Prorok Velen, Světlo a Temnota

Velen, the Prophet (Prorok Velen)

//pic/gameinfo/lightvsdarkness/velen_logo
Velen je nucen hrát již velmi dlouho hru na honěnou. Má však schopnosti, které mu pomáhají stát na straně, která nakonec vyhraje. Tím pomocníkem jsou vize do budoucnosti, může se tak rozhodovat nad dalšími kroky mnohem lépe než jeho nepřátelé. Přeci jen je to již více než 25 000 let života, během kterého zažil spoustu okamžiků, které jeho lidu přinesli jen potíže, ale také naději - naději na lepší zítřky. Ale vraťme se zpět k Velenovi. Rasová nenávist, územní zisky a ztráty, ani touha po odplatě za vše, co vytrpěl jeho lid, není důležité. Dokonce i Cataclysm je v porovnání s tím, co přijde, nic. Velen měl totiž vidění, označovalo všechny bitvy, kterých jsme se zúčastnili, jen jako pouhou předzvěst a největší konflikt v celém vesmíru se rychle blíží. A každý syn a dcera Světla, bez ohledu na jejich propojení, využívání magických sil, bude mít možnost vybrat si svojí stranu, na kterou se přidá.
Poslední bitva se blíží. Svět Azerothu byl vybrán místem bojiště. Dobro proti zlu, světlo nebo temnota, život soupeřící se smrtí. Kterou stranu si zvolíte?

Válka mezi Světlem a Temnotou

Úvod Draeneiů zdroj

Posíleni svatým světlem a zcela přesvědčeni svou silou, vedli Draeneiové bitvu proti Plamenné Legii na Outlandu. Nyní, když je legie poražena a byla tak dokončena zoufalá mise za záchranu lidí, která je dovedla až na Azeroth, byli někteří z Draenei posláni zpět do Outlandu, aby opět oživili svůj bývalý život a kulturu. Většina z nich však zůstala, aby i nadále mohli plnit závazky vůči Alianci. Poháněn svou vizí, Velen věří, že se obrovská válka mezi Temnotou a Světlem rychle blíží a jejím příštím bojištěm bude právě Azeroth. Jako jeden z Velenových vyvolených, se musíš odvážně postavit stínům temnoty a zajistit, aby byli lidé připraveni na přicházející bitvu.

První věcí, na kterou se zaměříme, budou události odehrávající se během Burning Crusade. V datadisku jsme se vrátili zpět na Outland, kde proti nám stáli jednotky Illidana i proti jemu samotném. Konečná bitva se odehrála u Sluneční Studny, která vedla k porážce Kil’jaedena. To vše byly jen nepatrné tahy v rozehrané partii, která směřuje k mnohem většímu konfliktu. Kil’jaeden nebyl „zabit“, můžeme ale říci, že to bylo menší klopýtnutí Legie. Nyní však buduje armádu, aby se mohl vrátit a uskutečnit to, co nedovedl ani samotný Sargeras - dobýt Azeroth, který se již několikrát ubránil jako žádný svět předtím. Kromě toho, byla bitva o Undercity a porážka Varimathrase mnohem zlověstnější, než si možná myslíme.
Je jasné, že Varimathras mluví k nějaké mocné osobnosti, když se pokouší zmocnit Undercity (nesmíme opomenout, že právě Sylvanas získala Undercity právě od něj a jeho bratra poté, co ho získali od Arthase, i když je diskutabilní, zda by tak učinili i bez její pomoci). Na koho však mluví, o tom můžeme jen spekulovat. Podle zvukového zdroje by měli jít o samotného Sargerase. Nakolik přesná je tato informace, to se zatím nedozvíme.
Úvod Draeneiů zdroj

Varimathras: Vítej ve své budoucnosti… Varimathras: Příliš dlouho… neúnavné a nekonečné plánování… takhle nemůže skončit… Varimathras: Potřebuji více času… Mistr je už blízko… Varimathras: Taková moc! Cítíte to, smrtelníci?! Přestaňte s tím bláznovstvím a přidejte se ke mně! Varimathras: Já nezklamu! Znovu už ne! Varimathras: Nemůžu to udržet… narušení… Vzdálený hlas: Zklamal jsi mě, Varimathrasi! Varimathras: Tisíceré prominutí, Mistře! Vypořádám se s těmito vetřelci osobně!

Pokud by byl vzdálený hlas opravdu Sargerase, pak jsme byli svědky zajímavé situace. V současné době následuje většina Plamenné Legie Kil’jaedena. Ale Eredar jistě ví, že je jeho pozice nejistá a Dreadlordi mají jistě velkou šanci zastat jeho místo a dostávat příkazy přímo od Sargerase. Mal'Ganis, Balnazzar a Varimathras nemůžou být jen tak zabiti, dokonce ani mocnou zbraní, jakou je Arthasův Frostmourne. Proč jsme zatím neviděli Tichondriuse nebo Anatherona, je záhadou. Možná bychom mohli spekulovat i nad tím, že Illidan se počítá jako Dreadlord, nebo spíše, počítal. S jistotou víme, že Nathrezim mezi sebou bojovat nebudou, což nás může přivést na myšlenku, že se sami navzájem mohou zabít. Jediné východisko by tedy bylo, že spolu něco plánují, nebo alespoň někteří z nich. Je to touha zastoupit postavení Kil’jaedena v Legii? Sargeras možná něco tuší, ale proti němu by neměl ani mocný Eredar šanci.

Svět a vše, co je v něm…

Vypadá to, že Kil’jaeden má v úmyslu získat plnou kontrolu nad Legií. Můžeme tak usuzovat z jednoho prohlášení, které učinil při vstupu na Azeroth skrze Sluneční Studnu: „Postradatelní zahynuli… Budiž! Já teď uspěji tam, kde Sargeras nemohl! Nechám tento svět krvácet a zajistím si tak místo jako pravý pán Plamenné Legie! Konec se blíží! A rozpad tohoto světa právě začíná!“ To nás vede jen k dalším otázkám. Proč je zničení Azerothu tak důležité? Proč by úspěch zajistil Kil’jaedenovi místo tam, kde byl do teď Sargeras. Ten by mohl lehce zničit svého služebníka a pravděpodobně také vše, co by na něj Kil’jaeden z Legie poslal. Jistě jsou tu tací, kteří zůstávají věrni svému pánovi, mezi ně pravděpodobně patří Varimathras, který byl ale vyhnán mimo náš svět.
Mezi těmito událostmi, příchodem a porážkou Algalona, přítomnosti Studny Věčnosti po celém Azerothu, je jasné, že se zde dělej něco zvláštního, zvláště pak na celé planetě. Pamatujme, že Algalon poukázal na to, že celý planetární systém má milióny bytostí. Titáni byli poněkud překvapeni přítomností Starých Bohů při tvoření, a přesto poněkud váhali. Nechtěli zničit Staré Bohy, protože se domnívali, že by to vedlo ke zničení samotného světa. K tomu by přistoupili pouze v případě, že by musel být Azeroth přetvořen, respektive vyhladit všechen život a začít od začátku. Okolnosti, které nastaly v Ulduaru, nutily Algalona vyslat kód Titánům, že je Azeroth zkažen a musí být obnoven mír. Jeho porážka byla tedy nutností. Nikomu se nikdy nepodařilo zastavit posla Titánů.

Nesmíš to vzdát, musíš... vzpomeň si

Zpět k Velenovi a jeho věštbě o přicházející poslední bitvě mezi vojáky Světla a těmi, co jsou ovládáni Temnotou. V nové questové linii ve Swamp of Sorrows, poukazuje Velen na to, že Světlo nikdy nikoho neopouští. Neopustilo Crusader Bridenbrada v boji proti Pohromě a její nákaze, Nobunda, když byl pod vlivem démonické energie a nemohl tak slyšet jeho volání. Nikdy neodešlo od Broken nebo Lost Ones. Velen na konci série úkolů přímo říká, že tomu tak opravdu je. V úkolu Remember the Light jsou hráči svědkem smrti Magtoora, vůdce Broken, sídlícího v Harborage. Anchorite Avuun, který přišel do města s úmyslem spojit the Broken s Draenei, nemůže vyléčit Magtoora pomocí světla. V zoufalství se obrací na pomoc hráčů, s jejichž pomocí by mohl odvrátit pomalu přicházející smrt a zachránit tak vůdce. Na konci úkolu, v žalu a smutku, Avuun ztrácí svou víru. V tu chvíli přichází Velen…
Jak Velen vysvětluje Avuunovi, smrt Magtoora neznamenala, že by byl opuštěný. The Broken nejsou mnohem méně spojeny se Světlem než Draenei. Naopak, Světlo je v polovině vesmíru, navždy uzavřeno v nekonečném konfliktu s jejím protějškem a již brzy přijde konečná bitva mezi těmito protiklady. Byla to právě protější strana, která zabránila Magtoorovi a ostatním z Broken neslyšet Světlo, aniž by za to mohli. Velen to dokazuje snad jen jediným způsobem. Vrátí umírajícího Magtoora zpět ke Světlu.
Před odchodem vzkazuje Velen: „Pamatuj si, Avuune. Ne všichni, kteří bloudí, jsou ztraceni.“ To udělá jasno nejen Avuunovi, ale také hráčům, kteří jsou svědky posledních momentů Magtoora. Prorok musel učinit tuto lekci, aby jeho poselství nabralo na významu. Blížící se válku není potřeba nalézt jen na Azerothu, ale v srdcích a myslích každé její bytosti. Je to válka o duše, které tam bydlí, velká kosmická bitva Světla proti jejímu protějšku, Temnotě.

Světlo neopouští své hrdiny

Velenův zásah u Sluneční Studny měl nový význam. Nejen, že pomohl Blood Elfům, kteří útočili na jeho lid, ukradli plavidlo naaru, na kterém byli závislí, a téměř je pozabíjeli, když havarovali na Azerothu. Ale i přesto udělal vše proto, aby i oni mohli vidět, že je Světlo neopustilo. Konečný osud M’uru byla jako jiskra, která oživila Sunwell a navrátila pravdu o Světle zpět mezi lidi, kteří již jednou Světlo následovali a mysleli si, že se k nim obrátilo zády. Světlo nikdy neopouští své hrdiny. I tváří v tvář temnotě, i když mor a zlo útočí a vše se zdá být ztraceno, když ani tichý hlásek nemůže být slyšet – Světlo na vás čeká. Na frakci nezáleží v porovnání s konečným rozhodnutím. Proto když jsme stáli proti Kil’jaedenovi, bylo důležité ho nejen porazit, ale nechat ho stále aktivním, tím totiž Velen obrátil temné síly směrem k vlastnímu rozhodování a zkorumpovanosti. Legie stále existuje, je ale rozdělena na několik částí, které se handrkují o moc. Oslabená a neschopná zaměřit svojí plnou pozornost na Azeroth v jeden moment. Zvláště pak v tuto dobu, kdy samotný svět je zmítán ve zmatku. Cataclysm způsobený Deathwingem je nejlepší čas pro Legii udeřit, podobně jako se o to pokoušel Sargeras během války s Pohromou. Ale Velen zajistil, aby se temnota rozdělila a byla neschopná jakékoli větší hrozby. Velenova hra trvá již spoustu času. Současný boj slouží spíše jako příprava pro ty, kteří budou součástí Armády Světla (Army of the Light), proti těm, kteří vědomě nebo jen z nepozornosti podlehli volání Temnoty. A to proto, že Světlo své bojovníky neopouští. Nikomu nepřeje utrpení, ale není jedinou silou na tomto světě.

Naposledy upravil/a Mordecay 09.01.2015 v 18:04:31.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

milanko 02.02.2012 22:22

vy zavislaci

Tenpenny 20.09.2011 00:20

Mordecay
Vo Wolfheart Velen povedal, že Anduina čaká veľká budúcnosť v silách Svetla. Žeby sa postavil proti Sargerasovi?
řekl bych že z něj bude OP priest se schopností porozumět Naaru

Mordecay 19.09.2011 20:21

Vo Wolfheart Velen povedal, že Anduina čaká veľká budúcnosť v silách Svetla. Žeby sa postavil proti Sargerasovi?

Petanurban 04.09.2011 18:03

To Jerryky, DaveL: Máte pravdu, už v tom vidím jasněji, jen jsem si to nejdřív nedokázal představit. Děkuji.

Esperanta 02.09.2011 22:11

Andros
sry, myslel jsem čepele jako zbraně illidana, nevím, jak se jmenuje ten typ zbraně. Takhle jsem to myslel
warglaive

Andros 02.09.2011 21:54

bloodhero22
a katany s mecema snad cepele nemají? ja jich na tom odkazu nasel u skoro vsech pandarenu(vanoce a skupina neceho co bych asi prirovnal k DK je nemají)
sry, myslel jsem čepele jako zbraně illidana, nevím, jak se jmenuje ten typ zbraně. Takhle jsem to myslel

Jerryky 02.09.2011 20:49

Petanurban
No dobre no, ale stejne mi to furt nesedi. Prostě špatna věc bude pro mě pořád špatná.
Ne, zloděj také může využít své dovednosti k něčemu dobrému. Přece nezahodíš něco, s čím umíš, když to můžeš využít ve prospěch té správné strany.

DaveL 02.09.2011 20:27

Petanurban
No dobre no, ale stejne mi to furt nesedi. Prostě špatna věc bude pro mě pořád špatná.
pořád jseš v menšině, pokud to většina přijímá tak se ti to nemusí líbit sebevíc ale stejnak s tim nic nenaděláš

Petanurban 02.09.2011 19:45

No dobre no, ale stejne mi to furt nesedi. Prostě špatna věc bude pro mě pořád špatná.

Esperanta 02.09.2011 19:43

Petanurban
Nj ale přece jen shadow-stínová, temná magie.DK- UnholyWarlock- dectroTo mi nepřijde dobré ve smyslu světla.
Když už mluvíme o DK... co takoví Ebon Blade? Bojují snad na temné straně? To, že jsi něco temného neznamená, že za to musíš nutně bojovat. Vše je o vnitřním rozhodnutí a našich volbách

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet