Cataclysm Preview - Tol Barad

http://forum.wowfan.cz/obrazky/Javorovej/TolBarad/tolbarad
Ostrov u pobřeží Eastern Kingdoms a historické území, které je nyní vyhledáváno zástupci Hordy i Aliance - to vše je Tol Barad. Jeho strategická izolovaná poloha je dokonalou pevností pro plánování možných vojenských úderů. Ve World of Warcraft: Cataclysm proběhnou bitvy o kontrolu nad tímto ostrovem. Pokud by jste zde vyhráli, čeká vás sláva a unikátní odměny. Čtěte více o této nové world PVP a Questing lokaci.[odstavec]tol barad mapaBěhem druhé války, která proběhla mezi lidmi a orky, sloužil Tol Barad jako ostrovní pevnost městu Stromgrade a byl hojně využíván Aliancí pro přípravu vojenských tažení... dokud nebyl dobyt a zdecimován krvelačnou Hordou. O několik let později zde v ruinách kdysi velikého opevnění založili Kul-Tiras magické vězení, kde drželi pod zámkem démony, kriminálníky či jiné zdroje nebezpečné magie. Existence takového vězení zůstala skryta pro většinu obyvatel Azerothu. V důsledku působení Cataclysmu a rozbroji mezi Hordou a Aliancí se vše začíná měnit. Tol Barad budě opět sloužit jako strategické ležení pro shromáždění amrádních lodí k obléhání nepřátelských pevností na Eastern Kingdoms. Vzhledem k tomu, že Horda i Aliance budou platit krví za kontrolu nad Tol Baradem, není vůbec známo, která z dvou frakcí ovládne válkou zničený ostrov.
Podobně jako tomu bylo u Wintergrasp, bude i Tol Barad sloužit jako otevřená PVP zóna. Jsou tu i oblasti, kde každá z frakcí dostává daily questy. Do boje se dá zapojit pomocí portálů v hlavních městech (tedy Stormwind a Orgrimmar) a válčit pak může až 100 hráčů za každou frakci. Narozdíl od Wintergraspu tu nebude pomocný buff v podobě Tenacity. Místo toho zde bude nový systém, který bude hráče ve frontě posílat v poměru 1:1 s minimálním počtem 25 lidí na každé straně (sbohem nepoměru, kdy ve WG bránilo XXX hordy a aliance to pižlala v 10ti lidech). Bitvy se pak budou odehrávat každé 2,5 hodiny. Tol Barad bude fungovat na systému Capture-point. Jsou zde umístěny 3 pevnosti a 3 věže. Při zničení jedné z věží se, z celkového 15ti minutového času na bitvu, odečte 5 minut za každou zničenou věž. Pro útočníky je cílem hry zabrat a udržet všechny 3 pevnosti dokud nevyprší čas. Pokud útočící strana neudrží byť jedinou pevnost, prohrává. Podobně jako v Eye of the Storm bude zabírání pevnosti záviset na spolubojovnících v okolí. Navíc, pokud je v boji o pevnost zabit váš spolubojovník, tak se posuvník posune a kousek ve prospěch opoziční frakce. Tudíž zde nebude hrát roli jen počet spoluhráčů, ale i taky dovednost přežít. Možná právě vaše smrt zapříčiní porážku v celé bitvě.
Ke zničení věží budou mít útočníci k dispozici nové typy obléhacích strojů - Abadoned Siege Engine. Stanovený počet strojů bude zobrazen na mapě a vozidla budou určená hlavně k bombardování věží. Narozdíl od Wintergraspu, nebudou stroje schopné útočit v pohybu. Hráči musí stroj dopravit do blízkosti věže a opustit ho, čímž se stroj přestaví na automatické obléhací dělo. Obléhací stroj bude ničit věž tak dlouho, dokud ji nezničí nebo dokud nebude sám zničen obránci. Stroje nelze opravit ani nahradit, bude tak důležité je ubránit. Pokud budou stroje zničené dříve než věže, tak věže budou do konce bitvy v bezpečí a pro obránce bude jednodušší soustředit všechnu sílu na obranu pevností. Hráči, kteří získají kontrolu na Tol Baradem, dostanou honor body navíc a Tol Barad Commendations. Tyto Commendations marky lze směnit u nových frakcí za speciální věci (epic vybavení, mounti atp.) Vítězná frakce získá navíc přístup k extra daily questům. A stejně jako tomu bylo ve Vault of Archavon, tak i zde budete mít přístup do instance s pořádným lootem.
[odstavec]Kromě bitvy o kontrolu nad Tol Baradem je v Tol Barad Peninsula připraveno mnoho questů pro obě frakce. Členové Hordy budou pomáhat Hellscream's Reach a Aliance Baradin's Wardens. Každý den bude náhodně vybráno šest unikátních úkolů, které budete moct plnit v podobě daily questů. Úkoly se vám tedy tak brzo neomrzí a budete moci průběžně poznat celý Tol Barad Peninsula. Avšak pouze frakce, která má Tol Barad pod kontrolou, bude mít k těmto úkolům přístup. Odměnou jsou pak goldy, zkušenosti a Tol Barad Commendations. Plněním těchto questů se hráči dozví něco o nebezpečí, které skrývá v místní vězení. Dozví se i důvod, proč je tato izolovaná země středem zájmů dvou frakcí - Hellscream's Reach a Baradin's Wardens. Vzhledem k tomu, kolik je v sázce v důsledku působení Cataclysmu, bude Tol Barad zlostně vyhledáván jak Hordou tak i Aliancí. Ale záleží pouze na hráčích, kdo získá kontrolu a na ostrově se usadí.


Naposledy upravil/a Wrent 17.11.2010 v 21:51:04.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Javorovej
Lukáš Javůrek

Javorovej je autorem 61 článků. Více článků tohoto autora najdete na tomto odkazu. Pro více informací navštivte profil tohoto autora.

Diskuze

Skynet 19.11.2010 17:37

Nekros
Pořád je to něco, co jsi ty nedal.
Neviem..ja som svoju guildu takto netestoval.Ani kladne ani zaporne.ale neutralne .

Nekros 19.11.2010 17:10

Skynet
N:Vyhrat duel proti hracom z PvE guildy, hmmm to je skill
Pořád je to něco, co jsi ty nedal.

blade-22 19.11.2010 14:08

Skynet
N:Vyhrat duel proti hracom z PvE guildy, hmmm to je skill
kladne nebo zaporne? (ledaskdy potrebujes celkem velkej)

Skynet 19.11.2010 13:40

N:Vyhrat duel proti hracom z PvE guildy, hmmm to je skill

blade-22 19.11.2010 11:52

Ludek
No musím se postavit na stranu Nekrose. Ono je sice pravda že např. healer v PvE eqipu a s PvE talentama toho doháže nahealovat hodně, ale jen za předpokladu že na opačné straně jsou magoři co mu dají prostor, v PvP je důležitý hlavně VYHRÁT ne mít nejvyšší DPS a HPS. Stejně tak se nepozná podle recountu kdo je pro BG užitečnější, mnohdy je užitečnější ten co udělá nejmenší DPS/HPS ale jen díky tomu že zná taktiku a místo aby pobíhal jak splašenej např. brání pozici.
ale sance toho ze narazis na PVP plac a nenajdes tam ani jednoho pomatence nebo ppl bez ressilky je teda kdyz uz ne hodne mala tak minimalne hodne miziva necros takovy na tol barad budou vzdycky a na obou stranach (furt lepsi kdyz pomuzou malo nez vubec)

Ludek 19.11.2010 09:51

No musím se postavit na stranu Nekrose. Ono je sice pravda že např. healer v PvE eqipu a s PvE talentama toho doháže nahealovat hodně, ale jen za předpokladu že na opačné straně jsou magoři co mu dají prostor, v PvP je důležitý hlavně VYHRÁT ne mít nejvyšší DPS a HPS. Stejně tak se nepozná podle recountu kdo je pro BG užitečnější, mnohdy je užitečnější ten co udělá nejmenší DPS/HPS ale jen díky tomu že zná taktiku a místo aby pobíhal jak splašenej např. brání pozici.

Nekros 19.11.2010 09:08

Pazdi
kdybys aspoň napsal jako wrent, ať se zdrží nadávek celkově, tak to beru, ale takhle je to opravdu zvláštní
Já tady snad někomu nadávám? Snažím se zde k vám všem mluvit slušně.
blade-22
13 lvl echantment shamam PVE sem dostal 15.9.2010 ironmana na 1.pokus
A co, že máš ironmana? Já mám zase bound for glory, navíc mě nezajímaj achi na low lvlech, kde jsou spelly proti sobě ještě poměrně nevybalancovaný, protože se je zde Blizzard snaží zaměřit především na expení a srovná se to až tak okolo 60. lvlu.Navíc fakt mě nezajímá, co má postava s 400 hp a 15 ressilence, ani co má tvoje main postava.Jde mi o to, že vy mě nebudete soudit, jestli umim PvP nebo neumim. Z naší gildy, i když je tak průměrně velká (Fellowship of WoWfan) jsem si dal každýho, s kým jsem duelil. Několikrát jsem se prostřílel skrz SW k Wrynnovi a zase zpátky atd. atd.Ale to nejdůležitější co je, je to, že v Tol Baradu, který má být pro 100 lidí, mě bude otravovat 30 lidí bez ressilky a 20 lidí, který nevědi kam chodit, co dělat atd., zvlášť když jak psal Javorovej: Pokud je v boji o pevnost zabit váš spolubojovník, tak se posuvník posune a kousek ve prospěch opoziční frakce. A proto by měl na to Blizzard udělat alespoň nějaký ressilence omezení, ale chápu, že se bojíte, že byste si potom nezabojovali.

Pazdi 18.11.2010 22:22

Ellendway
Battle.net je zcela zadarmo.
myslím, že všem došlo, co chtěl blade říct...

Ellendway 18.11.2010 22:17

blade-22
1.battle.net neni free
Battle.net je zcela zadarmo.

blade-22 18.11.2010 21:32

blade-22
2.13 lvl echantment shamam PVE sem dostal 15.9.2010 ironmana na 1.pokus(pravda helfnul mi hunter)

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet