Další informace o Warlords of Draenor - Raidy, dungeony a…

//pic/wod/warlordsofdraenor_logo
Už včera jsme si psali o požadavku stříbrné medaile z Proving Grounds pro vstup do Heroic dungeonů, ale během Press Tour Blizzardu se informací objevilo mnohem víc. Věnovat se budeme hlavně PvE, ale nezapomeneme ani na PvP zónu Ashran a další informace!

Dungeony

  • Ve Warlords of Draenor se dočkáme nové verze Upper Blackrock Spire. Pro Blizzard to i tak byla docela výzva, protože se nemění pouze životy monster, ale i některé mechaniky a dokonce i modely.
  • Heroic dungeony by měly obtížností být asi na úrovní lehčích Heroic dungeonů z Cataclysm, tj. něco na úrovni Vortex Pinnacle nebo Lost City of Tol'vir.
  • Gear z LFR a Heroic dungeonů bude asi na podobné úrovni, ale LFR se bude otevírat postupně (více níže), takže výbavu pro raidy nejlépe seženete v Heroicích.
  • Z daily scenárií dostanete epický loot pokaždé, kdy získáte alespoň bronzovou medaili!

Raidy

  • Do hry přijdou 20-man Mythic raidy (budou nejobtížnější) a díky tomu bude na první pohled jasné, která PvE guilda je nejlepší.
  • První raid zvaný Highmaul se bude nacházet v Nagrandu a představí 7 bossů. Nebude otevřen hned po spuštění datadisku, stane se tak pravděpodobně až druhý týden.
  • Blackrock Foundry bude další raid, bude mít 10 bossů a otevře se několik týdnů poté.
  • Každý raid bude vždy otevřen už od začátku celý, kromě LFR, kde se budou postupně otevírat jednotlivá křídla (jako v Siege of Orgrimmar).
  • Warlords of Draenor raidy by neměly být příliš lineární, takže si guildy budou moct víceméně zvolit pořadí bossů, v jakém je budou zabíjet. Něco podobného, jako byl Ulduar.
  • Souboje v raidech by měly být mnohem více zajímavé pro healery, už to nebude o spamování jednoho spellu pořád dokola. Budete si muset zvolit správný spell a použít ho na správný cíl.

World Bossové

  • World Bossové budou největšími a nejbrutálnějšími stvořeními na Draenoru.
  • Jeden z nich je předkem Gronnů, které už známe, ale asi 4x větší. Je z kamene a pomocí zemních materiálů bude taky útočit. Druhý z nich bude obrovskou žijící rostlinou z jedné z džunglí Draenoru.
  • World bossové se budou do hry dostávat postupně, jeden už na začátku datadisku.
  • Loot z bossů by měl vždy vzhledem k danému Tieru být velmi zajímavý. Cílem je, aby vždy v době zveřejnění stálo za to jít s ním bojovat.

Level 90 boost

  • Boost na level 90 pro jednu z postav dostane každý, kdo si zakoupí datadisk. Zároveň bude možné si koupit boost za peníze.
  • Boost se bude chovat různě podle levelu postav, které již vlastníte. Pokud nebudete mít žádnou postavu na vysokém levelu, dostanete na začátku boostu třeba jen pár abilit, abyste se s povoláním postupně seznámili. Takový mág by třeba na levelu 90 dostal pouze Frostbolt, Frost Nova a Polymorph a postupně by dostával nová a nová kouzla.
  • Ačkoli samotný Boost bude ve hře už dřív (už se spuštěním předobjednávek datadisku), tato funkce se ve hře objeví až se samotným datadiskem. Ale Blizzard počítá, že jen málo hráčů boostu využije před samotným datadiskem.

PvP

  • Ashran bude PvP zóna založená trochu na Alterac Valley, s tím rozdílem, že v Ashranu bude trvat třeba i 30 nebo 40 hodin, než některá frakce vyhraje. V zóně budete moct dělat i nePvP věci, abyste pomohli své frakci, jako např. shánění zdrojů a surovin. I to se ale nejspíš brzo změní v PvP :). Díky těmto zdrojům budou moct frakce dělat spoustu věcí, například vyvolávat různé silné pomocníky.
  • Ashran nebude cross-realm, ale do budoucna se to může změnit. Pokud budou problémy s rovnováhou frakcí, bude se to řešit cross-realm systémem.
  • Ashran bude pro levely 100.

Garrisons

  • Garrisons jsou důležité hlavně ve Warlords of Draenor, protože vám pomohou v boji proti Iron Horde. Budete si pomocí nich stavět armádu. Ale pravděpodobně se jejich mechaniky využijí i v budoucích datadiscích.

Ostatní

  • Patch 6.0 přinese všechny novinky, kromě samotného Draenoru, tedy předělání statů itemů, nové modely nebo nové typy raidů. Dočkáme se i in-game eventu, o němž se ale víc neví.
  • Blizzard odstraňuje některá kouzla a ability, přibližně půjde asi o 20% schopností u každého povolání.
  • Garrosh se v datadisku objeví, ale pravděpodobně už s ním nebudeme bojovat. Přece jenom už jsme ho jednou porazili.
  • Není to tak, že bychom v každém raidu bojovali proti jednomu z orkských Warlordů. S Ner'zhulem budeme bojovat v dungeonu Shadowmoon Burial Grounds pro level 100 a počítá se, že hlavním bossem patche 6.0 bude Blackhand v Blackrock Foundry.
  • Datadisk přinese změny v Loot systému, které se týkají hlavně dungeonů nebo LFR. Loot se jmenuje Personal Loot a v těchto prostředích bude mít vlastně každý šanci na loot bez ohledu na ostatní. Systém bude zohledňovat velikost raidu, komu se daný item hodí a také to, jestli jste už z tohoto bosse něco nedostali minulý týden. Teoreticky se tak může stát, že skupiny z některého bosse nedostanou nic. Guildy ale mohou fungovat beze změn.
  • Do budoucna se možná dočkáme i nových modelů racial mountů. Teď, pokud se vám nelíbí, se doporučuje používat nové mounty s většími detaily.
  • Do budoucna se možná dočkáme něčeho nového v Karazhanu, dokonce se v něm v jednu dobu měl odehrávat event předcházející WoD, ale to nakonec bylo zrušeno.
  • Beta datadisku začne soonTM.


Naposledy upravil/a Astra 25.02.2014 v 08:37:31.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

grourse 03.06.2023 06:24

<a href=https://cials.top>cialis prescription</a> On cd 10 I had 3 follies on right; 15, 10, 10

Zakys 26.02.2014 12:12

Já moc dobře vím jaké to bylo na Vanille. Uvidíme co s tím udělají...

26.02.2014 07:43

Zakys: to sice ne ale vetsina spellu je dost zbytecna kdyz se podivam kolik kolik spellu bylo ve vanile tak tedka jich je snad tak dvakrat tolik akorat ve vanile byl rozdil ze lidi mely na baru treba 5 verzi jednoho spellu jen s rozdilem ze kazdej mel jinou uroven takze jina delka casti ci sily ale jinak tech spellu bylo vazne minimum a stacilo to u roguy taky ted pouzivama si 10 spellu plus par ktery ruzne obmenuju, a navic nejaky ktery sou do subtitely ale ty vicemene nahrazujou zas ty spelyl co mam v combatu takze moc zmen tam neni podle mne 10 spellu +5 cd by melo plne dostacovat, jinak treba blizzard chce docilit zas toho ze kazda classa nebude umet to co jina jak je to tad s nahradama buffu apodobne ale to jen tipuju nikdo nevi co blizzard oznami druhej den obcas me pripada ze to nevi ani sam blizzard

Zakys 25.02.2014 22:44

No jo ale 20% není skull banner

25.02.2014 18:20

Zakys: vetsina spellu bude sloucena s jinym nebo vypustena protoze je nanic zrvna u wara bude zrusenej skull banner kterej bude soucasti reckelness nebo tak nejak

Zakys 25.02.2014 11:50

Blizzard odstraňuje některá kouzla a ability, přibližně půjde asi o 20% schopností u každého povolání.No....koment. Jako fakt ? Co to je za nesmysl zase ? Oni se velice snaží udržovat originalitu základu a přitom na každé classe vymažou spoustu spellu ne ? Potom se to bude další 3 datadisky ladit aby to bylo vůbec možné a hratelné a to hlavně v PVP mezitím přidají nové spelly a nebo to nakonec dopadne tak že budu na warrovi mít jen 2 spelly. :/

milanko 25.02.2014 09:28

Honza4545
To není pravda např. Garrisons do hry nikdy zakomponované nebyli.Dále Ashran jak už tu bylo psáno bude trvat bitva i 40 hodin dej mi příklad pvp zóny která byla v minulosti zakomponována do world of warcraft jejíž bitva trvala 40 hodin.
Garrisony mohli lepšie vyriešiť ... Ale ak je pravda že bude ashran ako old alterac valley tak to bude luxus Len aby tam boli hráči počas celého datadisku pretože oni vam hodia epicy prakticky do náruče a potom vás chcu motivovať mountami petami a blbosťami.

Honza4545 25.02.2014 09:04

Momloo
Classic Alaterac Valley.Podla mna to na nevyvazenych realmoch bude chungovat ako Tol Barad, s tym rozdielom, ze to bude bezat non-stop.
Alterac Valley ano sice je podobný a i Blizzard říká že Ashran bude tomu podobný ale je to přece jen BG a né otevřená pvp zóna.

Momloo 25.02.2014 08:58

Honza4545
To není pravda např. Garrisons do hry nikdy zakomponované nebyli.Dále Ashran jak už tu bylo psáno bude trvat bitva i 40 hodin dej mi příklad pvp zóny která byla v minulosti zakomponována do world of warcraft jejíž bitva trvala 40 hodin.
Classic Alaterac Valley.Podla mna to na nevyvazenych realmoch bude chungovat ako Tol Barad, s tym rozdielom, ze to bude bezat non-stop.

Honza4545 25.02.2014 07:35

barrny
Jak si tak pročítám ten nový skvělý a úžasný datadisk, tak zjišťuji, že blizzard již objevil objevené a do hry se neustále snaží zakomponovat, to co již bylo, pak bylo odstraněno a zase s velkou pompézou vraceno a tak pořád dokola, točí se v kruhu, ze kterého již není cesty zpět. Hra krom závislým jedincům, již opravdu nemá co nabídnout.
To není pravda např. Garrisons do hry nikdy zakomponované nebyli.Dále Ashran jak už tu bylo psáno bude trvat bitva i 40 hodin dej mi příklad pvp zóny která byla v minulosti zakomponována do world of warcraft jejíž bitva trvala 40 hodin.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet