Shadowlands – Blizzard pracuje na řešení pro starší GPU

  Hardware    SSD    gpu   

World of Warcraft se za léta své existence opravdu graficky posunul a s tím přišla povinnost nás hráčů investovat do hardwaru.

 

Nová expanze Shadowlands již nebude podporovat GPU nekompatibilní se Shader-Model-5. Což ve zkratce znamená, že hráči hrající na starších počítačích již svou oblíbenou hru nespustí. S tím se Blizzard ale rozhodl něco udělat a nyní pracuje na řešení tohoto problému.

 

To by znamenalo, že by na nízkém nastavení obrazu a s nějakými omezeními měla hra na starším hardwaru běžet. Tohle ovšem bude ještě pár týdnů trvat.

Kaivax zdroj

 

Pro několik posledních rozšíření vyžaduje World of Warcraft v minimálních požadavcích grafickou kartu (GPU), která  je kompatibilní s shader-model-5 (DirectX 11.0 nebo vyšší). S novějšími grafickými funkcemi obsaženými v pre-patchi Shadowlands přestala hra podporovat všechny GPU, které nejsou s shader-model-5 kompatibilní.

 

Zjistili jsme, že velmi malý počet hráčů se pokouší spustit World of Warcraft na starším hardwaru, který po pre-patchi hru nespustí. 

 

V tuto chvíli pracujeme na řešení, které by hře umožnilo se na tomto hardwaru spustit s nejnižším grafickým nastavením, přičemž některé grafické funkce nebudou k dispozici. Očekáváme, že vývoj a testování tohoto řešení bude trvat nejméně pár týdnů. 

 

Až bude toto řešení k dispozici, dáme vám vědět. Děkuji.

 

Související články:

 

Co si myslíte o tom, že Blizzard pracuje na takové funkci, aby lidé nemuseli investovat do hardwaru a i tak si zahráli? Podělte se o svůj názor v komentářích. 


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Celestis 21.10.2020 09:21

Já mám GTX 1060 a jedu na 90 FPS a vše na max.
Ale je pravda že já mám starší monitor.

dahakere 21.10.2020 09:19

Podporu DX11 neměl naposledy můj notebook na střední, což je asi 10 let a už tehdy to byl na některé hry problém. Myslím, že je to od Blizzardu moc pěkné, ale asi bych se opravdu soustředil na nynější desetiletí.

MrHops 21.10.2020 09:01

Blizzard by se mel hlavne naucit pouzivat novej hardware. Ne, ze budu mit 40 FPS na pocitaci se dvema GTX 2070 Super v NVLinku

kritik 21.10.2020 12:05

Tak pokud člověk hraje ve 1080p je to ve Wow uplně jedno jakou ma grafarnu (pokud teda neni 10 let stara) i kdyz date vse na max nikdy nepojede na 100%, wow je extremne zavislej na processoru, lepsi grafarna se projevi az ve 4k.

Ale pokud hraju v 1080p a chci lepší fps tak jedinej zpusob jak toho docilit je lepsi processor, ale i tak je to spatne optimalizovany v nekterych mistech jako Boralus, Ashran atd ..

Hra jede prostě na strašně starym enginu, kdy skoro všechno počítá processor a novy grafiky skoro ingnoruje ..

twice 22.10.2020 07:41

Buď je něco špatně na tvé straně, nebo máš hromadu addonů co se bijou a jsou náročné procesy což už není úplně problém blizzardu.

twice 22.10.2020 07:43

@kritik Chápu že mediální masáš je mocná, ale ono existuje i 2K, které je spolu s vyšším frameratem (144) optimální kombinace na současné hraní a rozhodně je to graficky znát

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet