Hanzikův Festival Fantazie 2011

//pic/uploaded/ff11
Po příjezdu nás nepřivítalo pěkné počasí ani nikdo z týmu. Namísto toho, když jsme dorazili, jsme jeli na nádraží ještě vyzvednout Bellatrix, která přijela hned po nás. Prvních pár hodin jsme se tak odbavovali a až poté jsme šli najít zbytek týmu. Nakonec oni našli nás, a tak se po delší době tým WoWfan.cz sešel v hojném počtu. Hodně lidí jsem už v tu dobu znal, ale třeba drzého Ellendwaye jsem ten den viděl poprvé. Bylo na čase pro sebe ukrást kus třídy, ve které jsme přespávali, a šlo se užívat si Festivalu.
Když jsme neporáželi jeden druhého v nejrůžnějších videohrách, scházeli jsme se v jakémsi velitelství v místnosti techniků, kde Wrent údajně pracoval. Právě tam mnozí z nás ještě narychlo vytvářeli přednášky. Já měl tu svou už naštěstí hotovou, a tak jsem si tam akorát skladoval věci. Hned vedle byla místnost č. 38, kde jsme v průběhu tří dnů prezentovali naše přednášky. Bellatrix měla na krku hned tu první, což pro ni asi nebylo úplně jednoduché, jelikož měla svou premiéru. I když to zvládla víc než dobře, nemohl jsem si její povídání o zajímavých místech vychutnat, protože mi v žaludku ležela moje přednáška, která se měla konat o pár hodin později. Dlouhou dobu jsem si nepřipouštěl, že bych byl nervózní, ale nakonec jsem si musel přestat lhát. Nemusíte tohle dělat poprvé, abyste vždy měli menší trému. Tak to prostě je. Po pár minutách vašeho projevu vás ta nervozita přejde, ale není to hned. Kolikrát si říkám, že je neuvěřitelné, jak vás tihle lidé poslouchají a jak je to zajímá. Jinde by o vás řekli, že jste mentálně labilní, ale tady je to zkrátka normální. A i když třeba o sobě, o svém projevu nebo o své přednášce pochybujete, ten potlesk na konci žár vždycky uhasí.
Dost bylo přednášek, je čas si užít trochu té fantazie. Večer se šlo na nové Piráty z Karibiku, tak bylo třeba si zajít pro místenky. Kino naposledy slyšelo o rekonstrukci možná tak ze socialistického rozhlasu, ale když máte lístky za tři pětky, tak je vám to i jedno. Jít na Festivalu Fantazie do kina je taková velká kulturní událost. Lidé se v průběhu filmu nebojí dát najevo své emoce a pokud se jim něco nelíbí, tak to dají sborově najevo. Třeba takový Ellendway, který hrál sólově, se nezdráhal u Kazatele za hlasitého chrápání prospat. Dále když nám u Pirátů z Karibiku jen tak posunuli film asi o 30 minut dopředu, tak si to samozřejmě nikdo nenechal líbit a málem došlo na malý kinopřevrat.
Kromě kina jsme byli diváky nejrůznějších přednášek, kterých jsme se účastnili podle toho, jak se komu dané téma zrovna líbí. Třeba na takovou perverzní přednášku o 32 nejnechutnějších věcech Japonska si zašel jen Dejv. To bylo vlastně asi poprvé, kdy odešel od svého notebooku (a to si nejsem jistý, jestli nepařil i při té přednášce). Věřím, že každý si užíval Festival Fantazie podle svého. Ellendway rozbíjel kde co a také kde koho svými rádoby vtipnými vtipy a pokud zrovna nevyhrával igelitové tašky v nejrůznějších soutěžích, nezdráhal se hrát kdejakou hru. I když to teď možná nebudu říkat tak, jak to doopravdy bylo, přišlo mi, že se Snake se Serwakem vždycky někam zdejchli, aby se objevili o pár hodin později. Jednou jsem je takhle načapal na jednom super tajném místě, jak si pojídají pizzu. A to beze mě! Nicméně mě inspirovali a já se později na podobná místa také schovával. A to s kupou dobrého jídla v rukou. Jerrykyho ani nebudu raději zmiňovat, protože ten tam za těch pár hodin účasti nestihl nic, co by stálo za zápis do tohoto historického pamětního listu. Nicméně je fajn, že si to tam omrkl, aby příští rok přijel na podstatně delší dobu.
Wrent pořád někde pobíhal, takže tam náš tým byl neustále bez přítomného kapitána, nicméně všechno mi vynahradil pohled a zároveň i záznam tančícího šéfa na DDR. I když tam v té tmě není moc vidět, mně to stačilo. A co já? Když jsem zrovna nedrtil Davela v Unreal Tournamentu na místní LANce, tak jsme se se Snakem, Serwakem a Bellatrix navzájem drtili na Wii Mario Karts. Netrvalo nám to ani pár minut, než jsme se shodli na tom, že kreslená autíčka a porážení členů z týmu nás hodně baví. Nebyl to sice žádný Crash Team Racing, ale i tak jsme se dobře bavili. Věřím, že se za rok sejdeme na Festivalu Fantazie ještě v hojnějším počtu. A co já vím? Třeba se tam příští rok sejdeme i s hromadou čtenářů z našeho webu nebo možná i s lidmi z fóra. A co vy? Pokud nemáte žádné zážitky z Festivalu Fantazie 2011, o které se můžete podělit, protože jste si tuto velkolepou akci nechali ujít, tak si běžte koupit kalendář na příští rok a zaškrtněte si tam první dva týdny v červenci, abyste o to zase nepřišli!

Naposledy upravil/a Astra 19.07.2011 v 07:20:09.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Pajda 20.07.2011 22:55

Javorovej
Leží to někde mezi Aší a Ostravou!
Ty abys to nevylepšil...

Javorovej 20.07.2011 11:06

Leží to někde mezi Aší a Ostravou!

Pajda 20.07.2011 10:30

Silenia
Vy ostudy! Vy nevíte, kde je Nové Město nad Metují? Tak bacha na to, ať nepříjdete o fanynku
Taky z Nováče?

Silenia 19.07.2011 23:50

Vy ostudy! Vy nevíte, kde je Nové Město nad Metují? Tak bacha na to, ať nepříjdete o fanynku

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet