Blizzard končí s prodeji v Rusku

  Activivision Blizzard    rusko    ukrajina   

Uzurpátorské touhy ruského diktátora Vladimira Putina přinesly Rusku tak akorát obrovské problémy. Stovky firem se pomalu a jistě obracejí k velmoci zády, a v sobotu 5. 3. záda ukázal i Blizzard.

Daniel Alegre zdroj

Oznamujeme, že Activision Blizzard přerušuje prodeje v Rusku a to do té doby, dokud bude konfilkt pokračovat. I nadále budeme hledat způsoby, jak podpořit Ukrajinu a její lid.

 

A vzhledem k tomu, že se chystá kompletní ukončení fungování platebních karet Visa a Mastercard na území Ruska, nejspíš si tamní hráči nějakou dobu nezahrají ani WoW.

 

Co myslíte, bylo by vhodné, aby Blizzard vypnul přístup ke hrám kompletně? Nebo aby o ruských válečných zločinech informoval skrz herní kanály?

 

Aktualizace 6.3., 21:30: Rusko se chystá odpojit od světového internetu.

 

Sbohem ruské premade.


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Ironfis 09.03.2022 19:03

"Já bych to rovnou zabíjel, žádnej soud, žádná porota, rovnou na popravu." by Pulp Fiction.

Tuhle ikonickou hlášku jsem si přehrál v hlavě absolutně pokaždé když jsem v BG uviděl azbuku...

Ale teď vážně..., jak řekl Lockdaar, je mi líto obyčejných normálně smýšlejících lidí v Rusku, ale tady už nejde dělat kompromisy. Zašlo to už moc daleko.

Bubákarabský 07.03.2022 17:32

No ale řekl bych že jim ty prášule budou chybět. Ono na těch Ruských realmech hrálo dost hráčů.

Martins911 08.03.2022 11:18

Otázkou je kolik lidí si bude moct do budoucna platit jejich služby (obecně) , se podívej co se děje s jejich měnou a výplaty v dolarech nedostávají ty dávali pouze zahraničnímu personálu.

Martins911 06.03.2022 22:31

No přiznejte se komu se z té invaze udělalo špatně? Jinak to že se blizzard stahuje i ostatní firmy ono to je jen důsledek víceméně těch sankci a + znárodňování které tam probíhá ale pozor již několik let. Já sám jsem v Rusku byl několikrát pracovně a první věc kterou si tam uvědomíte že oni s námi nemají moc společného i když starší populace vám bude vyprávět kde co a ty velká města mají moc pěkné ale opravdu ne na to nikdy nezapomeňte. Bohužel to celé bude dopadat i na nás i kdyby ta válka zítra skončila tak se všichni držte.

Lockdaar 06.03.2022 18:30

Bohužel nastala doba, kdy se i věci z reálnýho světa budou silně dotýkat toho světa ve hrách, kde by to málokdo čekal. Ale jak dobře známe (zvláště pak my Češi osobně) z historie, rus byl obecně vždycky sv*ně a jen dokazuje, že stále je. Osobně jsem pro kompletní vypnutí ruských serverů, nebo aspoň minimálně o kompletní vymazání ruských serverů z celýho Cross-realm/sharding (LFG/LFR) systému, taky ostatně mj. ruský premade skupiny byly vždycky trnem v oku a každý si na ně jen stěžoval, takže by to i bylo jen ku prospěchu, sice byť třeba pak za cenu delší doby v queue, ale to vem čert vzhledem k tomu, o co vše se tu teď jedná. A jak se i zmiňuje v článku to s těmi kartami Visa/MasterCard, tak si stejně žádný gametime/token ani už nekoupí. A než někdo přijde s argumentem, že ne všichni rusáci jsou špatný, tak ano, úplně všichni špatný samozřejmě nejsou, ale vzhledem ke všem aktuálním okolnostem, co se teď ve světě děje a HLAVNĚ co vše je teď v sázce, se tady zkrátka už nějaký kompromisy dělat prostě nedají. Nebude to férový vůči těm normálním rusům, co nemají totálně vymytý mozek z tý zvrácený komoušský propagandy, kterou je tam už kolik let zpracovávají a odnesou to tihle slušní, ale je třeba si uvědomit, že hodně věcí hlavně není zase fér vůči lidem na Ukrajině, který bohužel za tu neférovost na rozdíl od ostatních platí svými životy. Je zkrátka potřeba rusáky donutit, aby si ve svý zemi udělali už konečně pořádek, což bohužel vzhledem k jejich obecný nátuře a enormnímu počtu propagandou vymytých mozků, bude asi muset být dosaženo tím, že je svět všemi těmi sankcemi pošle zpátky do doby kamenný a úplně je odizoluje od civilizovaného světa, aby se probrali a uvědomili se, co ten jejich novodobý Hitler dělá ve světě za jatka. Což ostatně vzhledem ke všemu, co už je na ně od velkých světových firem uvaleno, bude asi zanedlouho.

Lockdaar 07.03.2022 13:59

Vida, viz. update článku ohledně toho odpojení od globálního internetu - z Ruska se tedy asi stane zcela izolovaná rezervace, ve který budou pobíhat domorodci po planinách s klackama, stejně jako v KLDR. Tím pádem je teda pro Activision/Blizzard otázka Ruský federace asi zcela vyřešena. Tak nezbývá než jen popřát, ať si to rusáci teda užijou, tu dobu kamennou.
Ještě by jim teda mohli případně klepnout poslední hřebík do rakve ve finále Microsoft s Applem a mohli by jim po tom stažení z ruskýho trhu i zablokovat operační systémy Windows a iOS - to by rusáky vrátilo pak spíš ale rovnou na stromy ^^

Martins911 07.03.2022 16:42

@Lockdaar ono to má fungovat nějak přez silný firewall Čína to má stejný na idnes technetu tam je o tom článek ,takže ohledně premade group třeba za 2 roky může být klidně návrat .

Lockdaar 07.03.2022 18:12

@Martins911 záleží, jak se to bude celé vyvíjet - kdyby ale jak jsem zmiňoval Blizzard kompletně zablokoval ruský servery na celý ten cross-realm/sharding systém (včetně LFG/LFR a i třeba single battle-tagu, aby se s nima nešlo vůbec spojit) a + kdyby to bylo případně třeba ještě nějak pojištěný blokací IP adres z Ruska, aby se nemohli logovat na evropský nebo americký servery, tak třeba ruský premade skupiny už do konce života vidět nemusíme - ale to je jen takový polemizování, uvidí se samozřejmě hlavně, jestli dostanou rozum nebo ne.

PAVEK 07.03.2022 23:56

Kdo tu ty příspěvky proboha mínusuje? To máme i mezi hráči WoW fanoušky válečných zločinců a teroristických států? :-(

Lockdaar 08.03.2022 11:35

@PAVEK evidentně nějaký rudý bordel či kolaboranti se najdou asi všude, i tady

kritik 08.03.2022 16:43

Souhlasim naprosto s tvym uvodnim příspěvkem, klidně at si hrajou wowko dál ale pouze na ruských servrech, na EU servry prostě nepatří, ono totiž pořád i ted někteří z nich dělají že se nic neděje a že je to celý západní propaganda a podobně to by člověk blil, kdo to má pořád číst a poslouchat ? Když budou odstřihnuti od EU sevru tak si snad konečně uvědomí že se opravdu něco děje.

Jasně že je i spousta normalních rusů, kteří moc dobře vědí o co jde a odsuzujou to (mimochodem doporučuju se podívat na poslední video kanálu LIfe of Boris) ale bohužel jinak to nejde, třeba si udělaj vlastní revoluci zevnitř a pak se nějak vratí do civilizovanýho světu kam zrovna dneska vůbec nepatří ..

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet