nic nejedl, tak jsem se do něj hned pustil. Kupodivu nebylo zase tak špatné jak se na první pohled zdálo. Sotva jsem dojedl, už mě stráže zase vedly pryč, ale tentokrát jinudy a už z dálky jsem slyšel nějaké hlasy a výkřiky. Došli jsme k nějaké zbrojnici a já dostal lehký jednoruční meč, štít a na hlavu helmu. Zbrojnici jsme opustili a šli jsme rovnou k velké bráně za kterou už byly všechny ty výkřiky a všichni ti lidé čekající na náš příchod. Stráže otevřely bránu a postrčili mě dovnitř. Lidé začali jásat a tleskat. Pomalými kroky sem se vydal za Bargonem, který už tam stál připraven a kývnutím mě pozdravil. Vedle něj stála ještě jedna osoba, kterou jsem neznal. Vypadala stejně jako my, akorát neměla žádný meč ani štít, ale velkou obouruční hůl s velkou lebkou na jedné straně.

"Kdo to je?" zeptal jsem se Barona.
"Je to léčitel, myslím, že se bude hodit" odpověděl.
"Proti komu budem bojovat?" zeptal jsem se poněkud nervózně.
"Proti Taurenovi!!"
"Cože Tauren?? Oni opravdu žijí?? Myslel jsem si, že to je jen legenda!"
"Drž se za mnou přichází!" řekl a odstrčil mě do pozadí.
Země se začala jemně třást a najednou z protějších vrat se vyřítilo ohromné stvoření s býčí hlavou, mohutnými pažemi a s kopyty na nohách. V ruce měl obrovskou obouruční sekeru a na zádech těžkou kuši. Na nic nečekal a rozběhl se proti nám s rozpřaženou sekerou. Rozběhl jsem se do levé strany a léčitel do pravé. Bragon zůstal stát a byl připravený na první ránu. Tauren doběhl k Bargonovi a švihl sekerou, ale Bargon měl už v pohotovosti štít a ránu vykryl. Štít jen zapraskal a Bargon ránu skoro neustál. Taur vyslal další ránu a další a Bargon neustále couval dozadu a měl s ním velké problémy. Léčitel vší silou uchopil svou hůl a rozběhl se proti Taurovi. Hůl našla svůj cíl v Taurenově koleni a noha se mu na malou chvíli podlomila. Neváhal jsem a rozběhl jsem se taky udeřit. Rozpřáhl jsem se a chtěl jsem ho seknout do paže, ale Taur vyskočil ze země a mou ránu sekerou vykryl. Obrátil se na léčitele a jednou ranou ho hrudi ho poslal k zemi. Kosti jen zapraskali a léčitel se skácel k zemi. Diváci začali propukat v jásot.
"SAKRA" zařval Bargon: "Teď je to jen na nás! Běž na něj zezadu, já budu utočit zepředu!" zařval a já se hned stavěl proti Taurenovým ohromným zádům. Rozpřáhl jsem se a udeřil, ale tak nešikovně, že jsem trefil jen ohromnou kuši, která se mu na zádech kymácela. Taur vyskočil a kopytem mě kopl do hrudi a já v tu chvíli upustil svůj meč i štít a začal jsem se kutálet po zemi až ke stěně arény. Tauren mezitím kryl další rány od Barona a vypadalo to pro nás velmi špatně. Najednou jsem uslyšel ohromnou ránu,tak sem s bolestí zvedl hlavu a zahlédl,jak Bargon dostal ránu do nohy a upadl na zem a upustil přitom štít. Taur neváhal a jednou ranou sekery ho uspal navždy. Byla to tak velká rána, až se mu přelomila jeho sekyra. Vzal si kuši ze zad a otočil se směrem ke mně, chtěl ji nabít, ale mou ranou, jsem mu ji asi poškodil a byla nepoužitelná. Zahodil ji a rozběhl se ke mně. Pomalu jsem se začal zvedat ze země a hledal jsem svůj meč, ale byl bohužel moc daleko a nestihl jsem se pro něj natáhnout a Taur už byl u mě. Chytl mě jednou paží pod krkem a zvedl do výše. Snažil jsem se vytrhnout z toho mocného sevření, ale marně. Druhou volnou rukou mi uštědřil pár ran do hlavy a upustil mě na zem. Síly mi docházely a já nevěděl co dělat dále. Začala se ve mně hromadit zloba a zcela mě pohlcovala. Ani nevím proč, ale automaticky jsem najednou rozpřáhl ruce a začala se mi v dlaních hromadit energie, která vypadala jako dvě malé ohnivé koule. Na nic jsem nečekal a vyslal je směrem na Taura. Dostal je do hrudi a do paže. Zcela ohromen se zarazil a udělal dva kroky zpět, ale zloba byla ve mě příliš velká a já vytvořil další dvě koule a opět je vyslal na Taura. Jedna z nich ho zasáhla do hlavy a ten s ohromným hrdelním řevem se skácel k zemi. Já únavou taky padl na kolena, ale věděl jsem, že jsem vítěz!
Později toho dne jsem se opět probral ve své kleci a zrovna když jsem se snažil posadit zahlédl jsem ve stínu u klece nějakou postavu v tmavém plášti...


<--- naspäť na 3. časť |

Naspäť do sekcie Povídky


Naposledy upravil/a Mordecay 23.12.2014 v 12:40:16.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

voky 26.07.2011 22:48

bude pokračování?

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet