Blizzard Must Be Crazy! - A Tale of Valor

  Lich King    WotLK    Wrath of the Lich King   

A Tale of Valor

Frakce: obě
Lokace: Crusader's Pinnacle, Northrend
Questgiver: Tirion Fordring
Potřebný level: 77
 
Dost už bylo vtipných questů. Je načase znovu zabrouzdat k něčemu vážnějšímu. A datadisk Wrath of the Lich King je k tomu jako dělaný. Boj s Pohromou se projevoval všelijak. Zbrojení do války, spousta mrtvých, mnoho zmařených i povedených tahů proti Králi Lichů. Ale často jsou nejzajímavější právě příběhy jednotlivců. Příběh, který chci vyprávět, je o paladinovi jménem Bridenbrad, který se podle mě řadí k jedné z největších záchranných misí a pokud jste ho dělali, jistě si ho pamatujete. Pokud jste dělali Tirion's Gambit, pak stačí tento quest vzít na Crusader's Pinnacle přímo od Tiriona Fordringa. Aby se vám nafázoval Crusader's Pinnacle, potřebujete splnit questy v Argent Vanquard a získat právě menší kopec se stromem s oběšenci.
Ale nyní už ke questu samotnému. Tirion Fordring se vás zeptá, zda jste neslyšeli něco o paladinovi, kterého postrádají. Paladin Bridenbrad bojoval na Broken Front proti Pohromě. Ta však zaútočila s nebývalou silou a pluk se rozpadl. Jediný Bridenbrad se na bitevní pole vrátil a odvedl všechny ostatní, jednoho po druhém do bezpečí. Ale od té doby ho nikdo neviděl. Naposledy jej zahlédli, jak jde směrem na severovýchod k Silent Vigil. A tak vás Tirion prosí, abyste ho přivedli zpět a on jej mohl vyznamenat za statečnost, kterou projevil. Sice nevíte, kde se hrdina může nacházet, ale ze vzduchu dozajista rozeznáte kouř z jeho tábořiště a tak není zas tak těžké jej najít.
Když najdete jeho tábořiště, uvidíte Bridenbrada, jak leží vedle plápolajícího ohně. Nevypadá dvakrát dobře a tak jej oslovíte. Bridenbrad vás však od sebe odežene se slovy, abyste se ho nedotýkali. Během jeho slov zjistíte, že je nakažený nákazou Pohromy a odešel pryč, aby se od něj nikdo nenakazil. V tu chvíli pochopíte, že tato mise asi nebude tak lehká, jak vypadá.
„Vím, proč jsi zde... poslali tě, abys mě přivedl zpátky. Ale to se nestane. Přenáším nákazu nemrtvých a nechci, aby kdokoliv v mé blízkosti byl nucen se mnou sdílet stejný osud. Zůstanu zde,“ řekne vám. „Jediné mé obavy tkví v tom, v co se mohu změnit, až si mě smrt vezme. Nebojím se smrti jako takové, ale odmítám sloužit tomu zrádci Arthasovi. Raději běž a udělej mi službu: postarej se o to, aby mě už nikdo nehledal.“
Vy se tedy vydáte pryč, ale nemáte v plánu toho chudáka nechat napospas smrti. Obzvláště ne tomu druhu smrti, který vás celou válku v Northrendu provází. Vrátíte se za Tirionem Fordringem a řeknete mu, co se hrdinovi stalo. Fordring, stejně jako vy, si neumí představit horší osud pro někoho, kdo celý život strávil bojem za Světlo a odmítá mu nepodat pomocnou ruku, nebo se o to alespoň pokusit.
A teď začíná vaše trmácení se světem za hledáním léku proti nákaze, která pohřbila celý Lordaeron. Od té doby už uplynula spousta let, ale i tak víte, že bude velmi těžké nějaké východisko najít. První vaše zastávka je v Moonglade. Druidi mají propojení se Smaragdovým Snem a bytosti, se kterými udržují úzké vztahy, jsou velmi mocné. Fordring vás pošle k samotnému Remulovi, abyste ho požádali o radu.
 
Valor
 
Strážce vás přivítá a ujistí vás, že věří Tirionovu úsudku. Přesto vás však upozorní, že to, o co ho žádáte, není zas tak lehké: Pohroma vládne silou, která není z tohoto světa a mnoho jednotlivců padlo při hledání východiska, jak se proti nákaze postavit. Ale naděje umírá poslední, jak se říká. Věc, která dokáže Bridenbradovi pomoci, se nachází pouze ve Smaragdovém Snu, ale zato vládne obrovskou léčivou mocí. Moonglade je však se Snem velmi propojené a tak to nemáte zase tak daleko. Remulos vás však nechá ve Snu jen krátce, jelikož je velmi jednoduché propadnout nočním můrám a sami druidi se do Snu nevydávají v této době často. Když žaludy sesbíráte, Remulos vám popřeje mnoho štěstí a otevře vám portál zpět.
Vrátíte se za Bridenbradem. Paladin tušil, že se i přes jeho varování vrátíte, ale je rád, že jste neposlali nikoho jiného a riskujete pouze vy. Zeptá se vás však, proč jste se vůbec vrátili. Když mu řeknete, že jste šli za samotným Remulem, cítí se velmi polichocen. Řekne vám tedy, ať semínko zasadíte, že nemá co ztratit a vy tak uděláte. Semínko ze Smaragdového Snu sice dodá Bridenbradovi více síly a očistí ho, ale nákazy ho nezbaví. I když to nepomohlo, paladin je vám vděčný, že jste se mu pokusili pomoci, ale neudělali jste nic jiného, než že jste mu koupili pár hodin navíc.
Pošle vás zpět, abyste Tirionovi vzkázali, že byla čest pod ním sloužit ale že ho má už nechat být. Vy jste však tvrdohlaví a pan Fordring také. Toho hrdiny se jen tak nechcete vzdát, i když je to předem prohraný boj. Tirion je z mizivého účinku Remulova daru stejně skleslý jako vy. Ale stále je tu několik bytostí, které by byly schopny vám pomoci.
Nevydáte se za nikým menším než samotnou královnou života Alexstraszou. Její síla dává život a možná by byla schopna zachránit i Bridenbrada. Vydáváte se tedy do Wyrmrest Temple v Dragonblightu, abyste získali její pomoc. Alexstrasza, jak už to obyčejně dělává, ihned ví, že vás něco trápí a vyzve vás, abyste jí vše řekli. Dračí královna naštěstí není tou, která by v těchto temných časech odmítla pomoci bojovníkovi Světla. Pošle vás pro jednu zvláštní květinu jménem Dahlia's Tears do Ruby Dragonshrine, kde rudá dračí letka svádí boj s Pohromou. S touto svatou květinou a prastarou magií máte o něco větší šanci uspět. Je zde však možnost, že Bridenbrad při tomto očistném pokusu zemře, jelikož květina v sobě skrývá stejně mocnou sílu jako Alexstraszin dračí dech. Ale Bridenbrad již nemá co ztratit, takže i toto radikální řešení je alespoň nějakou nadějí. Když se vrátíte, Bridenbrad je vám nesmírně vděčný, že jste se vydali až za samotným dračím Aspektem a je si vědom rizika, které podstupuje. Proto vás vybídne, abyste začali.
„Bylo to stejně tak bolestivé, jak to vypadalo,“ řekne vám, když trochu popadne dech. Nákazu jste tím sice trochu potlačili, ale Bridenbrad cítí, že je prostě konec a nic ho už nezachrání. Naposledy vám poděkuje za vše, co jste pro něj udělali a pošle vás zpět za Tirionem. Paladin sice přizná, že tuto nákazu není tak jednoduché porazit, ale ví, že existuje ještě jedna bytost, která by dokázala Bridenbradův strašlivý osud zvrátit.
Kdo by čekal, že to bude samotný A'dal. Vydáte se tedy za poslední jiskrou naděje do Shattrathu. A'dal vás již očekává a dokonce ví, proč jste za ním přišli. Ví o Bridenbradovi i o vašich cestách, které jste podnikli, abyste ho zachránili. A velký Naaru vám konečně řekne to, co jste chtěli slyšet: pro Bridenbrada existuje naděje. Naaru vás pošle zpět do Dalaranu a směrem odtamtud k umírajícímu paladinovi. Sám vám přesně neřekne, co hodlá udělat, ale poslechnete jej, jelikož už nezbývá mnoho času. Přijdete pozdě. Bridenbrad je již jednou nohou v hrobě a je to vidět zejména na jeho bledé pleti a slábnoucímu dechu. Paladin vám naposledy řekne, že je hrdý, že se s vámi mohl setkat a zemře. V tu chvíli uslyšíte ve své mysli uklidňující cinkot. Objeví se sám A'dal s dalšími dvěma Naaru a odvede paladinovu duši do Světla.
 
Valor
 
A se slovy: „Neboj se, mladičký, tento bojovník neochutná smrt. Za života byl Bridenbrad nositelem Světla a proto zří pouze ráj. Světlo nikdy neopouští své šampióny,“ se vám rozplyne před očima. Bridenbrad sice zemřel, ale jeho duše byla vydána Světlu a to se za záchranu považovat dá. Jediné, co po paladinovi zbude, je jeho varkoč položený na dřevěné truhle u ohniště, které pomalu dohasíná. A na vás je, abyste Tirionovi donesli poslední zkazku o tomto velkém hrdinovi.
„Odešel, že? Cítil jsem, že malý kousek světla opustil tento svět.“ To jsou slova, která vám Fordring řekne a tím vám dokáže, že paladinové jsou vnímaví více než dost. Naposledy vám poděkuje, že jste podnikli vše pro to, abyste paladina zachránili a i vy cítíte zadostiučinění, že alespoň v životě po smrti na Bridenbrada čeká klid. Spousta lidí tento quest shledává strašlivě otravným. Musí létat tam a sem a sem a tam. Tirion vás posílá do Moonglade a zpět, do Dragonblightu a zpět a nakonec i do Shattrathu. A já to vnímala naprosto stejně, dokud jsem se nenaučila si questy začít číst. A pokud tak začnete i vy, zjistíte, že spoustu questů, které jste chtěli mít rychle za sebou, abyste dostali nějaké eXPy navíc, skrývá detaily a příběhy, které vás kolikrát ohromí a shledáte i sebeotravnější quest zajímavým a dojemným.
 
Zpět na seznam questů

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

grourse 10.06.2023 13:22

<a href=https://vardenafil.one>why is levitra so expensive</a> Targeted therapies, imatinib, nilotinib, and sunitinib are capable of disrupting PDGFR signaling 48

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet