Cataclysm Prolog - Twilight's Hammer a hlavní města

/pic/cataclysm/cataprolog

Quest linie

Poklidné odpoledne v orgrimmarské hospůdce narušovaly pouze škytavé zvuky, které se ozývaly od stolu v koutě, ale jinak byli v této poloprázdné místnosti všichni očividně v dobré náladě, kterou můžeme alkoholu připisovat snad jen trochu. Trollí kněz Meton patřil k osazenstvu tohoto pajzlu a již se pomalu chystal k odchodu. Byl to jeden z největších azerothských hrdinů, a proto se k němu každý choval s patřičným respektem, nebylo proto divu, že se k němu při odchodu naklonil hospodský a sdělil mu zvláštní novinu: "Thrall prý opustil město!". "Cože?", odvětil Meton, "tohle rozhodně není obvyklé, o co jde?" Hospodský se zamyslel, ale nedostal čas na odpověď. Ta totiž přišla vzápětí, samotná země se otřásla, se štamgasty to smýklo do strany (a tentokrát za to již alkohol nemohl vůbec) a ze stěny za barem se sesypaly sklenice a lahve s kořalkou. Meton vyběhl z hospůdky a rázem mu bylo vše jasné. Thrall určitě ucítil narušení rovnováhy a někam se vydal - kam, na to přijde později. Teď je důležité, aby občané Orgrimmaru zachovali klid a nepanikařili. Rychlým pohledem k bráně však zjistil, že věci jsou nejspíš mnohem více pod kontrolou, než původně čekal. Malé procesí šamanů Earthen Ringu totiž právě majestátně vešlo do města a okamžitě začlo hledat někoho, kdo by jim pomohl. Prý zatím nejsou kompletní, dorazit měl ještě jeden šaman, kterému se kdovíjak podařilo získat vzácnou Desku Ohně z Northrendu. Pomocí tohoto titánského artefaktu by se mohlo podařit osvětlit nynější události. Posel měl dorazit vzducholodí, avšak asi má zpoždění. Meton se proto vydal k západní věži se vzducholoděmi.
cataclysm prologue cataclysm prologue cataclysm prologue
U farmy poblíž klečel zraněný ork, očividně šaman Earthen Ringu. Jeho vzducholoď zničehonic napadl klan Twilight Hammer a všechny zabil, on jediný se stěží dokázal zachránit. A měl obavy, že toto ještě není konec. V dálce se najednou objevila černá skvrna. "To jsou oni, pomoz mi!", zakřičel najednou šaman. "Použij sílu tohoto krystalu a braň mě! Jestli se dostatnou skrz můj štít, zabijí mě a vezmou Desku." Meton v rychle blížící se skrvně začínal rozpoznávat obrovského černého draka a na něm jezdce. Ten, když viděl, že se Meton jen tak nevzdá, otevřel tři portály, ze kterých začali vylézat ohniví, vodní a zemní elementálové. "Rychle, kde je ten krystal?", pomyslel si Meton, "aha, tady." Jakmile ho použil, okamžitě pocítil příval nové, dosud nepoznané, síly. Sice ji nikdy nepoužíval, ale okamžitě věděl, co a jak má dělat. Pomocí speciálních kouzel krystalu zničil elementály a tím ochránil šamana. První bitva je vyhrána, očividně nás však ještě čeká válka...
cataclysm prologue cataclysm prologue cataclysm prologue
Meton se po krátkém boji trochu unaven pomalu vracel do města, aby sdělil šamanům veselou novinu, že Deska byla zachráněna. Jakýsi špatný pocit vzadu v hlavě a další menší zemětřesení mu však našeptávali, že ještě rozhodně není konec. A taky že ne... Jeden z šamanů, Garc, Metona okamžitě zavolal k sobě. Elementy jsou prý rozrušené, tak rozrušené, že by to Orgrimmar a možná celý svět nemuseli ustát. Někdo je musí uklidnit a nejen Metonovi, je hned jasné, kdo se tohoto podivuhodného úkolu zhostí. Pomocí zvláštního šamanského kouzla nahlédl do té "druhé reality" - která je přecpaná zuřivými ohnivými elementály, jenž byli rozlezlí po celém centru Ogrimmaru. Uklidnění bylo však díky podpoře šamanů relativně jednoduché...
cataclysm prologue cataclysm prologue cataclysm prologue
Meton se také konečně dozvěděl, kam to zmizel milovaný náčelník Thrall - jako jeden z nejmocnějších šamanů se vypravil do Nagrandu, do míst, kde jsou elementy velice zřetelné. Meton si uložil do hlavy, že si s ním také bude muset promluvit, avšak nejdřív je potřeba v Orgrimmaru zařídit ještě pár věcí... Ve vzduchu je cítit nějaká hrozba, náměstí Orgrimmaru se nějak zvláštně vylidnilo a celkově se obyvatelé chovají nějak divně. Ačkoli by se to částečně dalo přičítat podivným zemětřesením, nejspíš za tím bude ještě něco. U šamanů z Earthen Ringu se totiž začínají scházet občané Orgrimmaru, kteří pohřešují své blízké. Blood Guard Torek, jeden z orků, jež mají na starost bezpečnost města se o to již začíná zajímat. Ve městě se totiž začínají objevovat podivíni, co hlásají konec světa. V tak velkém městě s tolika místy, kde se dá sehnat alkohol, to sice není nic divného, ale poslední dobou je jich přece jen příliš. Shlukují se hlavně v Dragu a získali si již spousty posluchačů, možná by stálo za to zjistit, co vlastně mají za lubem. Meton se proto vydal do "nejtemnější části města", kde bude předstírat, že jedním z tupých občanů, kteří naslouchají podivným hlasatelům konce. Elementy prý brzy zničí svět a vše na něm. Jediná možností, jak přežít, je přidat se k hlasatelům a získat si přízeň, až bude nastolen nový řád.
cataclysm prologue cataclysm prologue
Tyto praktiky musí být zastaveny, bohužel tak nelze učinit, aniž by nebylo varováno obyvatelstvo. Meton se proto vydal pomoci Torekovi s tímto úkolem a na nejfrekventovanějších místech v Orgrimmaru rozmístil několik plakátů varujících před hlasateli. Každopádně menší počet posluchačů skupinu lidí, která se snaží vnést mezi lidi zmatek, nezastaví, spíš ještě zvýší jejich odhodlání. Aby se je dalo zastavit, chtělo by to o nich zjistit nějaké další informace. Meton si proto vyrazil promluvit s jedním z maniaků a řekl mu, že by se k nim rád přidal. Ten mu dal speciální róbu, kterou nosí všichni členové organizace, a poslal ho ven před Orgrimmar, kde si na farmě založili svůj tábor. Meton brzy zjišťuje, že má co do činění z Twilight's Hammer klanem. O co jim ale jde?
cataclysm prologue cataclysm prologue cataclysm prologue
Důvěru ostatních kultistů však není úplně jednoduché získat. Nejdříve se Meton musí osvědčit v akci a to v té nejprimitvnější. Na krk si tedy pověsil ceduli s nápisem "Konec se blíží!" a začal se procházet skrz některé obývaná místa v Durotaru. Nyní se však již konečně může dozvědět nějaké hodnotné informace, které by mu napověděly, proč tu vlastně Twilight's Hammer je. Na druhém konci farmy byl podivný temný oltář a na něm se připravoval zvláštní rituál. Někteří členové skupiny před ním poklekli a začali šeptat tajemná chraplavá slova. Nad oltářem najednou zazářilo temné světlo a zjevila se na něm obluda. "Kde jsem ho už jen viděl?", řekl si Meton. "Sakra, vždyť ten padl v Ahn'Qiraj, nebo snad ne?" Každopádně, nebylo sporu, že nad oltářem se vznášela vzdálená projekce Cho'galla! Tento ogr začal okamžitě rozmlouvat s jedním z kultistů a tento rozhovor Metonovi osvětlil mnohé. Twilight's Hammer měl za úkol vytvořit speciální zařízení, která rozmístí v Orgrimmaru a která, až uplyne nějaký čas, vypustí na tento svět strašné elementály, kteří spálí Orgrimmar na popel.
cataclysm prologue cataclysm prologue cataclysm prologue
Meton byl samozřejmě okamžitě pověřen rozmístěním podobného zařízení, avšak jeho loajalita k Hordě byla jasná. Spravil o tom tedy Toreka, který správně usoudil, že některá zařízení v Orgrimmaru již asi budou. Naštěstí se Metonovi podařilo je najít a zničit, ačkoli se u některých z nich poté musel vypořádat z ohnivým elementálem. Bohužel však není všem machinacím konec. Skupiny kultistů se stále snaží dostat do města a ačkoli byl upozorněn Warchief, problémy stále přetrvávají. Byl však vyhlášen zákaz volného vstupu do města. Meton se vydal k bráně Orgrimmaru, kde již čekala pěkná řádka naštvaných civilistů. Po prohlídce několika z nich však bylo odhaleno hned několik členů kultu!
cataclysm prologue cataclysm prologue cataclysm prologue
Pravděpodobně se však do města již nějací narušitelé dostali. Musí se zjistit víc, chce to někoho zatknout a vyslechout. Meton, který Orgrimmar naštěstí zná jak své boty, se vydal najít někoho "ochotného mluvit". Několik kultistů se mu opravdu povedlo přemoci a přivedl je přímo ke kobkám v Ring of Valor. Díky výslechu se Meton a další obránci dozvěděli více o plánech klanu. Chtějí v Orgrimmaru provést nějaké temné rituály, které by přivolaly zkázu. Díky důvěře, kterou však již předtím získal, však Meton vyzvěděl další informace na farmě u Orgrimmaru. Zjistil přesné umístění rituálů a pak již nebyl problém je přerušit...
cataclysm prologue cataclysm prologue cataclysm prologue
[odstavec]

Něco víc o prologu

Tady s příběhem asi skončím. Verze, kterou jsem hrál na PTR, se mi totiž zdála trochu neucelená, tj. že do sebe jednotlivé úkoly tak úplně nezapadaly. Bohužel se mi nepodařilo dostat se k přímé bitvě o Orgrimmar (nebo jakékoli jiné město), ale tam je princip jasný. Nejrpve se pomáhá stavět barikády z písku apod. a při útoku jsou všichni schopní povoláni do boje. Pro ty neschopné (chápejte low levely) jsou případně přichystány záchranné portály. Když je nakonec celé město zbaveno nebezpečí (budovy sice hoří, ale to nikdo neřeší), vyhlašuje Garrosh Hellscream pomstu. Zabijte strůjce tohoto utrpení! Můžete se společně s ním vydat do jednoho ze starých dungeonů, ve kterých narazíte na nové bosse. Pomocí Dungeon Fingeru rychle poskládáte partu a jste teleportováni přímo k bossovi např. v Blackrock Depths, kde vám Garrosh (případně lídr jiného města) pomůže jednoho z těch, co zosnovali otřesné útoky, zabít.
cataclysm prologue cataclysm prologue cataclysm prologue cataclysm prologue cataclysm prologue cataclysm prologue cataclysm prologue cataclysm prologue cataclysm prologue cataclysm prologue cataclysm prologue
Thrall je opravdu v Nagrandu, kde společně s dalšími šamany řeší, jak zachránit svět. Nagrand je prý klíč ke všemu. V celém Outlandu by se měly objevovat elemntální trhliny, které máte Thrallovi hlásit, avšak já jsem nepřišel na způsob ,ak to udělat, ačkoli jsem trhlinu našel. Na PTR to v tu chvíli asi zrovna nešlo.
cataclysm prologue cataclysm prologue cataclysm prologue cataclysm prologue
Celkově jsem z této části prologu měl docela dobrý pocit, questy byly relativně zábavné a jejich příběh zajímavý a napínavý, ale určitě se dočkáme ještě něčeho většího. Cho'gall přece jen nedosahuje kvalit samotného Deathwinga.

Naposledy upravil/a Novom 01.11.2010 v 09:48:02.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Wrent
Adam Kučera

Wrent je autorem 1375 článků. Více článků tohoto autora najdete na tomto odkazu. Pro více informací navštivte profil tohoto autora.

Diskuze

Wrent 16.11.2010 22:18

Divinespite
sorry moje klavesnicve nejak blbne ja ot opravdu pomalicku napisu dobre a oo ot neni stale dobre snad uz je to normalne prepisuji to po desaty a pisu pul hodky....
tak to radím investovat pár stokorun do nové klávesnice

Divinespite 16.11.2010 19:45

Javorovej
Proboha, čtěte po sobě než to odešlete. Někdy je síla to po vás louskat!
sorry moje klavesnicve nejak blbne ja ot opravdu pomalicku napisu dobre a oo ot neni stale dobre snad uz je to normalne prepisuji to po desaty a pisu pul hodky....

Javorovej 15.11.2010 15:29

Divinespite
chci se zeptat jaj kbyla treti faze vyli tma jenom dva ukoli od shamanu zadny jiny že? neob jich bylo vic a kde jsou pls
Proboha, čtěte po sobě než to odešlete. Někdy je síla to po vás louskat!

DaveL 15.11.2010 15:15

Divinespite
chci se zeptat jaj kbyla treti faze vyli tma jenom dva ukoli od shamanu zadny jiny že? neob jich bylo vic a kde jsou pls
ještě jednou a česky prosim

Divinespite 15.11.2010 15:12

chci se zeptat jaj kbyla treti faze vyli tma jenom dva ukoli od shamanu zadny jiny že? neob jich bylo vic a kde jsou pls

Toren 14.11.2010 19:40

blade-22
plz nevi nekdo co sakra dela thrall v outalndu nekde v nagrand
domlouvá s duchy

blade-22 14.11.2010 19:38

plz nevi nekdo co sakra dela thrall v outalndu nekde v nagrand

Gortak 30.10.2010 16:09

Dejv
Gorehowl, sekera jeho otce. Jak se z Karazhanu dostala k němu není známo
a ako sa dostala do karazhanu? DD

Wrent 30.10.2010 15:16

Skyneo
questy ktore boly dostupne na PTR 4.0.1 su dostupne aj na live ci budu aj v dalsom live patchi? Trocha mam v tom chaost bo daktore veci co boli na PTRku mi na live chybaju
Podle mě budou na patchi 4.0.3, na live zatím tyto questy nejsou.

Skyneo 30.10.2010 15:15

questy ktore boly dostupne na PTR 4.0.1 su dostupne aj na live ci budu aj v dalsom live patchi? Trocha mam v tom chaost bo daktore veci co boli na PTRku mi na live chybaju

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet