Rise of the Naga Empire - nový datadisk?

  Spekulace    Rise of the Naga Empire    Datadisk   

 

Snad v úplně každém datadisku se spekuluje o tom, co nás čeká příště a na jakou expanzi se můžeme těšit poté, co úspěšně rozdrtíme nynější záporáky. Ani Legion není výjimkou a na internetu se začínají objevovat informace o chystaném pokračování World of Warcraft. A co že je to nyní?

 

Rise of the Naga Empire! Ano, čtete zcela správně, dlouho opomíjené nagy se vrací a chtějí se konečně dostat do hry. A tentokrát se chtějí vrátit ve velkém stylu.

Příběh datadisku

Hlavní záporáci: Azshara a N’Zoth

 

Plamenná legie dokázala odvrátit pozornost hrdinů Azerothu od jejich domovů. Díky válce, která probíhala na Argu k zastavení Legie, pokračovala Azshara s přípravami na invazi, kterou by pomocí N’Zotha pokryla všechny kontinenty na Azerothu. Naga Empire shromažďovalo své vojsko a čekalo na nejlepší čas, kdy by mohlo zaútočit. Azshara díky černé magii a schopnostem, které ji daroval N’Zoth, provede rituál, jenž dopomůže k vynoření vojsk z hlubin oceánu. Hrdinové Aliance a Hordy takový útok nečekali, a proto ztratí mnoho klíčových a ikonických lokací. K obraně světa se musí hrdinové Azerothu spojit a bojovat bok po boku, aby odvrátili nebezpečí.

 

Vynálezy a předměty gnómů a goblinů budou zdokonalovány, aby pomohly odvrátit útoky, jež se na Azeroth hrnou. Díky vylepšeným předmětům budou moci tyto dvě frakce využívat silných předmětů, které dopomohou k odražení útoků. Tito „tinkerové“ (Tinker) budou velice důležitou součástí válečných plánů jak Aliance, tak Hordy.

 

 

Novinky datadisku

  • Maximální úroveň bude navýšena na 120. úroveň.
  • Nová herní rasa: naga (Neutrální rasa, která se vzepře rozkazům Azshary a bude si moci zvolit, zda se přidá k Alianci nebo Hordě.)
  • Nové herní povolání: Tinker (gnómové a goblini). Povolání bude mít dvě specializace – Tank a DPS.
  • Nové neutrální město, Undermine.
  • Do hry budou přidány lodě jako mounti. Hráči budou mít možnost v průběhu datadisku své lodě upravovat a vylepšovat.
  • Vzájemná spolupráce frakcí: Pomocí několika sérií úkolů a událostí budou moci hráči Aliance a Hordy spolupracovat.
  • Osm nových zón. Všechny nové zóny budou fungovat na stejném principu vylepšování, který známe z Legion.

Nové zóny

  • Scintal Reef (zóna pro frakci Naga, 1. až 20. úroveň)
  • Kul Tiras
  • Isle of Kezan
  • Zandalar
  • Tel Abim
  • Drowned Reaches
  • Gishan Caverns
  • Nazjatar

Další důležité novinky

  • Dva nové battlegroundy.
  • Jedna nová aréna.
  • Tři nové raidy při spuštění, další plánované v průběhu expanze.
  • Dvanáct dungeonů hned při spuštění datadisku. Deset z nich bude nových, dva budou přetvořeny z předešlých datadisků.
  • Aktualizovaná sekce transmogů, do které budou přidány i „off-sety“ jako například fialový set paladinů z The Burning Crusade.

 

Jak by se vám podobný datadisk líbil? Je asi jasné, že nejde až tak úplně o pravdu nebo opravdový únik informací. Přeci jen všichni dobře víme, jak si Blizzard podobné informace hlídá.


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Heakler 22.05.2017 20:33

Prvně se vyjádřím k druhé věci, která mě zaujala a to budiž tinker. Rozhodně je to jedno z class, které hráči po Dempn Hunterovi chtěli nejvíc. Nebo aspoň mi to tak přišlo. Kdyby byl jen pro pidi národy, dávalo by to smysl a hlavně si myslím že by to byla dost zábavná classa. Jednoznačně jsem pro.
A teď druhá věc, nagy jako hratelná classa.. To mi přijde jako čistě marketingový tah aneb dáme tam to co hráči chtějí a co by víc chtěli než cool humanoidního hado-ještěra.. Fuck.. Pandareni my vždy připadali jako naprosto neutrální rasa, u který mi dávalo smysl že si mohli vybrat stranu a hlavně v žádné frakci mi nevadili. Ale nagy v Hordě a Alianci..? To vážně.. Jsou pro mě od začátku hry nepřijatelnou rasou v obou frakcích, minimálně v Hordě určitě. U aliance je Nelfové taky určitě rádi neuvidí.. Proč místo toho nepřidají oboum frakcím novou playable rasu, která již ve frakci je ale není playable? U Hordy už delší dobu postrádám návrat Rexxara ke Stonemaulům a hratelné ogry. U Aliance to můžou být Helfové, myslím že řada Alíků je nadržená z toho mít Elfa s modrýma očima, tak proč jím ho nedat. Místo toho budou nagy.. Doufám že to je fejk, ikdyž zbytek contentu by mi nevadil.

sw1tchCZ 23.05.2017 15:10

Co se týče té rasy, Nagy mi též přijdou trochu mimo... To za chvíli můžou rovnou přidat Murlocky... Spíš než HElfy bych bral Vrykuli... Nebo když jednu rasu pro obě frakce tak co ta která s námi byla prakticky celý Legion a zachránili jsme jim krky? Shal'dorei neboli Nightborne by byli víc než adekvátním přírustkem... Spousta class na ně dobře sedí - priest, mage, warlock, warrior, hunter, rogue dávají jednoznačně smysl, Demon Hunter by se určitě taky dal okecat - jsou to prapůvodně Nelfové, paladin - jen pokud by blizz přidal paladina i Night Elfům (a po těch hintech ve hře je to dost pravděpododbné). Druid a šaman jsou určitě trochu mimo... I když ten druid tak out není - kvůli tej jejich quest linii s tím očištěním a vlastně spojením arcane a nature a vlastně rozhodnutí, že s nightwell nechtějí už mít nic společnýho... Nu a pak je tu DK... Osobně bych rád viděl DK nightborne (pls blizz new follower for us!!!!!)... Vzniknout by mohli právě při přidání nového followera, kterého bychom jako Deathlordi oživili do svých řad (Undead Elisande... Hmmmm ), buď na příkaz LK, Mograine či jiného Horsemana nebo jen z našeho morbidního rozmaru, kterej by vzniknul z Frostového Artefaktu... Když jsme viděli vize Arthase tak je dost možný, že tam furt někde v tom meči jeho vědomí je a na tenhle čin by nás naved on sám, podobnost se sylvanas čistě náhodná, o to víc kdyby to byla právě elisande...
Nu nechme se překvapit.. Ohledně Tinkera, tak má rozhodně šanci se do hry dostat, už kvůli úspěchu DH... Většinou když byly diskuze na téma nových class vyhrával DH a hned za ním byl Tinker se Spellbreakerem/Battle Magem...

Moped 21.05.2017 18:32

Jako porazíme jednoho z největších nepřátel života ve vesmíru a pak bychom měli jít na takové slabochy? Ale notak

Merneron 21.05.2017 14:12

Tak povedzme si to na rovinu. Légiu sme už dostali ako dlhoočakávaný datadisk, dokonca sa pôjdeme pozrieť na Argus a Blizzard nijak nezamietol, že by sme sa nedočkali aj samotného Sargerasa. Vieme, že Magni nám prinesie novú linku a pre tých čo ešte z PTR nemajú info tak !SPOILER! bude sa týkať ťažkej depresie a strachu rodiacej sa titánky/titána z tohto temného titána + možno niečo viac. Osobne si myslím, že Magni je pod vlivom aj dobrých informácií ale aj dezinformácii od Old Gods no to ešte len uvidíme.

Takže je nad slnko jasné, že zatiaľ čo pôjdeme na Argus, kde sa nám najskôr podarí spojiť sa s armádou svetla a tými čo prežili proti všetkej veľkosti vedenia a manažmentu plamennej légie, tak sa na Azerothe budú diať divy. Azeroth bez svojich najväčší hrdinou bude priam ľahká korisť pre Nzotha a ostatných Starých bohov a ja očakávam, že budúca expanzia bude mať 3 základné prvky, Nagovia a Kul Tiras, Trolovia a Zandalar, Old Gods a zjednotenie Titánskych strážcov.

KiroNet 21.05.2017 14:10

ono mozna ty nagy fakt budou jako hratelna rasa, protoze novy survival hunter mi jejich techniku boje dost pripomina jinak myslim si ze uz nove classy nebudou, pokud jo, rad bych nejakeho healera.

Voita 21.05.2017 13:50

S Nagama by byl problém.. Jak by seděli na mountech? např. na koni..

21.05.2017 17:26

stejne jak zensky v anglii tam maji bocni sedla

Martinique301 21.05.2017 11:50

Trocha cisel (aspon teoretickych )
WoW 23.11.2004
TBC 16.1.2007 - 26
WOTLK 13.11.2008 - 22
CATA 7.12.2010 - 25
PANDA 25.9.2012 - 22
WARLORDS 13.11.2014 - 26
LEGION 30.8.2016 - 22
Je datum vydania a pocet mesiacov do dalsieho datadisku (ratal som na cele mesiace, ked mi vyslo napr 1 rok, 9 mesiacov 15 dni, zaokruhlil som na cely mesiac) Teoreticky je cyklus rozdeleny na "dlhy a kratky" a dalsi datac mozme cakat v rozmedzi 24-26 mesiacov (teoreticky to vychadza niekde v oktobri - kedze aj ako podla datumov vydania vidno, ze jesen je najplodnejsia hra plus 3 datadisky)
A ci ohlasia datac na gamescome alebo blizzcone, je 50/50. Kazdopadne je sa na co tesit a urcite na nas vybafnu s niecim, co nas da do kolien

Martins911 21.05.2017 12:55

Já osobně si myslím že tento datadisk bude trvat déle než ostatní těch indicií je tam několik

Ysu 20.05.2017 23:12

Nagy jsou na datadisk málo. Btw. případné hratelné nagy by neměli boty, ale "chrastítka" na ocas.

Podle mě, a blizzard to podle nápověd v Legionu taky tak plánuje, bude další datadisk:
"The Old Gods"
Pomocí pilířů stvoření sice nějakým způsobem zavřeme portál legie, ale uvolníme tak prastará vězení, která staré bohy drží.

viz.
"Pán havranů otočí klíčem" = Khadgar
"Pět pochodí osvětluje naši cestu" = Pilíře stvoření (celkem 5 kusů )
" Je ironií, že ten nejslabší z nás, pro sebe nakonec uzme celkové vítězství."

Myslím že Old Gods naplno zaútočí, přičemž první 3 oslabené porazíme v prvních raidech. Svou roli budou rozhodně hrát i nagy, možná i jako hratelná rasa. Přinejmenším, ale bude muset existovat spřátelená frakce nag, která nám umožní se alespoň přiblížit branám Ny'alotha (obrovské město, větší než kterékoli z titánských, které okolo svého vězení Nzoth vybudoval), kde na nás Nzoth bude čekat se svými šampióny. Kteří to budou? Rozhodně nagy, ale dál? Nabízí se možnosti různé slizké a okřídlené (čtěte oploutvené) havěti ale i zajímavější. Jedna z věz Il'gynotha dává napovědět, že i démony lze "zkazit" = získat pro void a staré bohy.
Navíc nesmíme zapomenout na Jainu a Kul Tiras, ale jakou roli budou hrát? To ví jen blizzard. Podle dosavadních nápověd spíš zápornou a je pravděpodobné, že Jaina bude jedním ze šampiónů Old Gods stejně jako bude šampiónem Azshara. To by bylo zajímavé, ale je tu i druhá nudnější možnost, že blizzard necá Jainu jako klaďase a ona nám se svým novým královstvím Kul Tiras (kde si může konečně vládnout a rozhodovat jen ona sama) bude pomáhat.

Navíc by Olds Gods mohli být natolik mocní a silní, že bychom na ně nestačili, obnovili by tu své Black Empire a my bychom se jen tak tak drželi, přežívali v magií krytých koutech a naší poslední nadějí na záchranu by bylo objevit a následně uskutečnit způsob jak probudit duši onoho mocného titána (dost možná titánky), který spí v Azerothu, dřív než ho Old Gods zkazí a který by nás jich mohl zbavit. Uvidíme....

Také nesmíme zapomenout na komiks s Anduinem, kde je z něho na konci už starý muž, ovšem ve vesmírné lodi jako velitel Army of Light, který míří na finální bitvu s Void Lordy (i s tím by nám probuzený titán mohl pomoci - má být mocnější než Amanthul, mocnější než Sargeras, než krerýkoli titán kdy byl).

Uvidíme. Blizzard ví... a co neví nad tím přemýšlí.
Každopádně samotný Naga datadisk by by fakt bez nápadu a těžká nuda plná nevyužitého potenciálu.

cerberos 20.05.2017 21:26

lol Tel Abim,že by banány???!!!!!!!

cerberos 20.05.2017 21:21

Souhlasím po Kiljaedenovi by měli jít bud Sargeras nebo Olds Gods,Azshara čekal jsem to,akorát nová rasa nagy????? jak můžou bez vody dlouho žít na suchu a tinker jako povolání hm no uvidím moc se mi to nelíbí jak rasa a povolání.ale krom toho vítám N"Zotha s Azsharou

Metiu 20.05.2017 20:52

Pred zaciatkom kazdeho datadisku su odhady na novy datadisk vzdy rovnake - nagy. A nikdy sa to nevyplni :-D Ale pacilo by sa mi to - Kul Tiras istotne. A Undermine to by bolo uzasne.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet