Arakkoa

arakkoa tarobylá ptačí rasa, která je známa také jako Skettis, žije v Outlandu. Mají duhově zbarvená pera, která pokrývají celé tělo, zahnutý zobák, pařáty s drápy a na hlavě "hřebínek". Jako oblečení nosí pouze rozedrané hadry. Hazzik tvrdí, že jsou rozděleni do kast.

Mají ohromnou magickou moc a jsou chytří jako: „Kterýkoliv gnom, jakého jste kdy potkali“ (podle Gremni Longbeard v Hellfire Peninsula). Je to velmi agresivní rasa, která útočí na obě frakce, ale naleznou se i výjimky.

Historie



xistují důkazy, že současní Arakkoa existovali, ještě před objevením života na Dreanoru. Důkazem jsou prastaré, dávno zapomenuté relikvie, které zůstali v Apexis (v Apexis byly starobylé a nyní zaniklé civilizace Arakkoa).

U většiny ras je známý příběh o hrdinovi jménem Terokk, který cestoval po Azerothu. Terokk prý postavil město Skettis vlastníma rukama, kde vládl jako jeden z nejmocnějších králů po staletí, do doby než zmizel beze stopy, opustivši své relikvie: kopí, masku a spisy. Po jeho zmizení se kněží snažili jej přivést zpět. Během jeho vlády byli příslušníci nejnižší kasty v arakkojském lidu obětováni kněžími, kteří se klaněli temným silám. Dokonce i dnes přisluhovači jeho jménem usilují o rozšíření zla po celém Terokkarském území.

Arakkoa obývali tisíce let Draenor, než utrpěli první válkou Hordy, která vedla napříč právě Draenorem. Zášť vůči Orkům pociťoval i Grizzik, který sloužil jako stopař v jednotce Danatha Trollbanea při Alianční expedici na Draenor. Grizzik sám vedl Trollbaneovo vojsko do Auchindounu, aby se přidali k boji.

Skettisští exulanti pobývají v Lower City v Shattrathu, kde bojují proti Terokkovi a jeho silám. Sethekkové jsou také „odpadlíci“ z rasy Arakkoa, ale z jiného důvodu. Když Auchindoun explodoval, Arakkoa jménem Ikiss myslel, že je to druhý příchod tajemného pána (Terokka), a proto k Auchindounu vyrazil se skupinou stoupenců, kde již zůstali. Nyní je toto uzemí známo jako Sethekk Halls. Ikiss opravdu věřil v Terokkovo znovuzrození a domníval se, že on a jeho stoupenci, jsou následovníky velitelů a pravými představiteli své rasy.
Na ostrově uprostřed jezera Blackwind čeká Terokk správné postavení hvězd, které by zvěstovalo jeho návrat…

Kolonie



ejich hlavním městem je skrytý Skettis na jihovýchodě Terokkar Forest. Mají kolonie po celém území Terokkaru: Veil Shienor a Veil Reskk na severu v blízkosti hranic s Hellfire Peninsula, Veil Skith, kde používá Temný kámen k uctívání Terokka, Veil Rhaze zničený při incidentu v Auchindounu, Veil Lithic a nakonec Veil Shalas. Jednalo se o největší kolonii a základnu Terokkových mudrců ve válce proti Světlu.
Víru vtělují do tvorů, kteří kolem nich žijí. Podle událostí mohou tyto tvory zavolat nebo nechat zmizet.
Osidlují také několik míst mimo Terokkar Forrest. Veil Ruuan, Veil Lashh, Veil Vekh a Grishnath v Blade's Edge Mountains a Den of Haal'esh v Hellfire Peninsula. Známé jsou také dvě oblasti v Shadowmoon Valley, ovšem jsou to jen zříceniny, které obývají duchové dřívějších obyvatel.

Víra



ejvíce „ptačích lidí“ věří v boha Rukhmar (je spojován s Terokkem), Sethekk při bohoslužbách mluví s Ikissem. Ale malá skupina Skettis se hlásí ke Světlu.

Inspirace



rakkoa má "představitele" i ve skutečném světě. Je tu několik možností, odkud Blizzard čerpal inspiraci při tvorbě této rasy. První možností je rasa ptačích mužů (Skeksis) z fantasy filmu Jima Hensona The Dark Crystal (1982). Na designéry Blizzardu mělo vliv i Aarakocra v Dungeons & Dragons (DnD). Existuje také možnost, že tento název je inspirován podle Aracuan z Disney filmu The Three Caballeros. Další, avšak neprokázanou teorií, je i možnost, že rasa Arakkoa je inspirována rasou Chozo ze série her Metroid.
Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Sirena 25.04.2014 14:06

U většiny ras je známý příběh o hrdinovi jménem Terokk, který cestoval po Azerothu.
Necestoval spíše po Draenoru? Myslím, že by to dávalo větší smysl.

Dealer 06.12.2010 20:54

Zetor
Nejlepší rasy wow sou trollove,arrakoa a nagy.Fakt peknej a zajimavej clanek,cte se to samo.
a co hratelne rasy??

adsamcik 25.10.2009 21:06

Nejlepší rasy wow sou trollove,arrakoa a nagy.Fakt peknej a zajimavej clanek,cte se to samo.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet