Battle for Azeroth - souhrnný článek

  battle for azeroth    datadisk    nové rasy   
TENTO ČLÁNEK JE NYNÍ AKTUÁLNÍ.

Nový WoW datadisk, který vyšel 14. srpna 2018, se jmenuje Battle for Azeroth a jeho ústředním tématem je válka mezi Aliancí a Hordou. V datadisku se podíváme do Kul Tirasu a na Zandalar, zrekrutujeme nové rasy, objevíme nová území a čekají nás nové herní mechaniky.

 

Tento článek je stručným souhrnem všeho, co nám nový datadisk přinese. Veškeré články spjaté s datadiskem naleznete v příslušné kategorii.

 

Potíže se nevyhnou spuštění žádného nového datadisku. Pozitivní je, že známé bugy Blizzard aktivně řeší. V tomto článku naleznete seznam herních problémů a bugů, s nimiž jste se ve hře mohli setkat a na jejichž vyřešení Blizzard v současnosti pracuje.

 

Rozcestník

rxib91oplq_c2a77532cca7677adaf83d0fb9e464f2ef767e94_1518186705_3377.jpg

 

Základní informace o Battle for Azeroth

 

  • datum vydání – 14. srpna 2018
  • level cap – 120
  • Kul Tiras – nové území pro Alianci
  • Zandalar – nové území pro Hordu
  • od 110. do 120. levelu se budete pohybovat na kontinentu své frakce, po dosažení 120. levelu se vám zpřístupní i druhý kontinent (+ jeho dungeony)
  • zóny se budou škálovat stejně jako na Broken Isles, takže jimi můžete projít v libovolném pořadí
  • do řad Aliance a Hordy vstoupí 8 nových hratelných ras (allied races – spojenecké rasy)
  • čekají nás nové dungeony a raidy a rovněž změny v PvP
  • Heart of Azeroth – nová mechanika nahrazující Artefakty i legendárky
  • Warfronts – 20-player instance proti armádě NPC, unikátní odměny
  • Island Expeditions – kooperativní scenaria pro 3 hráče
  • Seething Shore – nový battleground
  • ústředním příběhovým tématem bude válka mezi Aliancí a Hordou – obě frakce budou usilovat o nová území (Kul Tiras a Zandalar) a o zrekrutování nových ras; také se obě frakce budou předhánět v hromadění vzácného materiálu azeritu
  • Before the Storm – knižní prequel k novému datadisku, od Christie Golden

 

Zakoupení datadisku & Collector's Edition

 

Pro hraní Battle for Azeroth si již nemusíte pořizovat Battle Chest, neboť ty Blizzard zrušil. Stačí vám tedy zakoupit samotný datadisk Battle for Azeroth a k němu poté pořídit subscription (předplatné). Zde se dozvíte, jak si pořídit standardní krabicovou edici. Mimo ni je samozřejmě k dispozici i Collector's Edition.

 

Blizzard rovněž vydal oficiální kalendář, obsahující data vydání Battle for Azeroth contentu, který nebude dostupný od samotného spuštění datadisku. Týká se to raidu Uldir, Mythic Keystone dungeonů a PvP sezóny.

 

Cinematic a preview

 

 

 

Příběh datadisku a hlavní postavy

 

Příběh datadisku se bude (přinejmenším zpočátku*) soustředit především na válku mezi Aliancí a Hordou. Události vedoucí ke konfliktu nám vyjeví kniha Before the Storm a v datadisku se následně válka rozhoří naplno.

mzus86nbzk_7428928727ea1bb489e7fc88633b14158033268e_1518186676_0357.jpg

V rámci BfA pre-patche došlo k vypálení Teldrassilu. Video zaznamenávající vypálení Teldrassilu vyšlo v rámci série Warbringers. Vypálení Teldrassilu je fázované, takže když si založíte nočního elfa, Teldrassil bude stále ještě stát. Ke katastrofě dojde až na levelu 110 a od té doby bude ve hře nepřístupný. (Můžete si však po rozmluvě s NPC nastavit, že chcete ve hře vidět původní, nevypálený Teldrassil.)

 

Teldrassil vypálila Sylvanas Windrunner z náhlého impulsu, neboť chtěla demoralizovat noční elfy a vzít jim veškerou naději. Původně vedla válečné tažení k Teldrassilu s cílem Strom světa zabrat pro Hordu, neboť si chtěla přisvojit azerit, který se v této oblasti nalézá. Měla rovněž velké obavy z toho, že tento vzácný materiál Aliance využije ve válce proti ní.

 

Následně proběhl event Battle for Lordaeron, což byl odvetný úder Aliance za vypálení Teldrassilu.

rn1z6v0wq1_3255ef354caf3d9759c1fc156b9188a6963a0d21_1518186654_8251.jpg

Důležitým příběhovým elementem nového datadisku je již zmíněný azerit. Azerit je životní síla, potažmo krev Titánky-Azerothu, která vykrystalizovala na povrch planety v podobě tohoto zlatomodrého minerálu. Ten je nesmírně cenný a má obrovský energetický potenciál. To je také důvodem, proč se ho budeme snažit nasbírat co nejvíc. A to jak sami pro sebe, tak i pro naši frakci, abychom jí tak dopomohli k vítězství.

 

Zde se můžete podívat na scenaria pro Alianci a Hordu, která vás provedou úvodním příběhem obou frakcí v Battle for Azeroth. Zde se můžete podívat na příběhové in-game cinematicy. Zde najdete launch trailer a pár concept artů z nového datadisku.


* Záměrně píši "přinejmenším zpočátku", neboť všichni dobře víme, že to bude trvat tak patch, maximálně dva, než se zase budeme muset spojit proti společnému nepříteli. Což budou dle všech dostupných náznaků královna Azshara, Staří bohové a v konečném důsledku Pánové Prázdnoty (Void Lords), kteří představují ultimátní zlo Warcraft univerza.


oe7301youf_33fe702561f04bfed6bcd0184305641793d23b3b_1518186664_1259.jpg

Hlavní postavy

 

Mezi nejdůležitější patří bezesporu Anduin Wrynn a Sylvanas Windrunner jakožto představitelé obou znesvářených frakcí. Kromě nich do příběhu zcela jistě zasáhnou i ostatní hlavní činitelé Aliance a Hordy, kteří oba vládce momentálně obklopují – Saurfang, Baine Bloodhoof, Nathanos Blightcaller, Gallywix, Genn Greymane, možná Mathias Shaw z SI:7...

Saurfangovi dokonce Blizzard věnoval celý cinematic, který vyvolal mezi hráčskou základnou bouřlivé emoce.

 

Mezi méně očekávané hlavní postavy patří Jaina Proudmoore, která se konečně přestala skrývat. Kromě toho, že získala sexy nový obleček, se pokusí přesvědčit své krajany z Kul Tirasu, aby se připojili k Alianci a poskytli jí své lodě. Katherine Proudmoore, Jainina matka a současná velitelka Kul Tirasu, však nechce o ničem takovém ani slyšet a dokonce svou dceru vykáže z Kul Tirasu.

Jaina též dostala své vlastní video v rámci série Warbringers.

 

Také by se nám měl vrátit náš starý známý zelený Ježíš, Thrall aka Go'el. Pokud jste jeho fanoušci, musíte ale doufat, že se nestane totéž jako v Legion, kdy po našem boku sice bojoval na Broken Shore, ale poté jsme ho už ani koutkem oka nezahlédli (pokud jste nehráli za šamany).

 

Thrall se ale nevrací sám. Má s sebou totiž urnu s Vol'jinovým popelem. Bylo naznačeno, že Vol'jin možná ještě neřekl své poslední slovo. Ne že bychom se měli setkat přímo s ním nebo s jeho duchem, ale objevily se náznaky, že duchové loa, přebývající na Zandalaru, a konkrétně Bwonsamdi (loa mrtvých a něco jako patron kmene Darkspear), nám budou mít k Vol'jinovi ještě co říci. Vzpomeňme, že to byli právě duchové loa, kteří prý vyvolili Sylvanas jako Vol'jinovu nástupkyni na trůnu náčelníka Hordy. Spekuluje se však o tom, že to ve skutečnosti vůbec nemuseli být loa, a že Vol'jin v předsmrtném deliriu slyšel hlasy někoho daleko zlovolnějšího...

 

A pokud jde o záporáky, někdy v průběhu datadisku nás čeká dostaveníčko s královnou Azsharou. Ta bude finálním bossem v některém budoucím raidu, ale bude nepřímo zasahovat do příběhu i předtím, než se skutečně objeví.

 

O některých hlavních postavách datadisku – konkrétně o Jaině, Sylvanas a Azshaře – chystá Blizzard animovanou sérii videí s názvem Warbringers.

 

Zde se můžete podívat na modely některých hlavních postav i nejrůznějších NPC.

do9l9ca2id_f162b634c98e895b773a1c5e9664d59e7c707038_1518186680_6729.jpg

Nové zóny

 

Datadisk nám představí dvě nové zónyKul Tiras (primárně pro Alianci) a Zandalar (primárně pro Hordu). Nejprve budete levelit na "svém" kontinentu a rovněž vám ze začátku budou přístupné jen dungeony na tomto kontinentu.

Po dosažení levelu 120 se vám otevře kontinent druhé frakce a spolu s ním i jeho dungeony. Ve hře to bude řešeno jako válečné tažení – budete vysláni na kontinent opačné frakce, abyste tam založili pro vaši frakci tábory a podobně.

 

Každý z obou kontinentů bude mít 3 zóny. Zóny se budou škálovat – můžete si tedy vybrat, v jakém pořadí je navštívíte (myšleno na kontinentu "své" frakce).

Budou zde k dispozici World Questy i Emissaries.

Můžete si přečíst naše dojmy z questění v Drustvaru a Nazmiru. Kromě toho by vás mohly zajímat třeba také easter eggy v nových lokacích.

 

Kul Tiras

 

Kul Tiras je prastaré lidské království, které si doteď bez problémů vystačilo samo. Vaším úkolem tudíž bude je přesvědčit, že spolupráce s Aliancí je oboustranně výhodná.

Obyvatelé Kul Tirasu prosluli především jako skvělí námořníci a jejich vyhlášená flotila je jedna z věcí, které Alianci zajímají nejvíc. Kul Tirané se však dovedou blýsknout i v jiných oblastech. Kupříkladu v lovu mořských příšer. Není tedy radno si s těmito ostřílenými mořskými vlky zahrávat.

Největší těžkosti jim momentálně dělají piráti, kteří jsou čím dál drzejší a začají si troufat i na hlavní město.

 

Kul Tiras zahrnuje tři území: Tiragarde Sound, Stormsong Valley a Drustvar.

Tiragarde Sound představuje samotné srdce Kul Tirasu a nachází se zde jeho hlavní město, Boralus. V kraji má hlavní slovo rod Proudmoore, především pak Katherine Proudmoore, Jainina matka. Boralus bude představovat hlavní středisko Aliance v Battle for Azeroth. O Tiragarde Sound a Boralu si můžete více přečíst zde.

Stormsong Valley je bujná, lesnatá krajina, které vládne rod Stormsong. Přebývají zde také takzvaní kněží moře, jejichž úkolem je požehnat každé nově postavené lodi předtím, než vypluje na moře. Místní lid uctívá moře téměř až fanaticky. Jedno z nebezpečí ve Stormsong Valley představují quilboarové.

Drustvar je prokletý, bezútěšný kraj, kterým se potulují strašlivá monstra jako vystřižená ze Zaklínače (a potažmo tedy ze slovanské mytologie). Že by to nějak souviselo s tajemným zmizením místního vládnoucího rodu Waycrestů?

Zde si můžete prohlédnout videa z questění v Drustvaru.

2wrmpsv6oa_d11fcc36a6578825f22fa65c8f42e7fc8aace9bd_1518186576_6306.jpg mqgvebg32k_43ab47d722d0bb45a0aa7a1639b8d82c5358a1f8_1518186517_2901.jpg 7vmwa39tcr_7e233a0e296704b11914a8b8f3c51ce0b8a6cf41_1518186457_1515.jpg

 

Zandalar

 

Zandalar je prastará trollská říše, odkud pocházejí prvotní trollové – Zandalari. Horda se je v novém datadisku pokusí přesvědčit, že v jejích řadách mohou dosáhnout někdejší velikosti. Nemělo by to snad být až tak těžké, neboť Zandalari se musí potýkat s nebezpečným a krutým nepřítelem – krvavými trolly, kteří povstali proti Zandalari. A těm se tudíž bude jistě hodit každá pomocná ruka. A to nejenom ta naše. Budou nám totiž pomáhat i mocní loa, duchové přírody, které chovají trollové v hluboké úctě.

 

Zandalar zahrnuje tři území: Zuldazar, Nazmir a Vol'dun.

Zuldazar je divoký prales, v jehož srdci leží palác Dazar'alor, odkud vládne král Rastakhan a jeho dcera, princezna Talanji. Jde o nejstarší dosud stojící město na Azerothu. Poznamenal ho však Cataclysm a nyní ho sužují vpády krvavých trollů. Král Rastakhan se rovněž musí potýkat s povstáním proti němu, které zosnoval prorok Zul. Dazar'alor bude představovat hlavní středisko Hordy v Battle for Azeroth. O Zuldazaru a Dazar'aloru si můžete více přečíst zde.

Nazmir je nevlídná, bažinatá krajina, kde sídlí krvaví trollové, ale také duchové loa. Rovněž se kdesi v hloubi močálu nachází prastaré zařízení, z něhož se dere na svět strašlivé zlo...

Zde si můžete prohlédnout videa z questění v Nazmiru.

Vol'dun je pustá poušť, kam Zandalari posílají zemřít provinilce proti zákonu. Kdysi na Vol'dun zaútočily armády Starých bohů, na které tu možná najdeme sem tam nějakou upomínku. Také se utkáme s hadí rasou sethrak a naopak se spřátelíme s liščí rasou vulpera.

02yqfs5a2p_af82ea90f32127b4a8988c474b6b262ef11eaad1_1518186462_4488.jpg z8eve6bfat_3c5371bfaac6a78620c854151dabb9c2ff3e817f_1518186593_1805.jpg c93vaodxif_5957f1967722d82c40747d97ba38f14854bd0d0e_1518186598_1385.jpg

 

Nové rasy

 

Jak Aliance, tak Horda budou hledat v nadcházející válce nové spojence. Obě frakce tak zrekrutují některé dosud neutrální rasy. Nejde o nové rasy v pravém slova smyslu, nýbrž o subrasy stávajících ras. Proto je Blizzard také neoznačuje jako nové rasy, nýbrž jako spojenecké rasy (allied races).

Veškeré články o nových rasách najdete pod příslušnými klíčovými slovy.

 

Aliance Horda
Void elfové Nightborne
Lightforged draeneiové Highmountain taureni
Dark Iron trpaslíci Zandalari trollové
Kul Tirané Mag'har orkové

 

Čtyři z nových ras jsou přístupné už nyní těm, kteří si předobjednali Battle for Azeroth. Podmínky pro založení prvních čtyř nových ras najdete v tomto článku. Již dostupné rasy jsou Void elfové a Lightforged draeneiové pro Alianci a Nightborne (Soumrační) a Highmountain taureni pro Hordu.

 

Ostatní nové rasy – tedy Dark Iron trpaslíci, Zandalari trollové, Kul Tirané a Mag'har orkové – přibudou až v novém datadisku. A Blizzard rovněž slíbil, že těmito rasami to neskončí a že v průběhu datadisku přidá do hry další. Otázka však je, jestli se toto oznámení týkalo mezitím odtajněných Kul Tiranů a Mag'har orků, nebo zda má Blizzard nějaká další esa v rukávu.

jdgy6zrjmf_1e0ad2fcb21daa01d9bf090d790d9ae3fd9b7bfd_1518186688_9341.jpg

Postavy nových ras začínají na 20. levelu. Pokud postavu vylevelíte od 20. po 110. level, dostanete tzv. Heritage armor. Ten se vám zpřístupní i pro transmog, ovšem pouze pro postavy dané rasy. Zároveň ho ale budete moci transmognout na cloth, leather, mail i plate.

 

Nové rasy můžete získat i skrze placenou race change, ale nedostanete Heritage armor.

9jax0a85ui_408750fe6d9aab41cb26c4b565b781f0ebe9ade7_1518186684_8568.jpg

Nové rasy jsou unikátní nejenom svým vzhledem a možnostmi customizace, nýbrž také raciálkami. Raciálky prvních čtyř nových ras najdete zde, raciálky Dark Iron trpaslíků zde. Raciálky pro Zandalari trolly dosud nejsou známé. Místo toho se ale můžete alespoň podívat na to, jak budou vypadat jejich druid formy.

 

A i okolí nereaguje na zástupce nových ras úplně všedním způsobem, jak se můžete přesvědčit třeba v tomto článku.

 

S novými rasami zároveň mírně souvisí nová možnost customizace pro Mag'har orky i klasické zelené orky – a sice alternativa hrát za vzpřímené orky namísto shrbených. Jak získat vzpřímeného orka, se dočtete zde. Kromě orků si vzpřímenost budete moci nastavit i u nemrtvých.

 

O nových rasách si můžete přečíst zde nebo zde. Také se můžete podívat na cutscény z průběhu hraní nových ras nebo si přímo projít jednotlivá úvodní scenaria.

 

Podmínky založení nových ras

 

Pro všechny nové rasy platí následující podmínky:

  • zakoupený datadisk Battle for Azeroth
  • splnění recruitment questové linie + příslušného scenaria
  • dosažení určité reputace

Veškeré potřebné reputace a achievementy, které se vážou k novým rasám, jsou account-wide.

 

Podmínky pro založení prvních čtyř nových ras najdete v tomto článku. Jde o achievementy a reputace z Argu a již zmíněné recruitment questové linie.

 

Dark Iron trpaslíci

Budete muset projít příslušnou questovou linií a získat reputaci s frakcí 7th Legion. Tato reputace bude získatelná v průběhu kampaně a zbytek budete moci nabrat z World Questů/Emissary Questů na Zandalaru.

 

Mag'har orkové

Budete muset projít příslušnou questovou linií a získat reputaci s frakcí The Honorbound. Tato reputace bude získatelná v průběhu kampaně a zbytek budete moci nabrat z World Questů/Emissary Questů na Kul Tirasu.

 

Kul Tirané a Zandalari trollové

Přesné podmínky nejsou známé. Pravděpodobně půjde opět o questovou linii, dále o dosažení 120. levelu na některé postavě a dokončení určitých příběhových kapitol na Kul Tirasu, potažmo Zandalaru. (Neboť budete muset za svou frakci přesvědčit tyto rasy, aby se k vaší frakci přidaly.)

 

Nové frakce

 

Aliance Horda Neutrální
Proudmoore Admiralty Zandalari Empire Champions of Azeroth
Storm's Wake Talanji's Expedition Tortollan Seekers
Order of Embers Voldunai  
7th Legion The Honorbound  

 

 

Heart of Azeroth

 

Heart of Azeroth představuje novou mechaniku, která nahradí Artefakty a do určité míry také legendárky. Příběhově jde o mocnou titánskou relikvii, kterou dostanete zprostředkovaně od Magniho Bronzebearda (ve skutečnosti pochází od Titánky-Azerothu). S jeho pomocí budete moci upgradeovat svůj gear. Konkrétně tedy jeho tři části – chest, head a shoulders. K těm se budou vázat určité traity, mezi kterými si budete volit ten, který vám bude nejvíce vyhovovat. Zdá se, že tento systém bude podobný jako Netherlight Crucible z patche 7.3.

 

Navyšovat sílu Heart of Azeroth budete za pomoci azeritu (tedy jakási analogie Artifact Power). Azerit je minerál krystalizující na povrchu Azerothu, který je ve skutečnosti životní energií Titánky-Azerothu. Azerit tedy představuje zdroj obrovské moci, kterou budete chtít získat pro svou frakci, ale i pro sebe. Azerit budete získávat plněním nejrůznějšího herního obsahu – bude dropovat z dungeonů, raidů, bossů, World Questů, ale například i obyčejných mobek nebo truhel.

 

Rovněž bylo zmíněno, že váš gear v důsledku navyšování síly bude získávat unikátní vizuální efekty.

 

V tomto článku se můžete blíže podívat na to, jak bude tento systém fungovat v praxi, a to díky příkladům traitů pro huntery a shamany. Zde pak najdete  ukázky traitů dalších class – death knightů, paladinů, priestů a warriorů.

7ivjym26gw_eadafdf528f0f763752820d4cbcd65bce1edf0ad_1518186646_5405.jpg  yr5eslz7xk_b6a97259afa57ea6748a1d65262c74a1a306e006_1518186698_8161.jpg

 

Dungeony

 

Spolu se startem datadisku nebo v jeho průběhu dostaneme k dispozici 10 nových dungeonů – 5 na Kul Tirasu a 5 na Zandalaru. Jelikož Kul Tiras bude v průběhu vašeho levelení čistě alianční a Zandalar čistě horďácký, bude platit totéž i pro dungeony. Jakmile dosáhnete levelu 120, odemkne se vám i kontinent opačné frakce a spolu s ním i jeho dungeony.

Dungeony byly vytvořeny tak, aby na ně bylo možno aplikovat Mythic+ systém.

O dungeonech si můžete podrobněji přečíst zde.

 

Dungeony na Kul Tirasu

 

Freehold – Pirátské doupě v Tiragarde Sound, kde se nyní sjednocují jednotlivé pirátské posádky pod jedinou vlajkou, čemuž budete muset zabránit.

Waycrest Manor – Prokleté sídlo rodu Waycrestů v Drustvaru.

Tol Dagor – Vězeňský ostrov na východ od Tiragarde Sound.

Shrine of the Storm – Nachází se ve Stormsong Valley. Jde o pevnost kněží moře, kteří uctívají oceán a žehnají nově postaveným lodím před vyplutím na moře.

Siege of Boralus – Dungeon pro max. levely. Boralus je hlavní město Kul  Tirasu a bude se jej snažit dobýt jistá lady Ashvane, vůdkyně jednoho z rodů Kul Tirasu.

SPOILER - ZOBRAZ / SKRYJ

xtyyqytq2l_8829dd0d78e073ed9df98778f85d7177d9adb6e0_1518186570_6807.jpg
Freehold

Dungeony na Zandalaru

 

Atal'Dazar – Prastaré pohřebiště zandalarských králů. V současnosti zde své nečisté techtle mechtle praktikuje sekta temných trollů v čele s prorokem Zulem.

Temple of Sethrallis – Posvátný chrám hadí rasy sethrak ve Vol'dunu.

The Underrot – Podzemní sklepení v Nazmiru, odkud proniká nákaza sužující Zandalar.

King's Rest – Vnitřní, skrytější část Atal'Dazaru.

Kezan – Dungeon pro max levely. Vydáme se na někdejší domov goblinů, kde se dějí nějaké nepravosti.

3iyj2b6vvl_87d1861f59c649dcd509a0fc8893534545b150fc_1518186523_0672.jpg
Atal'Dazar

 

Raidy

 

Prozatím víme o jednom raidu, jehož jméno zní Uldir, Halls of Control. Bude mít údajně 8 bossů a jde právě o ono tajemné titánské zařízení, které jsme zmiňovali u lokace Nazmir. Titáni se zde pokoušeli vyřešit problém s podobě Starých bohů, ale jejich experimenty se šeredně nepovedly (jako ostatně hodně věcí, do kterých vrtali) a s výsledným problémem se následně popasovali tak, že ho dali pod zámek a nenápadně se vypařili. Toto zlo nyní začalo prosakovat ven a napadat celý Zandalar. Více se můžete dočíst zde.

 

Rovněž bylo oznámeno, že v některém budoucím raidu se jako finální boss objeví samotná královna Azshara. Že už bylo načase!

hqfk13d5qw_0d7b8be3d45f0f82dc09fffd176ee1da52ad041d_1518186642_01.jpg

 

War Campaign

 

Skrze War Campaigns bude vyprávěna část příběhu Battle for Azeroth. Půjde o questové linie, v rámci kterých budete za svou frakci vysláni na kontinent opačné frakce, kam povede válečné tažení, budete zde zakládat tábory a prozkoumávat nepřátelské území. Hráči Aliance budou takto vysláni na Zandalar, hráči Hordy na Kul Tiras. Příběh kampaní může částečně připomínat Order Hall kampaně z Legion, ale bude se soustředit na vzájemné zápolení Hordy a Aliance.

 

Warfronts

 

Warfronts jsou nová herní mechanika, skrze niž se vrátíme k RTS kořenům původního Warcraftu (i když bez klasického pohledu shora). Půjde o 20-player instance proti armádě NPC. Vaším úkolem bude stavět a vylepšovat budovy a nakonec porazit nepřátelského velitele. Přihlašovat se bude klasicky přes queue. Bylo ale řečeno, že Warfronts nebudou dostupné neustále, ale půjde o občasné eventy.

 

Průběh Warfronts bude zhruba následující:

1) sbírání surovin, 2) vytvoření základny, 3) postavení armády, 4) zabití nepřátelského velitele.

Údajně se budete muset soustředit na obranu i útok (takže žádný Alterac Valley rush). Budou zde implementovány také různé speciální eventy jako např. přítomnost obchodníků, od kterých si budete moci výhodně nakoupit suroviny apod.

 

Z Warfronts budete moci získat odměny v podobě unikátních armor setů – každá frakce bude mít své, tematické.

První zatím oznámený Warfront bude Stromgarde (Arathi Highlands). Další by měl být podle dostupných map v Barrens.

lj8n5zjz4k_38a127926a4593fbaf71e560bdd2eb415a7f085d_1518186693_2498.jpg

 

Změny v PvP

 

Asi nejzásadnější změnou bude zrušení distinkce mezi PvE a PvP servery. Místo toho bude do hry implementován PvP mód, tzv. War Mode, který si budete moci zapnout nebo vypnout. Hráči se zapnutým PvP módem se budou moci vesele věnovat world PvP, zatímco hráči s vypnutým PvP módem budou mít konečně svatý pokoj u meeting stonů.

Hráči s vypnutým vs. zapnutým PvP módem se kromě toho budou nacházet v odlišné fázi, takže se vzájemně ani neuvidí. Pro zapínání a vypínání PvP módu budou určitá pravidla – budete s ním moci manipulovat jen v hlavních městech.

r8gcy0km6b_9e9955bb8a25be9a6d4b13005ec0fa5f4a160e1e_1518186669_6034.jpg

Seething Shore

 

Seething Shore je dostupný již od patche 7.3.5. Jde o ostrov u pobřeží Silithu, kde se nachází rozsáhlé naleziště azeritu. O něj se zde utkávají Aliance a Horda. Battleground popisuje Blizzard jako Arathi Basin, ale dynamičtější. Nesvádíte totiž souboje o pevné body, nýbrž o periodicky se spawnující žíly azeritu. Ty musíte se svými spoluhráči ubránit nebo je uzmout nepříteli.

 

Island Expeditions

 

Z příběhového hlediska půjde o průzkum nezmapovaných území, konkrétně ostrovů v Great Seas. Herně půjde o kooperativní scenaria pro 3 hráče, která by měla trvat cca 15-20 minut. Stejně jako v Seething Shore se tyto expedice budou točit především kolem shromažďování azeritu, ale i jiných pokladů.

Budete moci soupeřit buď s A.I., nebo s nepřátelskými hráči. Island Expeditions budou mít 4 různé módy – Normal, Heroic, Mythic a PvP. Pokud si zvolíte možnost soupeření proti A.I., hra vám náhodně vybere některý z týmů NPC opačné frakce, proti kterým vás postaví.

Bude zde kladen důraz na dynamický obsah ostrovů, které se mohou měnit při každé návštěvě. I když vlezete na ostrov, kde jste už byli, nic nemusí být stejné. Můžete zde narazit na jiná NPC, jiné bosse, jiné rozmístění objektů, které vás budou zajímat, a dokonce i krajina samotná vás může zaskočit.

K Island Expeditions se bude vázat nová měna, Seafarer's Dubloon, za kterou si budete moci pořídit consumables itemy, které vám poskytnou výhody.

 

Zatím známe dvě Island Expeditions – Havenswood a Un'gol Ruins. Un'gol Ruins už byly v alphě spuštěné k testování.

oi1x5tc3up_f58114ce57b334ca2f9082708d5566779cfdf1c4_1518186510_9884.jpg 2a7qhzzedj_665a8a4c3db2438e2346c7619004ba203d6026d1_1518186506_5786.jpg

 

Profese

 

Články o profesích jsou v současné době průběžně aktualizovány.

V BfA byla zrušena sekundární profese First Aid.

 

Before the Storm

 

Before the Storm je nový WoW román z pera Christie Golden. Kniha vyšla 12. června 2018. Představuje příběhový prequel k Battle for Azeroth. Narůstající předválečné napětí můžeme sledovat očima Anduina Wrynna a Sylvanas Windrunner.

a56o8vnp0z_e7354cb6a3dd8413cee8e8f54b5e7b1831b9a380_1518186650_6667.jpg

Anotace

Anduin Wrynn, král Stormwindu, a Sylvanas Windrunner, náčelnice Hordy, oba nabyli novou moc dříve, než na to byli připraveni. Zatímco se Aliance i Horda snaží vzpamatovat ze zničující války s démonickou Plamennou legií, oba vůdce čeká hrozivé odhalení, které jim bude tvrdou zkouškou. Hrozí totiž, že znovu vzplane oheň vzájemné nenávisti mezi oběma frakcemi a otřese samotnými základy Azerothu.

 

Elegy & A Good War

 

Before the Storm není jediné literární dílo, které doprovází datadisk Battle for Azeroth. Ti z vás, kteří si předobjednali Collector's Edition, v rámci ní obdržíte knihu v pevné vazbě obsahující dvojici novel Elegy a A Good War. Kniha je bohatě ilustrovaná a nikde jinde než v rámci Collector's Edition nebude v této podobě dostupná. Texty obou povídek ale Blizzard zpřístupnil online.

 

Elegy (Žalozpěv)

Tuto novelu napsala Christie Golden, autorka mnoha dalších WoW románů. Novela popisuje události vedoucí k vypálení Teldrassilu z pohledu Aliance.

 

A Good War (Dobrá válka)

Napsal ji Robert Brooks, jeden z autorů Kroniky a autor četných povídek z prostředí WoW (např. Sargerasovy hrobky). Novela popisuje události vedoucí k vypálení Teldrassilu z pohledu Hordy.

 

Warbringers

 

Podobně jako pro Legion vydal Blizzard sérii animovaných videí s názvem Harbingers, tak i Battle for Azeroth se dočkala vlastní animované videosérie, tentokrát nazvané Warbringers. V ní můžeme sledovat osudy a vývoj postav Jainy Proudmoore, Sylvanas Windrunner a královny Azshary.

 

Zde je k dispozici hudba z Warbringers. Zde si můžete poslechnout Jaininu píseň Daughter of the Sea v různých jazycích.

 

Další informace

 

 

Artefakty v BfA

 

Artefakty nás do nového datadisku provázet nebudou. Nahradí je mechanika Hearth of Azeroth. Některé Artifact traity však budou implementovány v podobě talentů.

A pokud jde o artefaktové skiny, většinu z nich budete moci získat i po skončení Legion.

 

Další články

Noví mounti

Nové modely

Interview

Lore články související s Battle for Azeroth

 

Chybí vám v článku něco zásadního? Dejte nám vědět do komentářů!

 


Redakci Blizzfanu podporuje obchod Gamebrand, který nabízí širokou škálu herního merchandise a příslušenství. Pokud nás chcete podpořit, nakupte si tam něco přes tento odkaz.


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

hitteeDus 18.06.2023 21:00

Testing done following each cisplatin cycle showed increasingly progressive hearing loss in the mice <a href=http://propec.cfd>is propecia worth it</a> BACKGROUND To evaluate the efficacy of Clomiphene Citrate CC with low dose Human menopausal gonadotrophin hMG in CC resistant infertile women with Polycystic Ovarian Syndrome PCOS

Sabimpatt 14.06.2023 15:58

cells that were treated with 10 ОјM SAHA for 12 h or treated with 900 ОјM ribavirin for up to 120 h or treated with 900 ОјM ribavirin in combination with 10 ОјM SAHA for 12 h to 120 h <a href=http://cialiss.buzz>buy cialis generic online cheap</a>

hitteeDus 13.06.2023 15:28

<a href=https://propec.cfd>cheap propecia no prescription</a> Garcia Recio S, GascГіn P

Sabimpatt 04.06.2023 08:52

It occurs where the skin has been exposed to the sun and so typically involves face, neck and upper chest <a href=http://cialiss.sbs>cialis no prescription</a>

kasialoda 20.03.2023 04:53

Become a Fan on Facebook, Follow us on Twitter, or Watch Dr Cederquist on YouTube <a href=http://clomid.buzz>how does clomid work</a> It is not yet clear how an abnormal finding on screening for frailty should impact cancer therapy decision making

rarkaniek 09.03.2023 07:33

Desautels, K <a href=https://buycialis.homes>cialis prescription online</a> TOBRAMYCIN INHALATION SOLUTION PAK tobramycin inhalation solution, for oral inhalation use Initial U

wolfana 13.09.2021 20:42

Ahoj, stáhl jsem si z netu Started edici (neomezeně do 20 levelu). Po tutoriálu 10 level jsem se dostal do Battle for Azeroth a expím druida Aliance do 20 levelu (s omezeními started edice). Pak se mi nabízí možnost zaplatit si kartu na 2 měsíce hraní, pak je to bez omezení, ale píšou, že jenom do 50. levelu.
Ale tady vidím i mnohem vyšší levely, tak co mám udělat abych mohl pokračovat i dál? Myslel jsem, že Battle for Azeroth 50 levelem končí a pokračuje se až tím nejnovějším datadiskem, který se už musí zakoupit Hra + herní čas.
Dík za reakce, nevím kam mám ten dotaz napsat, zde se mi to zdá vhodné.

Galifry 14.09.2021 08:36

Tak předpokládám, že to omezení je jenom pro tebe, ale potkáváš hráče co mají Shadowlands. Přiznám se, že nevím jak tohle úplně přesně funguje, ale pokud chceš hrát dál, potřebuješ Shadowlands.

wolfana 15.09.2021 11:23

@Galifry
Děkuji za reakci, postup hrou je zřejmě takový.
Hraju free started edici, takže do 20 levelu. Ale chtěl bych do hry nakouknout dál, a vlastně nejsnadnější cesta se mi jeví nakoupit dva měsíce herního času pomocí herní karty zhruba za 700 korun. Toto by mělo umožnit hraní battle for Azerot až do 50 levelu bez omezení (a pravděpodobně i WOW Clasic do 60 levelu (pak ta hra půjde stáhnout bezplatně). Ale nevím, když v Battle doexpím 50 level, co pak dál? Je to maximální level, který se dá v Battle dosáhnout? Myslím, bez potřeby zakoupit hru Shadowlands.

Galifry 15.09.2021 11:35

@wolfana
Je to jak píšeš, pokud chceš hrát dál za level 50, potřebuješ Shadowlands.

hitteeDus 30.05.2023 07:54

My research consists of taking water samples at three specific areas around my area s wastewater treatment plant <a href=http://bcialis.mom>buy cialis on line</a>

Sabimpatt 02.06.2023 03:26

<a href=http://cials.sbs>cialis pills for sale</a> ledTrans Pacific Partnership, has grown to 12 nations

hitteeDus 03.06.2023 03:15

The products on JohnLeeMD <a href=https://tadalafila.mom>buying generic cialis online safe</a>

hitteeDus 13.06.2023 02:01

<a href=http://cialiss.makeup>is there a generic cialis available</a> chlorzoxazone allegra withdrawal symptoms Prof Reilly, of Strathclyde UniversityГў s school of psychological sciences and health, added Гў Previous studies in animals have shown that higher levels of physical activity produce changes in the brain which are favourable to learning, notably changes in the chemicals Гў neurotransmitters and growth factors Гў which brain cells use to process information

Ellmariachi 29.08.2018 12:44

OT
Omlouvám se, ale prosím vás. Do kolikátého levelu jde expit momentálně bez game timu. Mám vše včetně Legionu. Šlo to pokud se nepletu do levelu 60, ale chci se zeptat zda to není jinak.
Děkuji moc.

Silveralius 17.08.2018 07:39

Jen malá připomínka. Na začátku píšete, že se do Teldrassilu nedá dostat po jeho vypálení. S čímž nesouhlasím. Podobně jak do starého Silithusu se dá dostat tak se dá dostat i do starého Teldrassilu
Jinak článek pěkný, ale chtěl by aktualizovat.
Profese už byly změněny. FirstAid už byl odstraněn a další věci co jsou psané jako spekulace, ale ve hře již chvíli jsou.

Bellatrix 17.08.2018 14:20

Je to myšleno tak, jak je to napsáno - že se nedá dostat do Teldrassilu po jeho vypálení. Tzn. do té vypálené zóny. To, že si člověk může nastavit ve hře starý Teldrassil, to je jiná věc.
Za ten First Aid díky, to opravím.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Undiply 18.05.2023 02:29

<a href=https://acialis.mom>how to buy cialis</a> Vohr BR, Wright LL, Dusick AM, Mele L, Verter J, Steichen JJ, et al

grourse 03.06.2023 02:24

<a href=http://cials.top>cheap cialis generic online</a> 2 selectively crossed over to letrozole before a primary end point event occurred, and follow up after the crossover accounted for 7

grourse 18.06.2023 13:07

marine bacteria was cultured for seven days, then the raw supernatant was filtered, precipitated and concentrated <a href=https://cialiss.cfd>cialis buy</a>

energys72 16.08.2018 14:28

Mna osobne tento datadisk oslovil, chcel by som zacat hrat, samozrejme oficialnu hru, uz sa stahuje, predplatne zaplatene, mam vsak otazku co je lepsie pouzit to automaticke vylevelovanie co ponuka datadisk alebo ist pekne od zaciatku, popripade kde najdem nejake navody ako rychlo levelovat? Alebo kde je nejaka ochotná skupina, ktorá pomôže.

Bellatrix 16.08.2018 14:35

Nedá se asi úplně říct "co je lepší". Automatický boost využiješ na jednu svoji postavu, kterou nebudeš chtít levelit, a další postavy si vylevelíš sám. Je to čistě na tobě, se kterou postavou se ti chce procházet celý svět, a u které chceš skočit rovnou do nového příběhu.

Nejlepší návody na všechno možné najdeš na Icy Veins: https://www.icy-veins.com/wow/ nebo na WoWheadu.

Šéfredaktor WoWfan.cz

energys72 16.08.2018 14:41

@Bellatrix Aha, čiže to mám len na jednu postavu, a to mý dá aj výzbroj alebo ako to funguje?

Bellatrix 16.08.2018 14:54

@energys72 Ano, dá ti to nějaký základní, adekvátně silný equip na tvoji postavu, abys mohl začít na tom daném levelu questit v nových lokacích.

Šéfredaktor WoWfan.cz

energys72 16.08.2018 14:56

@Bellatrix Ďakujem za informacie, uvidim ked mi to dotaha vyskúšam, a ešte otázočka, bude obnovené fórum k tejto hre tu na stránke?

Bellatrix 16.08.2018 15:00

@energys72 Fórum se obnovovat nebude, jelikož o něj byl pramalý zájem a lidé na něj postupně přestávali chodit. V současné chvíli pro účely, k nimž dřív sloužilo fórum, využíváme náš komunitní Discord: https://www.wowfan.cz/clanek/radi-diskutujete-pripojte-se-na-blizzfan-discord

Rádi tě tam uvidíme a zodpovíme jakékoli tvé další dotazy.

Šéfredaktor WoWfan.cz

rarkaniek 28.02.2023 14:23

<a href=http://buycialis.autos>cheap cialis online canadian pharmacy</a> In view of the history of pancreatitis, possible infertility and suspected malabsorption underlying his low body mass index, sodium chloride sweat testing and cystic fibrosis transmembrane conductance regulator mutation analysis were arranged to investigate for cystic fibrosis

kasialoda 19.03.2023 14:36

Banging or Scraping Sound <a href=https://nolvadex.best>what does nolvadex do</a>

hitteeDus 28.05.2023 01:37

<a href=https://propec.cfd>buy fincar online review united states</a> Researchers at medical centers in the United States, Asia, Latin America and Europe participated and vouch for the accuracy of the data, the journal article said

grourse 07.06.2023 03:53

A cell containing 5 foci was considered positive <a href=http://tadalafila.mom>generic for cialis</a> During normal penile erection, parasympathetic stimulation, among other factors, enhances NO release from penile endothelial cells leading to increased production of cGMP by action of soluble GC 84

hitteeDus 18.06.2023 12:36

Fortunately, it was an early stage, and she had a lumpectomy <a href=https://bviagra.mom>viagra pills online</a>

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet