Opuštění (Forsaken) - následky WoW: Legion

Úvod

Určitě jste si mohli všimnout, že popis Sylvanas Windrunner na oficiálních stránkách datadisku Legion nás má obeznámit o tom, že Sylvanas přijde na Broken Isles aby pomohla zachránit Azeroth ale hlavně svůj lid. Od smrti ji ale dělí pár jejích Val'kýr který ji zbyli (poslední čtyři). A Sylvanas se bude muset rozhodnoutco je pro ni přednější, zda její vlastní bezpečí nebo budoucnost její rasy. Na oficiálních(battle.net) ale i neoficiílních(MMOChampion) se rozjeli diskuze jak o jejím novém updatovaném modelu tak o jejím popisu, který nenaznačuje nic dobrého. Nejhorší varianta..smrt.. Co by ale Opuštění dělali, kdyby zemřela stvořitelka jejich svobodného nemrtvého řádu a kdo by případně zaujal její místo, jako vůdce největšího uskupení svobodně mslících nemrtvých?..

Opuštění.. bez velení..

V případě že by zemřela Sylvanas Windrunner, pravděpodobně by začala panika. Sylvanas si od zrady Varimathrase nikoho nepustila k tělu a už vůbec nikoho nepouštěla do vrcholné politiky své frakce. A proto zde není nikdo, kdo by jako oficiální zástupce převzal velení nad Opuštěnými. Jak už jsem napsal, to by započalo paniku mezi Opuštěnými a jediní kdo by museli udržet pořádek by byli Deathstalkers a Dreadguards, tedy jednotky které byli z těch ostatních nčjvíce oddané královně Opuštěných. Mezi takovými například Commander Belmont, který velel při bojích v Gilneasu nebo Aleric Hawkins, současný pravděpodobně nejvyšší velitel elitních Deathstalkers. Dreadguards nejelitnější a nejoddanější z Opuštěných by se pravděpodobně pokusili o zachování pořádku ve větších městech (Undercity, Brill, Tarren Mill a Andorhall). Zbytek měst a bašt by pravděpodobně byl nezajištěný a potencionálně slabými cíli pro útoky nepřátel(Aliance, worgeni). Takto by vypadala situace Opuštěných v dobu kdy by zemřela Sylvanas Windrunner a frakce by byla bez vedení. Nyní si pojďme představit možné nástupce Sylvanas v roli vůdce Opuštěných.

Možní nástupci Sylvanas

Prvně bych vám chtěl vysvětlit, že situace u Opuštěných (svobodně myslících nemrtvých) je jiná než třeba u lidí, taurenů nebo orků. Opuštěné vytvořila Sylvanas Windrunner s původním plánem pomstít se prostřednictvím nich Králi Lichů, Arthasovi. Poté co byl Král Lichů mrtev a Sylvanas po sebevraždě oživena Val'kýrama se její názor na Opuštěné změnil. Ve Val'kýrách viděla budoucnost pro sebe i její nový lid a v tu chvíli se rozhodla že Opuštění jsou nyní náplní jejího nového života. Ukázala tak především během Cataclysmu, kdy jasně dala najevo že pro budoucnost své "rasy" udělá cokoliv a společně stím obsadí pro její lid jejich bývalé království, Lordaeron. Sylvanas si tak u svých Opuštěných vytvořila obří loajalitu a oni ji byli plně věrní(až na "nové Opuštěné" jako byl Godfrey který chtěl především moc a nevěřil v ideáli původních Opuštěných). Kdo zažil event Battle for Undercity, ví že Varimathras společně s jedním z Opuštěných udělali povstání a na chvíli ovládli Undercity a pokusili se povolat Legii. To se jim nepovedlo a Sylvanas se znova zmocnila Undercity. Nicméně.. od té doby již nikdy nikomu nedala vrcholné funkce jakou měl Varimathras, který byl její zástupce a velitelem některých vpjenských skupin Opuštěných. A to je to, Sylvanas momentálně nemá žádné zástupce, kteří by se po ni stali vůdci Opuštěných. A proto v případě její smrtí vznikne mezi Opuštěnými chaos a možná i boj o nadvládu nad "dědictvým Opuštěných" tedy Lordaeronu. Nyní představím osobnosti Opuštěných, kteří by možná.. měli na to ujmout se vedení nad Opuštěnými a jejich Lordaeronem.

Nathanos Blightcaller

Nathanos byl za života prvním lidským rangerem z Lordaeronu. I on byl ale během Třetí války přeměněn na nemrtvého do řad Pohromy. Když Sylvanas započala své povstání byl jedním z prvních kdo se stal svobodně myslícím "Opuštěným". Nathanos se stal Šampionem královny Opuštěných a byl vyslán do Eastern Plaguelands kde až do Cataclysmu operoval. Během Cataclysmu se přesunul do Undercity, kde trénuje zdejší huntery. Pokud by se měla vytvořit skupina nejvěrnějších opuštěných Sylvanas, pak on by byl mezi prvníma. Obávám se ale, že i přes svou reputaci je hlavně válečníkem a vládnout by nebylo nic pro něj..

Gallen Trollbane

Gallen byl kdysi princem králoství Stromgardu, nicméně byl zavražděn troly a v průběhu Cataclysmu oživen do slušeb Opuštěných. Řadí se tak mezi "Nové Opuštěné", jeho oddanost je nicméně i tak vysoká a společně s Nathanosem jsou jedinými šampiony "její výsosti". Gallen který kdysi vládl městu a království Stromgarde má zasebou nějaké ty zkušenosti s vedením lidu a království. Určitě by se toho mohl jako jeden z mála ujmout, nicméně Gallen nemá mezi Opuštěnými respekt jako třeba Nathanos nebo přímo Sylvanas, a proto si myslím že Opuštění by jej nepřijali jako nového hlavního vůdce, aspoň určitě ne většina..

Grand Executor Mortuus

Nejvyšší z executorů, kteří v řadách Opuštěných fungují jako vojenští velitelé a správci měst. Mortuus byl kdysi farmářem, který odjel společně s Warsong Offensive do Northrendu. Odtud se záhadným způsobem dostal až na tuto u Opuštěných nejvyšší funkci. Kdo někdy dělal úkoly v Silverpine forrest, může vědět že Mortuus má u ostatních minimální respekt a nikdo ho nijak nemá moc v lásce.. asi za to, jak každému přiděluje titul "noob".. Proto se obávám že ani Mortuuse by Opuštění nepřijali.

Royal Apothecary Society

Tato královská.. organizace se stará o výrobu "Nového moru" (v org. New Plague), pomáhá opuštěným aby se nerozpadávali jako ostatní nemrtvý nebo hledá způsob jak přeměnit pomocí alchymie člověka na opuštěného. Této organizaci kdysi velel Putress, který se spikl s démonem Varimathrasem a neúspěšně se pokusili ovládnout Undercity a povolat Legii. Nyní organizaci vede Master Apothecary Faranell, který byl například přítomen u útoku na Gilneas(povídka Edge of Night) nebo na začátku probuzení Krále Lichů informoval Sylvanas o úspěšných zkouškách nového moru(Arthas: Zrod Krále Lichů). Faranell byl nahrazen Putressem, kterého později Faranell zase nahradil. O jeho oddanosti by se dalo diskutovat nicméně dá se předpokládat že je stejně oddaný jako jeden z velitelů organizace Master Apothecary Lydon který se mimo jiné například postaral o odstranění Wardena Styllwatera, který proti vůli Sylvanas u organizaci dělal ohavné experimenty aa lidech i opuštěných.. Jistá možnost, že by se Royal Apothecary Society ujmulo vedení nad Opuštěnými opravdu je. Organizace je pravděpodobně seznámena s plány Sylvanss do budoucna a určitě by se dala dát sohromady radanejvýších představitelů Apothecary Society a společně vést a spravovat území Opuštěných.

Council of Her Majesty

Poslední možnost která mě napadá je Rada.. podobně jako mají trpaslíci. Rada která by se skládala z nejvyších představitelů pod-frakcí Opuštěných. Osobně bych to viděl na Alerica Hawkinse a Commander Belmonta za Deathstalkery, Faranella a Lydona za Royal Apothecary, Gallena a Nathanose jako šampiony Opuštěných a možná Executora Mortuuse. Tady se prostě musí počítat stím, že u Opuštěných by nemohl být někdo znich novým vůdcem, navzájem se nijak nerespektují protože největší respekt u nich má Sylvanas a sami k sobě jsou si rovni.. Proto si myslím že takováto rada, nebo jak já jsem to nazval "Council of Her Majesty" by byla jednou z nejlepších řešení, jak nahradit ztrátu Sylvanas Windrunner a dosavadní polomonarchie.

Závěr

Jestli se naplní obavy mnoha fanoušků Sylvanas Windrunner a ona opravdu zemře, pak to takhle nějak aspoň podle lore bude vypadat u Opuštěných.. ze současné situace by se nijak jinak dostat nedalo. Bude záležet na Blizzardu, jaký osud pro Sylvanas a její lid přichystal..
Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

MegaRatchet 14.05.2016 20:57

Ja Myslim že Sargeras mel dostat do ledvin aby zapomnel nadobyti planety Azoroth a zalezl zpadky do sve hrobky

MegaRatchet 14.05.2016 20:53

Vrihedd
nnTaky si myslím, že oprava světa už nenastane, až na drobnosti viz. Stormwind Park.nA co se týče příběhu, taky bych si přál velkých změn a pořádného nakopnutí. Klidně bych vymlátil většinu těch starých hrdinů a posunul to do další etapy.. (WoD byl dost tragickej co se týče příběhu..)nJo Thrall, Sylvanas, Genn apod. jsou super, ale už tam jsou moc dlouho. Všichni už svoji úlohu sehráli a je to trochu jednotvárný, když svět furt dokola zachraňuje Thrall - ekvivalent Mojžíše...
;

Vrihedd 14.05.2016 12:00

godlike
nnTaky pravda moc brzo moc mladej.
Jo a btw. neskutečně si přeju, aby konečně vytvořili novej model Baina!!![url]http://vignette1.wikia.nocookie.net/wow/images/f/f5/Baine_Escalation.jpg/revision/latest?cb=20140625090730&path-prefix=pl[/url]

Vrihedd 14.05.2016 11:57

godlike
nnTaky pravda moc brzo moc mladej.Ono hlavně mě to přijde že Sargeras se nějak osvobodí nebo tak něco a bude moct zdrhnout a to příběh nakopne šíleně.Hlavně čekám hodně změn v různých frakcí aliance a hordy.A té opravy se asi nedočkáme nikdy
Taky si myslím, že oprava světa už nenastane, až na drobnosti viz. Stormwind Park.A co se týče příběhu, taky bych si přál velkých změn a pořádného nakopnutí. Klidně bych vymlátil většinu těch starých hrdinů a posunul to do další etapy.. (WoD byl dost tragickej co se týče příběhu..)Jo Thrall, Sylvanas, Genn apod. jsou super, ale už tam jsou moc dlouho. Všichni už svoji úlohu sehráli a je to trochu jednotvárný, když svět furt dokola zachraňuje Thrall - ekvivalent Mojžíše...

godlike 25.08.2015 22:43

Walther
Baine se stal chieftainem příliš brzy. Proud událostí mu velmi nepomohl. Jsem velmi zvědav kudy se bude Legion vyvíjet. Doufám, že se dají události do pohybu větším tempem. I ten Azeroth, na místech kde jej Deathwingovo řádění poškodilo, by už Blizzard mohl spravit.
Taky pravda moc brzo moc mladej.Ono hlavně mě to přijde že Sargeras se nějak osvobodí nebo tak něco a bude moct zdrhnout a to příběh nakopne šíleně.Hlavně čekám hodně změn v různých frakcí aliance a hordy.A té opravy se asi nedočkáme nikdy

Walther 25.08.2015 22:40

Baine se stal chieftainem příliš brzy. Proud událostí mu velmi nepomohl. Jsem velmi zvědav kudy se bude Legion vyvíjet. Doufám, že se dají události do pohybu větším tempem. I ten Azeroth, na místech kde jej Deathwingovo řádění poškodilo, by už Blizzard mohl spravit.

godlike 25.08.2015 22:02

jojo nová generace ale jak říkáš právě Varian je problém a myslím Sylvanas po Legion už bohužel problém nebude ale pokud jsem dobře viděl ani Varian,ale kdo ví.Navíc mě strašně mrzí že Baine je takovej maličkej Cairne byl obří bejk vůdce od pohledu Bain ne

Walther 25.08.2015 19:59

Vol'jin, Anduin, Baine... tohle už je taková nová generace vůdců. Tady už začíná cesta k míru.Největší překážkou pro mír je Varian Wrynn a hlavně, i když trochu paradoxněx Sylvanas Windrunner, které je článek věnován.

godlike 25.08.2015 17:34

sw1tchCZ
nCož by nemohla vzhledem k tomu, že by toho mohla využít Aliance pokud by se s ní předem nedomluvili na nějakém smíru. Takže by stejně Alianci zapojili takže proč je nepožádat rovnou a tím si připravit půdu pro případné diplomatické kroky.
Souhlasím ono bylo od Vol´jina chytré požádat Alianci o pomoc.Ukázal,že není jako Garrosh a že je důležité,aby byl sesazen co nejdřív a neštítí se přijmout pomoct největších nepřátel.

sw1tchCZ 25.08.2015 09:55

Walther
Myslím si, že síly hordy jsou tebou trochu přeceněné. Tahle hrstka by proti Garroshovi měla velmi chabé šance. To by byly síly možná tak na partyzánskou válku. Nesmíš zapomenout, že Garrosh měl za sebou obrovskou armádu loajálních válečníků, mnohem víc orků než zůstalo věrných hordě. Navíc mu v Orgrimmaru zůstala veškerá válečná technika a vymoženosti postavené gobliny. nnAby měla horda proti němu alespoň nějakou důstojnou šanci, musela by svolat do boje veškeré možné síly.
Což by nemohla vzhledem k tomu, že by toho mohla využít Aliance pokud by se s ní předem nedomluvili na nějakém smíru. Takže by stejně Alianci zapojili takže proč je nepožádat rovnou a tím si připravit půdu pro případné diplomatické kroky.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet