Smrt Starých Bohů

http://media.wowfan.cz/oldgods/death/death-logo
Kdysi dávno zde byla opuštěná planeta, které se říkalo Azeroth. Jako zářící klenot ve vesmíru byla tato planeta vybrána Titány, mocnými bytostmi, kteří jí požehnali svou návštěvou a uspořádáním do ideální podoby řádu a krásy. Ale tato dokonalost a řád nebylo to poslední, co malou planetu čekalo. Neví se, v jakém čase se vše stalo, Azeroth navštívili zastánci chaosu, stvoření nazvaná jednoduše, Staří Bohové. Rozhodli se zničit harmonické vize Titánů a nastolit vlastní, brutální řád plný chaosu. Titáni si uvědomili, co se stalo. Rozhodli se najít svět, na kterém si dali tolik záležet a vrátili se. Našli ho však v naprostém chaosu. Okamžitě začali bojovat se Starými Bohy, ale objevili něco divného. Staří Bohové byli plně spjati se strukturou samotné planety a určitým vlivem na její obyvatele. Pokud by Staří Bohové zemřeli, pravděpodobně by se tak stalo i se samotným Azerothem. A tak Titání uvěznili Bohy hluboko pod zem, kde by nemohli napáchat žádné škody. Poté se pustili do navrácení harmonie míru, při opouštění planety nechali několik sledovacích zařízení, aby tak měli svět pod dohledem. Spokojeni odešli a od té doby je nikdo na Azerothu neviděl.
http://media.wowfan.cz/oldgods/death/1s
S vyjímkou dosahu Starých Bohů byla jejich síla velmi podceněna. Tisíce let po odchodu Titánů, Neltharion, Aspekt Země, podlehl jemnému a neústupnému hlasu Starého Boha. Ten mu slíbil moc, o které se mu nezdálo. Aby měl vše pod kontrolou, musel by zradit ostatní Dračí Aspekty, jen tak by získal vše, po čem toužil. A tak Neltharion stvořil věc, kterou nazval Dračí Duši (Dragon Soul) s částí esence každého draka velké pětky. Měla to být zbraň proti silám Plamenné Legie, alespoň tak to bylo prezentováno ostatním letkám. Ve skutečnosti v artefaktu nebyla přítomna jedna z esencí, a to právě samotného Strážce Země, Nelthariona. Během rozhodující bitvy ve Válce Prastarých se Neltharion obrátil proti ostatním drakům. Při tomto aktu zaútočil a téměř vyhladil celou Modrou letku, což vedlo k postupnému šílenství Malygose, Modrého Aspekta a Strážce Magie. Dračí duše, nyní nazývána Duše Démona, byla nakonec ukradena z náruče Nelthariona, kterému se začalo přezdívat Deathwing, a byla ukryta před Strážcem Země. To však nezabránilo velkému rozdělení světa na konci války, který změnil podobu Azerothu navždy. A Staří Bohové, uvězněni pod zemi, se pohnuli. Schopnosti k ovlivňování smrtelníků byly o něco snadnější.
http://media.wowfan.cz/oldgods/death/2s
O několik tisíc let později započala válka Nočních Elfů proti Qiraji v písčitém Silithusu. Někteří zástupci dračích letek se k nim přidali, ale objevili zde něco znepokojivého. Hluboko pod Chrámem Ahn’Qiraj se něco hýbalo, matná síla kouzla, ze kterého bylo cítit naprosté zlo. Proto se draci rozhodli zavřít a zapečetit bránu do Ahn’Qiraje, chránit tak chrám před otevřením a uvolněním toho, co bylo uvnitř zahrabáno. Jednotky Qiraji byli nakonec poraženy a zahnány zpět. Brána tak byla zapečetěna a klíč připadl pod ochranu Fandralovi Staghelmovi, který byl nucen sledovat, jak je jeho syn doslova roztrhán generálem Qiraji. Brána zůstala zavřena po dalších tisíc let… Během těchto let pokračoval Azeroth v růstu. Jeho obyvatelé se museli vypořádat s útoky Plamenné Legie a příchodem Orků z Draenoru. To také signalizovalo příchod Twilight’s Hammer, kultu warlocků, kteří byli součástí Shadow Councilu. Ačkoli byli pravděpodobně loajální Hordě, jejich kult věřil v mnohem vyšší „dobro“, kterým bylo zničení veškerého života. Zapomenutí, zničení všeho, co bylo vytvořeno pro dobro všech, a chaos. Twilight’s Hammer byl veden ogřím mágem, prvním mezi ogry, jmenoval se Cho’gall. Během věků kult ztratil svého vůdce, který zmizel s Gul’danem během Druhé Války. V průběhu času, což bylo úplně přirozené, objevoval Twilight’s Hammer cizí a tmavé oblasti Azerothu. Cestovali do Blackrock Depths, aby mohli sloužit Ragnarosovi, jednomu ze čtyř elementů, který byl původně jmenován generálem Starých Bohů. Cestovali do Silithusu, kde byli přitahováni k záhadným temným silám skrývanými za zapečetěnou bránou. Postavili si zde tábor a začali uctívat, vykonávat obřady a naslouchat šeptání Starého Boha, C’thuna. S každým šepotem, obřadem a každým horlivým uctívačem směřovaným dolů k Bohu, byl C’thun o trochu silnější.
http://media.wowfan.cz/oldgods/death/3s
Kdesi během Třetí Války a vzestupem Twilight’s Hammer, občas přezdívané Twilight Cult, se něco začalo dít, něco znepokojivého. Po Válce Prastarých, byli Noční Elfové odměněni Dračím Aspektem Yserou dohlížením nad Snovým světem (Emerald Dream). Dokonalou kopií Azerothu začínající v počátečních dnech světa. Účel Emerald Dreamu nebyl Nočním Elfům zcela jasný, ale souhlasili pomáhat Yseře a dohlížet nad tímto světem. Mnoho druidů se nechalo ponořit do dřímoty a také nechalo své duše volně pohybovat po celém světě. Emerald Dream byla ztělesněná dokonalost Azerothu před příchodem Starých Bohů. Nicméně něco nebylo zcela v pořádku. V průběhu času, cizí, zlomyslná přítomnost na sebe upozornila – temnota prostoupila vše, s čím se setkala. Tato Noční Můra neukázala svoji fyzickou podobu, místo toho vytvářela svou přítomnost skrz magii, která měla na obyvatele Snu a krajinu jako takovou vliv. Prostoupila strážce Smaragdového Snu a obrátila je na hrůzostrašné verze jejich původního já. Nejvíce to ovlivnilo Noční Elfy, kteří se nacházeli uvnitř. Hrozilo celkové vymýcení Yseřina světa. A uvěznilo to také Malfuriona Stormrage. Mezitím v Silithusu… náhlé povstání Twilight Cultu a objev Starého Boha uvězněného a čekajícího na unáhlené smrtelníky. Ti si vybrali šampióna, který sestavil Scepter Shifting Sands ze střípků prastarého artefaktu a měl zazvonit na gong, jenž by otevřel bránu do Ahn’Qiraj. Na druhé straně čekala armáda Qiraji, která se ihned vrhla na hrdiny. Bitva byla dlouhá a krvavá, ale nakonec byl Chrám přemožen a Starý Bůh C’thun poražen. Jeho mrtvola byla zanechána v prašných hlubinách Chrámu hnít. Smrtelníci slavili, Starý Bůh byl mrtvý.
http://media.wowfan.cz/oldgods/death/4s
Alespoň si to mysleli. Jak bojovníci Azerothu pokračovali kupředu do zničených zbytků Draenoru, Cho’gall se vrátil do Twilight Cultu, odcestoval do Silithusu a pokusil se vzkřísit Starého Boha. Jeho úsilí se střetlo s nejmocnějšími, magií vládnoucími bytostmi Azerothu, zahrnující chlapce, kterému říkali Med’an, syna Strážce Medivha, potencionálně jednoho z nejmocnějších žijících bytostí Azerothu. Med’an byl chycen a uvězněn v komnatě C’thuna. Jak zde čekal na svou záchranu a možnost se pomstít, uslyšel šeptání Starého Boha… Pokračování příště...
Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Mordecay 28.09.2011 15:53

beback
nic ve zlém ale věčina historie kterou tady píšou je špatná a jsou to jen jejich výmysli nebo to z kopčili někde kde to vymisleli. Nechápu proč jsem todle píšou akorát ukazujou jaký sou kkt měli by si sehnat zdroj jako je blizzard a nebo knížky.
Bavíme sa o histórii, alebo o tomto článku?História pramení z dobrého zdroju a žiadne výmysli to nie sú. Tento článok je len úvahou, založená na pravdivých faktoch z hry.I dont see problem!

bloodhero22 27.09.2011 23:13

beback
nic ve zlém ale věčina historie kterou tady píšou je špatná a jsou to jen jejich výmysli nebo to z kopčili někde kde to vymisleli. Nechápu proč jsem todle píšou akorát ukazujou jaký sou kkt měli by si sehnat zdroj jako je blizzard a nebo knížky.
tak ty ses dobrej kdyz blizz rika ze knizky sou na urovni povidek a tudiz to nemuzes povazovat za tak spolehlivej zdroj lore ktere je ve hrach vysvjetlovano(tim bylo mysleno vjetsinu) ovsemze neni vylouceno ze se neco malo z knih dostane do hry; blizzard se posledni dobou vyjadruje pouze k lore spjatemu s nasledujicim patchem.

beback 27.09.2011 22:54

nic ve zlém ale věčina historie kterou tady píšou je špatná a jsou to jen jejich výmysli nebo to z kopčili někde kde to vymisleli. Nechápu proč jsem todle píšou akorát ukazujou jaký sou kkt měli by si sehnat zdroj jako je blizzard a nebo knížky.

Rahl 20.09.2011 16:40

jedna menší věc podle historie old god byli na azerothu první a pak přišli titáni citace I přes šílenost Sargera a jeho záměru zničit jejich nesčetnou práci, pokračovali Titáni v pohybu ze světa do světa, formující a organizující každou planetu pro to, pro co se hodila. V průběhu jejich cesty narazili na malý svět, který byl později známý jako Azeroth. Jak šli Titáni přes prvotní krajinu tohoto světa, narazili na množství nepřátelských elementárních stvoření. Tito Elementálové, ctění jako rasa bytostí nezměrného zla, jsou známí pouze jako Staří Bohové, slíbili, že zaženou Titány pryč a ponechají tak jejich svět nedotčený kovových doteků Titánů

Havekar 20.09.2011 14:57

cerberos
jenom by mně zajímalo kdo je finalním bossem starých bohů myslím zlých bohů je to samotný Sargeras,nebo dokonce někdo jiný....snad ne Amanthul no to by byla pěkná sranda...
Sargeras je titán chlape,ne Starý buh,i když je to padlý titán,ale rozhodně neslouží Starým bohům.

cerberos 20.09.2011 13:43

jenom by mně zajímalo kdo je finalním bossem starých bohů myslím zlých bohů je to samotný Sargeras,nebo dokonce někdo jiný....snad ne Amanthul no to by byla pěkná sranda...

cerberos 20.09.2011 13:40

dík za článek o silithusu vše co spojuje ahnqiraj nic jsem o tom nevěděl a to dobře znám historii wow

kuliskovec 20.09.2011 10:23

někde jsem četl že C thun a deadwing mají něco společného ale nebyl jsem si tím jistý děkuji za tenhle článek moc se mi líbil těším se na pokračování

Rahl 20.09.2011 10:14

tady maš historii ano elementalove jsou s old god kdo z nich ne je zradil což je ohavnostTito Elementálové, ctění jako rasa bytostí nezměrného zla, jsou známí pouze jako Staří Bohové, slíbili, že zaženou Titány pryč a ponechají tak jejich svět nedotčený kovových doteků Titánů.Pantheon, vyrušený sklonem pro zlo Starých Bohů, vedl válku proti Elementálům a jejich temným pánům. Armády Starých bohů byly vedeny nejmocnějším poručíky: Ragnarem, Therazane, Al'Akir a Neptulem. Jejich chaotické síly se střetávali po celé tváři světa s kolosálními Titány. Ačkoliv byli Elementálové silní mimo rozsah smrtelnosti, nemohli jejich společné síly zastavit mocné Titány. Jeden po druhém Páni živlů padli a jejich síly byly rozptýleny.

Jerryky 20.09.2011 09:53

seanito
...
Ne, Ragnaros, Al'akir a Neptulon jsou elemental lords, nebo jak se jim říká, mají na starosti elementy. Podle mého nemají se Starými Bohy nic společného, možná až na to, že jim slouží/ili.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet