SteelSeries Siberia V2 Frost Blue Edition

http://media.wowfan.cz/hardware/steelseries/siberiaV2/logo

Balení

Klasika, klasika a opět klasika. Tvrzené desky, které obsahují vše důležité, jak jsme u SteelSeries zvyklí. Přední strana obalu dává pocit krásy, který tato sluchátka přináší. Obsahuje poměrně velký obrázek sluchátek, název a samozřejmě logo. Po otevření obalu na nás fouká svěží vítr až ze Sibiře. Detailní snímek modře svítícího sluchátka na levé straně a na pravé straně sluchátka, která se schovávají za plastovým obalem. Zadní strana obsahuje technické informace a popis ve čtyřech světových jazycích. Uvnitř se nachází příručka k používání, seznam produktů SteelSeries, nálepka a dvoumetrový prodlužovací USB kabel.

SteelSeries Siberia V2 Frost Blue Edition SteelSeries Siberia V2 Frost Blue Edition SteelSeries Siberia V2 Frost Blue Edition SteelSeries Siberia V2 Frost Blue Edition

[odstavec]

Vzhled & konstrukce

Sluchátka mají na první pohled bytelnou konstrukci. Ta ovšem zaručuje pohodlí, které je doprovázeno slušným zdržením na uších. Náušníky jsou dostatečně velké na to, aby zakryly celé uši a vy si tak užívali hudbu či hru, aniž by vás nějak zásadně rušilo okolí. To se bohužel nedá říct i naopak, protože do prostoru utíká celkem hodně a okolí tedy uslyší hlasitou hudbu. Náušníky jsou z jemné kůže, která je omyvatelná vlhkým hadříkem. To vše je zabaleno do plastového obalu, který dokáže světle modře svítit či blikat do rytmu hudby. Rameno sluchátek je vyrobeno z plastu, který je potažen gumou. O usazení na hlavě se stará kožený pásek zavěšen na čtyřech pevných drátcích, které umožňují hladké klouzání pásku tak, aby perfektně kopíroval hlavu. Pásek je pohodlný a v podstatě ho ani necítíte.

SteelSeries Siberia V2 Frost Blue Edition SteelSeries Siberia V2 Frost Blue Edition
Samozřejmostí je pozlacený USB kabel, který je kompatibilní s USB 2.0 a USB 3.0. Základní kabel, na kterém je i krabička s ovládáním hlasitosti a mikrofonu má s bídou půl metru. Pokud tedy neplánujete hrát na notebooku nebo nemáte na přední části bedny USB konektory, budete muset využít prodlužovací USB kabel, který je obsahem balení.
SteelSeries Siberia V2 Frost Blue Edition SteelSeries Siberia V2 Frost Blue Edition

[odstavec]

Kvalita zvuku

SteelSeries nikdy nebylo odborníkem na zvuk. Je sice pravdou, že Siberia sluchátka hrají pěkně, ale nemohou se vyrovnat některým sluchátkům, které jsou ve stejné cenové kategorii. Co se ale dá vyzdvihnout, je vlastní zvuková karta, která umožňuje upravit zvuk pomocí ekvalizéru a aktualizace Firmwaru. Pokud posloucháte internetová rádia, může vám být kvalita zvuku jedno, protože většina z nich vysílá maximálně na 160kbps. Co mě ovšem překvapuje, je formát .flac, se kterým se sluchátka perou a to celkem obstojně. Zkoušel jsem mnoho formátů, mnoho skupin a mnoho stylů. Nikdy nezněla nijak špatně. Pomocí ekvalizéru jsem byl schopen nastavit vše tak, aby mi to vyhovovalo – hloubka basů, výšky, atd. Je pravdou, že mé současné ASUS Vulcano hrají o něco lépe, ale pokud člověk není naprostý audiofil, nemá doma stovky giga muziky ve .flac a hledá sluchátka, která odvádějí dobrou práci jak ve hrách, tak v muzice, může se na nové Siberia spolehnout. Mikrofon také odvádí pěknou práci. Rušení okolního hluku funguje slušně, což je výhodou, pokud vedete raid a potřebujete hlas, který není rušen televizí nebo průletem letadel (za předpokladu, že hrajete z Iránu).

[odstavec]

Software

SteelSeries Engine je dostupný pro operační systémy Windows (2000, XP, Vista, 7) a operační systémy Mac OS X 10.6 a Mac OS X 10.7. Engine obsahuje u sluchátek pouze dvě záložky. Settings slouží k nastavení ekvalizéru a k nastavení svítivosti. Properties slouží jako vždy k automatickému zvolení profilu při spuštění hry či programu.

SteelSeries Siberia V2 Frost Blue Edition SteelSeries Siberia V2 Frost Blue Edition

[odstavec]

Galerie

[folder small=TRUE]//pic/hardware/steelseries/siberiaV2/galerie/[/folder]
[odstavec]

Obecné informace

Co se týče sluchátek, tak nejsem až tak velký odborník. Měl jsem jich sice tucet, ale vždy jsem si vybral tak, abych byl spokojen. Opravdu nemohu posoudit, zda hrají lépe než mé nynější a používanější ASUS Vulcano, protože SteelSeries Siberia V2 přenáší zvuk přes USB a ASUS přes 3,5mm jack, který jde do výkonné zvukové karty (ASUS Xonar D1). Cena za sluchátka není moc nízko a bude záležet na vás, jestli budete chtít slušně vypadající sluchátka, které dobře hrají.

[odstavec]

Kde sluchátka koupit?

Pokud budete mít štěstí, snad seženete sluchátka v oficiálním obchodě SteelSeries. Během psaní recenze jsou vyprodána a podle informací si budete ještě nějaký měsíc počkat. Sluchátka stojí €119.99, takže je poštovné zdarma. SteelSeries ovšem poskytuje pouze roční záruku, takže by se dalo uvažovat o tom, zda raději nezvolit některý obchod u nás v Česku, kde je záruka nastavena na roky dva. Portál Heureka.cz s výběrem může pomoct.

Poděkování

Rád bych poděkoval firmě SteelSeries, která mi sluchátka poslala na vyzkoušení. Firma jednala na rovinu, rychle a vše bylo na profesionální úrovni. V budoucnu se můžete těšit na další recenze...

[odstavec]

Další SteelSeries výrobky

Doplnili byste něco?

Pokud máte nějaké návrhy na doplnění článku, resp. review klidně napište do komentářů a můžeme se nějak domluvit. Děkuji.



Naposledy upravil/a Ellendway 09.09.2012 v 11:55:35.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Elfslayer 09.09.2012 12:53

Kdyby se te porovnalo se sluchatky Razer Carcharias, ktere by vysly lepe co by do kvality zvuku a pohodnosti?

Drtiman28 09.09.2012 11:22

Sam tyto sluchatka mam. Jsou super.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet