Vanilla servery - Problémy na obzoru?

  vanilla    classic    legacy   

V poslední době mám pocit, že je Vanille a celému "velkolepému" prohlášení o jejím vývoji věnován nedostatek pozornosti. Chtěl bych tím také ponouknout pár lidí, aby se ozvalo a projevilo zájem, protože se zdá, že ji jinak Blizzard udělá bez nás, podle svého.

 

Pro začátek bych shrnul pár informací:

  1. Blizzard od ohlášení Vanilla serverů v podstatě mlčí, nikde ani vidu po jakékoliv informaci.
  2. Komunitě bylo slíbeno, že se bude na celém vývoji Vanilla serverů podílet.
  3. Vanilla projekt má vlastní vývojářský tým, který je oddělený od týmu BfA, takže se na Vanille už zcela jistě pracuje. 

 

Nejvíce zarážející je, že přestože Vanilla byla tak horkou novinkou, tak ze sebe nikdo z teamu nedokázal vykoktat víc, než že neví jak to bude a dokola opakovat bod číslo dva a tři.

 

Důležitý fakt, který v tom hraje obrovskou roli, je, že od oznámení na BlizzConu nemá komunita jakékoliv informace, co tým dělá nebo jestli práce stojí.

 

Tím bych rád navázal na bod číslo dva. BlizzCon se konal před více než čtyřmi měsíci. Za tuhle dobu komunita nedostala žádné informace. Tomuhle se říká spolupráce s komunitou? A všechno to "o všem si rozhodne komunita". Člověk si začíná říkat, že všechna ta prohlášení na BlizzConu nebudou asi tak pravdivá, jak si mohl leckdo myslet. Nakonec to dopadne tak, jak se to bude hodit Blizzardu a jejich byznys plánu.

 

Teď tedy k bodu tři, který úzce souvisí s bodem dva. Vezmeme-li v potaz, že je tu jeden samostatný Vanilla team, tak by se dalo říci, že se naplňují moje slova. O všem si pravděpodobně rozhodně Blizzard sám, protože pochybuju, že by tak obrovská společnost platila někoho za válení na zadku. Tudíž je pravděpodobné, že tento tým pracuje na vývoji bez nás, bez komunity, která si Vanillu musela tak tvrdě vybojovat.

 

Důvod, proč toto píšu, je ten, že spousta fanoušků za Vanillu a legacy servery bojovala několik let. A když se je konečně podařilo vybojovat, tak se toto téma opět stáhlo do ústraní a téměř každý usnul na vavřínech, slepě věří Blizzardu.

 

Nerad bych, aby se z toho Blizz vykroutil. Ačkoliv si myslím, že i když bude Vanilla připravená pro spuštění, tak si ji Blizz zatím nechá jako eso v rukávu, když by se jim nepodařil nějaký datadisk (*coug* *coug* WoD). Čímž utěší hráče a vyvaruje se tak ztráty peněz a všeobecného pozdvižení. 


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Kaspo 19.02.2018 13:05

Pýtajme sa a použime rozum, nie len domienky a spomienky, prečo je world pvp mŕtve:
Nie je to 100% chyba Blizzardu, že world pvp je mŕtve, lebo sami hráči zabili world pvp, nakoľko nikoho nebaví, dookola umierať. Domnievam sa, že pojem world pvp sa točí hlavne okolo iného pojmu a to: reskill. Tento pojem sa naopak spája s low lvl hráčmi.
Možno je tomu ťažko uveriť, ale je to skutočne tak, Blizzard sa snažil zaviesť world pvp do WoD. Vravíte si, ty vole, čo tento ***** tára za hlúposti. World pvp sa zakladá na tom, že vieš, že môžeš zabíjať hráčov opačnej frakcie, ktorí sa voľne pohybujú vo svete, aby bolo hľadanie takýchto hráčov jednoduchšie, Blizzard zaviedol štartovacie WoD zóny pre Ali a Hordu. Zároveň vytvoril zónu, ktorá bola primárne určená na end game (hádajte, ktorá to bola). A napriek tomu sa stále tvrdí, že world pvp je mŕtve a že za to môže Blizzard.
Ja tvrdím, SPROSTOSŤ, lebo za to, že je world pvp mŕtve, si môže komunita sama.
A späť k úvodu: Je to vážne neuveriteľné, ale nikoho nebaví umierať. Ako fungovalo world pvp? No tak, že sa reskillovali low lvl hráči (niekde v komentároch je to spomenuté a tí, čo ste hrali Vanilu, viete, že to tak je, nie nadarmo bolo veľa Ali. hráčov v Crossroad, kde sa reskillovali lowky a pod.) Hovorí sa, že aj v TBC už nie je world pvp, aké bolo na Vanile a čím idú expanzie ďalej tým je to horšie. To vaše world pvp ste si zabili sami.
World pvp ste si, ale mohli i užiť na Legion, keby komunita chcela. Pamätáte si otvorenie EN alebo ešte lepší príklad otvorenie Kara dung.? Mohli ste kľudne stráviť hodiny na world q na čakanie hráčov opačnej frakcie a pod. Ale world pvp o tom nie je, lebo to nie je ako na Vanille, kde sa zabíjali hráči, pri killovaní iných mobiek, lebo toto je world pvp. Ak by hráčom skutočne chýbalo pvp, bg-čka by praskali.
Summa summarum:
Ak čakáte, že s Vanillou príde i world pvp, ste na omyle, sami ste si ho zabili už pred rokmi.
Dôkaz: goo.gl/MgUqRe

Necris_ 19.02.2018 17:23

Súhlasím s tvojim názorom, osobne si myslím, že world pvp by mohlo fungovať po zavedení nejakého mínus honor systému, že budeš mať možnosť zabiť low lvl, ale s určitým postihom, t.j. dishonor. Ľudí s úmyslom reskillovať by to možno neeliminovalo úplne, ale určite obmedzilo.

djmetla 17.02.2018 17:29

Vanilla < Legion Však vo Vanille nič nieje.. Keď už späť tak WoTLK. I keď hovorí zo mna nostalgia )

Programátor WoWfan.cz

kritik 18.02.2018 23:08

Ja bych treba WOTLK uz podruhy nehral, presne si pomatuju celej datadisk od zacatku do konce, prvni pul rok to byla desna nuda, predelanej Naxx moc lehkej, na urovni dnesniho LFR, 5 man hc dungy extremne lehky (krome Oculusu), kdyz nepocitam Sartariona se tremi draky tak ve hre nebyla zadna vyzva pul roku nez vysel Ulduar, ten zmenil dost pohled na celej datadisk, pak prisel hodne spatnej Toc raid a nakonec ICC - kvalitni raid ale krome neho posledni rok wotlk nebylo uz ve hre co delat, hral jsem WOTLK 2 roky stejne jako vanillu a ve vanille jsem se nikdy nenudil a ve wotlk dost casto, netvrdim ze hrat to podruhy tak neni mozny se ve vanille nudit asi urcite to mozny je, ale vim 100% kolik nudy bylo ve WOTLK, ac to byl porad jeden z tech lepsich datadisku tak znova uz bych ho rozhodne nehral, vanillu ano a nejsem sam kdo to tak vidi .. kdo neztratil pamet ..

17.02.2018 10:01

Tak ono tezko muzes venovat pozornosti necemu co je nejspis jeste v dlouholetym vyvoji, dit na blizzconu neukazali nic jen sestrihali stary cinematicy a pustily je pozpatku

HonkL 17.02.2018 08:40

Ruku na srdce .. je tu nějaká hra jako Vanilla na trhu zda nepočítáme neofficální servery.. Třeba zase přijde doba pro Hardcore hráče a nééé jenom pro děti..

Throx 17.02.2018 07:40

ako čítam tu stále o nostalgii ze uz to take nebude to "objavovanie sveta" a pocity z hrania uz nebudu take, ako nikto vas to nenuti hrat tam ide o to stare wow kde sa neriesily achivmenty expz itemlvl gear artifact power legendarky a neviem este ake blbosti, ja napriklad sa nato tesim hlavne na tie 7 hodinove pripravy na raid farmenie surovin an profesie stare dungi stratholme scholomance nato ze nemusim riesit vysku svojho itemlvl artifact power nefarmit achivmenty nieriesit ale uzit si hlavne stare dobre WORLD PVP ktore vtedy este existovalo 10 hodinove farmenie honorov denne na high warlorda a proste celu tu atmosferu a hlavne ze Legion hracov to odradi po 2 hodinach hrania to iste aj deti a idiotov taj si myslim ze nebude tam velka komunita ale dufam ze bude normalna..

Rreezznniikk 16.02.2018 22:40

Znám celé guildy, které se tam vrátí, guildy, které nehrají už léta a zase začnou s Vanillou, ne kvůli nostalgii, ale pro odreagování. Náročnější hráči a to ta starší generace rozhodně je chtějí náročnejší hry, u něčeho co nemá obtížnost se já osobně těžko odreaguji. Nemůžu souhlasit s názorem, že je to pořád to samé dokola. Tedy ano, jistě že je, ale trochu jinak. Dosáhnout end game contentu vyžaduje opravdu hodně času a snahy a oproti contentu posledních let kdy chvilku po vydání patche už čekáte na další. Nechci kritizovat současné WoW (i když to sračka opravdu je a to jsem si nikdy nemyslel že to řeknu), ale osvětlit některým proč zde budou lidé hrát a proč po tom volají. No a co se týče grafiky jak tu několikrát padlo, koho to proboha zajímá ? To je jedna z posledních věcí co na hře vyžaduji. Ještě dneska hraju třeba Metal Gear Solid na PS1 a přijde mi daleko lepší než mnoho dnešních her danného žánru i když mají nesrovnatelně lepší grafiku :-)

Morderon 17.02.2018 00:05

Pokud se domníváš, že současný nejtěžší content ve hře je ve srovnání s čímkoli ve vanille lehčí, nevíš, o čem mluvíš. Všeci, kteří vanillu nehráli, by si měli uvědomit, že s výjimkou Naxxu a pár bossů v AQ byly všechny vanilla raidy především o gearu, jehož dostupnost byla velmi limitovaná, a drahých consumable. Důvod, proč Naxx dorazilo jen několik málo guild, nespočíval v tom, že byl tak obtížný takticky, ale především proto, že gearnout celou guildu, tedy 40 lidí, na Naxx trvalo nejméně, NEJMÉNĚ půl roku. Přidáme-li k tomu neustálé problémy s disconnecty a jiné technické věci, musíme dospět k závěru, že obtížnost vanilly spočívá v jiných věcech než v Legionu. Vanilla=neustálá farma, to si, prosím, uvědomte.

Akari 17.02.2018 00:30

Po přečtení tvého komentáře je mi zcela jasné, že z tebe mluví právě ta nostalgie a nějaká víra, že s vanillou zase bude všechno tak skvělé jako před těmi X roky, ale ne nebude i když se budeš snažit sám sebe obelhat. Všechno trvalo déle, protože hráči byli nováčci a zjišťovali jak hra funguje, nebyli šipečky které by tě dovedli na místo questu, informační weby (wowhead...) naprosto nesrovnatelné s těmi dnešními...atd. A zajímalo by mě jaké jsou ty guildy, které hledají tu obtížnost, budu hádat, nějací vanilla experti z redditu kteří chodí LFR, normaly, možná se pustili do progressu HC a nadávají na to, že musí grindovat artifact power, ale moc dobře vědí, že je vanilla těžší a lepší. A co se týče contentu po vydání datadisku, to je naprostá kravina co si řekl, dnešní patche ti toho přinesou daleko víc než ty po vydání vanilly. Navíc dneska máš ve wowku mnohem více možností jak se zabavit. Co si mohl dělat ve vanille po doexpení? Řekni mi to? Co si tu měl kromě dungeonů, raidů (obě dvě jedna jediná obtížnost) , pár BGček, world pvp a dělání profesí? Já tu nekritizuji vanillu (jen kritizuji vanilla experty, kteří žijou svými nostalgickými vzpomínkami a tvrdí nám tu bludy).

Hromovapest 17.02.2018 04:51

Jsi naprosto mimo mísu.Evidentně jsi odchodil raidy max na Normal a děláš chytrého. Vanillu bude hrát možná nějaká guilda...ale né guildy. Chci tedy vidět ty guildy co tam budou řádit. no to bude maso. Pokud chceš obtížnost progresuj raid na Mythick.A až se absolvuješ dej vědět.

Throx 17.02.2018 07:28

aha o gearu bola vannilla to hej nerozdavaly sa tam epici ako na beziacom pase a legendarky ako teraz a myslim si ze aj teraz to je o geare ziskas dostatocny gear a ides tu najtazsiu uroven logicky, hlavne tam tam existuje este WORLD PVP ktore v legione je davno mrtve... a čo sa tyka grindu ty si asi nehral vannilu lebo o grinde artifat poweru by si nehovoril a k tym guildam urcite ich nebude vela lebo idioti a decka tam hrat nebudu ani hraci ktory ospevuju ten svoj legion ale ok neberem vam vas nazor hrajte si legion bfa a ostatny si budu hrat vannilu neviem co vam tak vadi ze su aj hraci ktorych to nove casual decke wow neoslovilo a chcu hrat to s čim začinaly peace.

HonkL 17.02.2018 08:36

@Morderon Farma čeho ? Hrál jsem na Kronosu a stačilo lognout 1x do týdne na raid a 1x denně na hodinku na farmu a v pohodě a nic jsem nemusel řešit.. Možná jsem zjistil ve finále že to vůbec nežere čas

Rreezznniikk 17.02.2018 08:54

@Akari máš pravdu, je to nostalgie, ty to prostě víš, tebe nikdo nezblbne :-)

kritik 17.02.2018 11:33

@Morderon

A Legion neni neustala farma ? minimlane pul roku po vydani bylo hodne dulezity porad farmit ap, pokud jste to nedelali tak vasi kolegove/konkurenti meli proti vam vyhodu ktera vas mohla stat misto v raidu, ted uz to neni tak dulezity kdyz staci mit 75 traitu a vsechno navic je skoro zbytecny ale prvni pul rok to byla farma bez konce nazval bych to nobrain farma. Oproti tomu ve vanille nic takovyho nebylo nebyli tam zadny daily questy nebo world questy, nemuseli jste se bat ze neco nestihnete, jediny casovy omezeni tam byli klasicky tydenni raid lockouty, vsechno ostatni jste si mohli uzpusobit podle sebe a ne kdy vam to hra diktuje jako ted .. ano ke konci hlavne v Naxxu bylo potreba farmit dost consumables, ale to jste si mohli uzpusobit jak se vam to hodi, kdyz prumerna guilda mela 3 raidy tydne presneji 3 vecery, meli jste dalsi 4 dny + cas pred raidy nafarmit ty consumables bylo casu opravdu dost a klidne jste si mohli dat nekolik dni pauzu a nic se nestalo, coz soucasny wq a daily system neumoznuje, proste o neco prijdete, svoboda je pryc, tohle cely pisu jenom kvuli mýtu ze vanilla byla nejaka umorna farma, protoze 95% lidi tady to ani nehralo,jenom to nekde slyseli a tak to opakujou, pravda je ze kdyz to srovante s Legionem tak je to presne naopak, Legion byl pul roku umorna farma vanilla nikoliv.

Akari 17.02.2018 12:08

@Throx A koho dnes zajímá nějaký epic nebo rare? Dnes už je to jen barvička, protože dnes už jsou požadavky trochu jiné než za vanilly. Uvědom si, že máš dnes 4 raid obtížnosti a 4 dungeon obtížnosti, ke všemu máš 5 raidů s odlišnými požadavky na gear, takže ty ilv skoky jsou prostě větší a častější než ve vanille. Dneska už je to jen barva, protože blizzard scaloval obtížnost Legion dungeonu nahoru (myslím, že někde v 7.2.5). Před tím scalem si měl normálně rare gear z normal a HC dungeonu, protože ten ilv tam byl nižší než gear z prvního legion tieru.
A grind v Legionu byl na začátku sakra velkej, teda pokud si ten LFR hráč tak tě to fakt zajímat nemuselo a stačilo se nechat protáhnout jinými. Farmil si gear z mythic+, farmil si artifact power z normálních mythicu, mythic+ a world questů, farmil jsi všechno co šlo, aby ti padla legendárka a ty si měl štěstí, že ti padne nějaká dobrá.
A ta teorie o casual wowku je zajímavá, protože když já čtu to wow fórum, které je plné vanilla expertů kteří chtějí tu pověstnou vanilla obtížnost, tak to jsou právě ti největší casualové z celého wowka, kteří by bez existence čtyř obtížností raidů a finderu na BG/areny nic neměli. Pak si ještě stěžují na lehkou obtížnost class, ale jejich logy jsou naprosto podprůměrné a co by pak tito "harcore" hráči chtěli dělat někde na C´thunovi, když by na to jejich damage nestačila.

Martins911 17.02.2018 12:30

@Akari tak bez systému lfg by teď většina lidí měla prd takže trochu zavádějící . Ale ty prostě classic nechceš jasný tak proč tady chceš přesvědčovat lidí aby jí taky nehráli , z těch tvých příspěvků mi připadá že jseš nasranej na ty lidi kterým bylo vyhověno a samozřejmě že nejde jen o tebe.

Morderon 17.02.2018 13:19

@kritik Legion byla farma zpočátku...pro top guildy, kde lidi museli gearovat maina a 2 alty + zvládat taktiky. Ve vanilla nebyly daily questy, zjednodušené, ale pravda. Nicméně aby člověk mohl pořádně farmit, potřeboval minimálně jednoho 55+ alta s vylvlovanými profesemi a všeci víme, jak dlouho trvalo vylvlit na 60. Lockouty byly 2, třídenní pro ZG a RAQ, pro zbytek raidů týden. No jo, jenže v ZG byly nejlepší dostupné enchanty, na které bylo třeba farmit mats a mít exa repku, což nebylo hotové hned. Najednou jsme na 40man normálním raidu a boost raidu do 20man. Farmení na vanille, dám příklad na locka. Jediné místo, kde se pořádně dalo farmit jistou kytku na shadow power pot, bylo v Hinterlands, jedna jediná jeskyně a okolí, permanetně kempená, na pvp serveru se nedalo vyfarmit téměř nic. High end vanilla BYLA úmorná farma, na MC a BWL to třeba nebylo a právě v BWL většina guild skončila. Další věc, co si málo lidí uvědomuje, se týká skutečnosti, že chvíli trvalo, než se WoW zpopularizovalo. Tedy ti, co začali hned po vydání, mohli mít klidně rok náskok v gearování a farmení, což se samozřejmě projevovalo v tom, že ti, co nově začali, je nikdy dohnat nemohli. To byl hlavní důvod, proč TBC bylo uspěchané. Vanilla je jiná hra než Legion, je daleko více zaměřená na farmení, pokud chce člověk high end raidit (opakuji, platí pro AQ a Naxx), musí do hry investovat značné množství času na farmu reputací, enchant materiálů, potek a dalších věcí. Samozřejmě, goldy se daly koupit vždy, nicméně to též bylo vždy nelegální. Je to jiná hra, budu ji hrát, těším se, ale ať nikdo nečeká, jak to bude lepší než retail. Nemůže, ani nemůže být, bo je to něco jiného.

Morderon 17.02.2018 13:21

@HonkL Pán raidoval MC, možná BWL a ZG, dál se nedostal, že?

Akari 17.02.2018 14:18

@Martins911 Tak to asi čteš úplně něco jiného než já píšu, protože já tady celou dobu mluvím o vanilla expertech z redditu a ne o vanille jako hře. Ti si celé roky stěžují jak je hra špatná, jak vanilla byla úžasná a že má Blizzard udělat vanilla server a všechno bude zase skvělé jako za starých dobrých časů, kdy ta hra byla ještě pro "hardcore herní elitu".
Jojojo, HARDCORE a TĚŽKÁ OBTÍŽNOST, tím se rádi ohání, ale jsou to jenom kecy, kdyby jim skutečně šlo o obtížnost a výzvu tak už dělají mythic 20+ dungeony, mythic raidy, ironman challenge a další věci, ale to nedělá skoro nikdo a místo toho všude šíří bludy založené na nostalgických vzpomínkách a nikoliv realitě. Já se popravdě moc těším na ten vanilla server a jsem zvědavej kolik těchto vanilla expertů, kteří tak moc stojí o obtížnost a výzvu, bude skutečně tak hardcore jak prohlašují, já bych spíš tipoval, že většina zůstane u toho jejich casuálního hraní a na Kelthuzada se podívají možná tak na youtube. Spíš ani nedodělají lv60 a prohlásí, že to Blizzard pokazil, zničil wowko a půjdou zase na reddit.

Martins911 17.02.2018 16:13

@Akari no nevím jestli vůbec víš co píšeš ale jinak tenhle článek je hlavně o tom že Blizzard vůbec nekomunikuje s komunitou jak slíbil to ty jsi sem začal házet ten hnůj a rozpoutal jsi diskuzi která s článkem vlastně nemá nic společného jseš vlastně ten stejnej typ člověka kterej pod každej novej datadisk píše jaká to je sračka a že to je poslední datadisk

HonkL 17.02.2018 17:07

@Morderon Přesně tak !! CHCI NAXX a na offíku !! Co je na tom špatného.. je tu dost lidí kteří si ten officiální NAXX chtějí pokořit !! je na tom něco špatného ?

Morderon 17.02.2018 17:26

@HonkL To jsem někde napsal? Já se na to též těším a doufám, že si ho zaraiduju. Jen upozorňuji všechny Legion hatery, že gameplay vanilly a obtížnost jsou v úplně jiných věcech než v Legionu a každý, kdo tvrdí, jak super těžké byly vanilla raidy, by si je měl prvně zahrát, bo mluví naprosto z cesty.

HonkL 17.02.2018 18:04

@Morderon aha tak to jsem možná zle pochopil.. já si pamatuji jenom HYPE u Elysia .. minulý unor 30K po 3měsících 10K.. dost lídí odpadlo a dost lidí ani nedokáže na vanille doexpit 60 lvl

Akari 17.02.2018 18:17

@Martins911 Já moc dobře vím co píšu, to se bohužel nedá říct o spousta vanilla expertech jako tady Reznik, kteří si příliš idealizují starou vanillu a pak jsou naprosto mimo realitu a vypouští tu, ale i jinde na internetu bludy o vanille, které jsou nepravdivé.
Já se tématu držím a tím není jen nadpis a hnůj to opravdu neházím, jen se snažím upozorňovat na již zmíněné věci, které jsem napsal v první části tohoto komentáře.
Já opravdu nejsem člověk, který by za vším hledal jen to nejlepší nebo naopak jen to nejhorší, ale na rozdíl od jiných lidí vnímám věci tak jak jsou a ne tak jak je chci já.

Hromovapest 16.02.2018 20:27

Podle mě zbytečá ztráta času a penězblizzard by se měl na celou vanilu vykašlat a cpát veškerý čas a peníze do nových věcí wowka na další roky. Osobně se do vanily vracet nechci a nechápu ty co po tom volají. A právě ti co po tom volají nakonec za pár dní už na ten realm ani nevzdechnou a budou hrát aktualní obsah.

Throx 16.02.2018 20:33

Ne kazdeho bavi nove wow moja cela guilda napriklad akpncila zaciatkom legionu a vratia sa az na prichod vannilly lebo ani novy datac BFA ich nicim nezaujal a ani mna a prvy krat za celu dobu wow sme si ani s kamaratmi nepreobjednaly novy datac BFA a najde sa takych dost ludi...

Bellatrix 16.02.2018 21:51

@Throx Tohle jsem popravdě nikdy nepochopila. Jako ano, chápu, že někoho nezaujme obsah nového datadisku. Ale... čím je teda zaujme vanilla? Dyť to je tuplem furt to samé dokola.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Akari 17.02.2018 00:34

@Bellatrix Protože vanilla experti z redditu říkali, že vanilla je boží a nové wowko smrdí, má to spousta lajků a proto to budu říkat taky, abych se jednou stál taky cool a in redditovým kingem.

Throx 17.02.2018 07:32

@Bellatrix tak ako ja som WoW hral od roku 2005 este na officiale takze presne viem co mozem ocakavat od vannily proste je dost hracov a mozno sa najdu aj novy ktorych proste neoslovilo nove "WOW" niektorym proste staci ze doexpi a robi si iba profky ziskava gear sem tam niake pvp a zaraba goldy kedze vo vannile kolko hracov nemaju ani na max lvli vsetky spelly zakupene a nemusia riesit achivmenty, exp itemlvl atd a hlavne co ja viem tak dost znamych sa vrati hlavne na vannilu kvoly World pvp a pvp ktore v legione je total mrtve.

Throx 17.02.2018 07:32

@Bellatrix tak ako ja som WoW hral od roku 2005 este na officiale takze presne viem co mozem ocakavat od vannily proste je dost hracov a mozno sa najdu aj novy ktorych proste neoslovilo nove "WOW" niektorym proste staci ze doexpi a robi si iba profky ziskava gear sem tam niake pvp a zaraba goldy kedze vo vannile kolko hracov nemaju ani na max lvli vsetky spelly zakupene a nemusia riesit achivmenty, exp itemlvl atd a hlavne co ja viem tak dost znamych sa vrati hlavne na vannilu kvoly World pvp a pvp ktore v legione je total mrtve.

HonkL 17.02.2018 08:38

@Bellatrix Neříkej že nikdy nezapneš 1x za rok hru co jsi 100x dohrála a je 100 let stará.. proč se pořád hraje CS 1.6 a Warcraft 3? jsou to staré hry a pořád dokola..

kritik 17.02.2018 12:02

To muzes rovnou rict ze by nemeli ztracet cas "blbostma" jako Heroes of the Storm, Overwatch, Diablo nebo Hearthstone a radsi udelat poradnej obsah ve Wow ale takhle to opravdu nefunguje, kazda hra ma svuj team, stejna tak vanilla i BFA, jestli neco po*ere 1 team tak si zkazili svoji hru, ale nema to nic spolecnyho s tim jak vypada jina blizz hra, hodne lidi to porad nechape i kdyz to blizzard sam jasne rekl ze jsou to 2 naprosto odlisny hry s odlisnyma teamama a co se deje v jedny hry nema zadnej vliv na to se deje v te druhe.

Bellatrix 17.02.2018 16:26

@HonkL Jasně že ano, já běžně hraju třeba i RPGčka víckrát (přičemž víckrát = hodněkrát ). Jen se mi prostě špatně představuje situace konkrétně u toho WoWka, co lidi na vanille pořád tak táhne. Samozřejmě to nemyslím ve zlém, že bych je považovala za idioty nebo tak něco. Ať každý hraje, co ho baví. Jen mi tohle bylo vždycky cizí. Když mě známí jednou zvali, ať s nima jdu hrát na nějaký BC server, tak jsem to nevydržela víc než pár dnů.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Akari 16.02.2018 13:22

Je úplně jedno jak ta vanilla od Blizzardu bude vypadat, stejně opravdu spokojeni nebudete, protože ta nostalgie na úplně novou hru, úplně nový svět, který byl plný nových věcí se prostě nevrátí. Já si taky pamatuji na své začátky a bylo zábavné prozkoumávat ten nový svět, který jsem předtím neviděl, ale ta doba se už nevrátí a já to ani nechci. Oni tu hru nemohou udělat speciálně pro ty vanilla veterány, kterým je dnes i 30-40 let, ti stejně tu hru neudrží při životě, pokud ta vanilla má mít nějakou budoucnost, tak to musí udělat atraktivní pro všechny hráče.

Martins911 16.02.2018 13:40

Jo máš pravdu v tom že v těch počátcích to bylo o prozkoumávání světa který teď moc dobře známe ale myslím si a mluvím i za mě že to není o nostalgii prostě je tady ne moc malá skupina hráčů kterým ty změny nesedly je jasný že spousta hráčů stejně bude na freečkách zřejmě díky komunitě která tam působí a proměna komunity na ofic. serverech to by bylo taky na dlouho.

FlokiEremitt 16.02.2018 13:54

@Martins911 no nevím jak vy, ale já už se skoro nepamatuju na původní q pred cata a docela rad bych si to znova zahral

Akari 16.02.2018 14:14

@FlokiEremitt A takových hráčů podle mě bude většina, zkusí si to a pak po nějaké době většina odejde.

Akari 16.02.2018 14:29

@Martins911 Říkej si co chceš, ale je to nostalgie, kdyby dnes takovou hru jako je vanilla někdo vydal, tak to žádný úspěch mít nebude. Bavit tě ta vanilla stále může, ale nikdy už se nedocílí toho efektu jako při počátcích tvého hraní a to je ta nostalgie, která je skoro ve všech komentářích na fórech a redditu, kde vanilla experti myslí, že když spustí vanillu jako byla před těmi X roky, tak všechno bude super jako tehdy, ale ne nebude. Ono už koneckonců je cool a in být vanilla fan a hatit současné wowko, však také velká část těch vanilla expertů tu původní vanillu nikdy nehrálo.

Lockdaar 16.02.2018 16:12

@Akari taky mi to tak přijde, že je to skoro nějaký zvláštní trend či co hejtit současný wow a vychvalovat vanillu, i když ji daný vanilla fanoušek často vlastně ani na ofiku vůbec ve skutečnosti nehrál... Souhlasím s tím, že ta vanilla musí být nějakým způsobem atraktivní i pro ostatní hráče a ne jen pro to nevelký hlučný procento lidí, kteří po vanille tak volají, jelikož ti by to Blizzardu asi finančně pak jen tak nevrátili. Je tudíž pochopitelný, že tu vanillu budou dělat spíš pro všechny a je asi více než jistý, že se do ní budou muset integrovat nějakým způsobem pár základních vymožeností z novýho wowka - jako např. třeba ta grafika atp. Je to konec konců už přes 13 let a herní průmysl a hráči se za tu dobu sakra hodně změnili řekl bych a mají jiné požadavky na game content než tenkrát - stačí se podívat, jaké žánry jsou teď žádané, MMORPGčka už dávno nejsou takový boom jako třeba před 6 nebo 8 lety. Není tudíž relevantní vzít prostě starou verzi wowka a mrsknout ji jen tak na servery jak si to někteří jedinci naivně představují...

Esperanta 16.02.2018 16:31

@Akari Tak přesně tohle říkám o Vanille já. Člověk si pamatuje, jaké to bylo. Jenomže takové to bylo, nemůžeš se vrátit v čase, prožít si ty samé pocity. Já už třeba nikdy nezažiju ten pocit, když jsem vyšla z Amen Vale a zdál se mi obrovský a pak jsem zjistila, že Azuremyst je mnohem větší a na mě tam venku čeká několik kontinentů k prozkoumání. Už to takové nikdy nebude, podobný pocit mám už jen u nového datadisku, ale ten svět je mnohonásobně menší. To by mi musel vymazat někdo paměť a posadit mě k tomu znovu, abych si to znovu užívala tak jako před tím. Člověk si pamatuje, jak něco bylo skvělé před deseti lety, ale když k tomu sedne teď... tak se nestačí divit. Neříkám, že je to tak u všeho ale třeba když zapnu Fable: The Lost Chapters, pořád mě to baví a ta hra je pořád super a vždycky si ji ráda zahraju a oproti tomu Oblivion, který jsem jednu dobu hrála furt, už nemůžu znovu hrát, protože se mi prostě už nelíbí a přitom jsem to tehdy žrala a milovala jsem to. Tak to prostě je. To teprve ještě uvidíme, jak se komunita zachová, pokud se Legacy servery spustí.

corpsen 16.02.2018 17:15

@Esperanta

Pořád stejný blbosti, že to nebude jako to bylo,.. ANO je to a bude to JAKO TO bylo, kdyby to nebylo jako to bylo, vubec by jsme se dnes o nějakém budoucím vzniku Classic serveru nebavili, protožě díky nám veteránům možná bude vanilla. Žádný veterán ti při spuštění classicu nebude hrát novodobé WoW 2.

Lockdaar 16.02.2018 17:58

@corpsen je to myšlený spíš tím způsobem, že když to někdo hrál tenkrát úplně poprvý a má na to teď díky nostalgii tak krásný vzpomínky, tak to pro něj teď už zkrátka nebude takový, jako to bylo předtím, když to tenkrát už zažil - tenkrát to bylo něco úplně novýho a člověku trvalo nějakou dobu, než na to přišel co a jak funguje a nebyly tenkrát hlavně skoro žádný addony, který by ti některý věci usnadnili/ulehčili, tehdejší wow databáze ala wowhead atp. nebyly vůbec tak obsáhlý jako dnes a skoro na všechno jsi musel přijít sám. Dneska už tak nějak instinktivně víš, co máš od takový mmorpg hry očekávat. Prostě dneska už to zkrátka nemůže být úplně stejný jako v letech 2004-2006 - nebo jestli to pro tebe osobně stejný jako tenkrát bude, tak ti celkem teda závidím, jelikož já když jsem zkoušel hrát vanillu/BC na freečku, abych si zavzpomínal, tak i přes to, že tam bylo skoro všechno stejný jako tenkrát, tak prostě jsem si to už neužil jako tenkrát, když jsem to hrál úplně poprvý a o to tady jde. Hra může být úplně na chlup stejná ale ta doba/atmosféra, která byla v letech 2004-2006, zkrátka stejná být dneska už nemůže...
Jinak tvrzení, že žádný vanilla veterán nebude při spuštění classicu hrát novodobý wow je celkem dost subjektivní - co když nějaký stále hrající veterán hrající od vanilly nebude mít o nějaký classic vůbec třeba zájem, když to už tenkrát hrál a dá přednost raději novýmu obsahu?

Martins911 16.02.2018 18:28

@Lockdaar no dobře tak proč nostalrius a jiné vanilla servery měli populaci o které se některým ofic serverům může jen zdát samozřejmě hodně dělá to že je to free. Já jsem tam hrál ne moc ale hrál hlavně ze zvědavosti jestli mě to znovu dokáže uchvátit. Připadá mi že to slovní spojení nostalgie a vanilla je zrovna tak stejný jako že je moderní být vanilla player nebo že wow za rok končí. Wow 2 se nikdy ani nevydá a ani nemusí protože legion je právě tím jenomže jsou tu prostě lidí kteří si chtějí zahrát tu 1 ať už z té nostalgie i když těch třeba tolik není nebo zvědavosti a nebo a na těch jsem narazil nejvíce prostě nechtěj nový talenty nebo ..... Co já vím to prostě nejste schopni pochopit a musíte toto vše označit něčím s čím to má jen pramálo společného? To mi chcete říct že když si koupíte hru která není nejnovější díl té dané série např. tak si to kupujete z nostalgie?


Walther 16.02.2018 20:07

@Martins911 Člověk rád vzpomíná na to, jaké to bývalo kdysi. Lidská mysl tak funguje, že potlačuje to špatné a vyzdvihuje to dobré z minulosti. Není to Vanilla, na co všichni vzpomínají, je to ten zážitek z něčeho nového, nepoznaného. Ve WoW to byvála také komunita kolem hráče, už to nemá šanci být jako dřív. Spíš bych se nedivil, kdyby na Vanilla serverech zůstali právě noví hráči oproti těm pamětníkům. Pro ně to bude do jisté míry nové.

Za úspěchem free serverů stojí také jejich samotná funkčnost a komunita. Nikdo nechce hrát ve dvaceti lidech, kde polovina věcí nefunguje, druhá je špatně nastavená a třetí shodí server.

Heakler 17.02.2018 00:25

@Martins911 "je jasný že spousta hráčů stejně bude na freečkách zřejmě díky komunitě která tam působí" Znám plno lidí co hrají freečka.. a jediný důvod proč nehrají na oficiálních serverech, když se jich na to optám je, že za to přeci nebudou platit.. Takže to, že freečkaři jsou na free serverech kvůli lepší komunitě je vycucaná nepravda na obhajobu freečkařů. pfuu

Tonino 17.02.2018 10:03

@Akari: ja si to tak nacisto nemyslim. Nepaci sa mi, ako Vanilla rozdeluje komunitu. Zhodneme sa iste na tom, ze je to uplne ina hra ako sucasen legion(niektore crty sa mi pacia viac vo vanille, niektore v legione. Nie som zatazeny ani na jednu verziu, ale na vanillu sa dost tesim (aj ked podla vsetkeho to nebude povodna vanilla, ale novo spraveny obraz povodnej vanilly).

Napriklad momentalne hram par mesiacov legion, predtym isty cas vanilluna freecku - a teraz zas idem na chvilku na vanillu na free server. Preco? Obe su svojim sposobom dobre a maju nieco do seba. Nic nie je biele, alebo cierne a tak je to aj vo wowku. Skoda len, ze takato udalost sluzi ako zamienka a na urazanie inych.

Martins911 17.02.2018 10:10

@Heakler no ono hodně záleží jestli bereš tady tu zaprděnou kotlinu nebo jdeš za hranice. Jinak i některé freečka si dělají hromadné srazy, mnohem zábavnější eventy co si tvoří apod.

Heakler 17.02.2018 13:13

@Martins911 Nic to nemění na tom, že snad každý kdo kdy přešel z jakéhokoliv free serveru na offík se již na free server nevrátil. A nebo to zkusil a zjistil, že ho hraní bez bugů baví mnohem více a free server ho už prostě nebaví. Absolutní většina hráčů freeček to hraje jen kvůli tomu, že se za to neplatí "absolutní poplatky", asi i proto je to free server. Já takový lidi nemám rád kvůli tomu, že hrají hru a ničím nepřispěli nebo nepřispívají těm, kdo u vývoje hry strávil léta vývoje. Stejný odpad jako lidi, co hry stahují namísto toho aby si je koupili.. -.-

Martins911 17.02.2018 14:06

@Heakler á tak to samozřejmě s tím placením. Problém spočívá v tom že mnoho lidí to nebaví stále dokola platit ( i když dnes už je to zanedbatelná suma),pokud ti každej datadisk udělají ohromný změny v povolání to co jsi tak úmorně farmil ti pak je k ničemu a mohli bychom pokračovat řekl bych že graf předplatitelů mluví za sebe. Spousta hráčů z té klesající křivky neskončila s wowkem úplně. Chtějí si prostě hrát ten svůj oblíbený datadisk.

Heakler 17.02.2018 16:27

@Martins911 To platilo možná tak s příchodem Cata, kdy udělat jakžtakž fungující Vanilla,TBC nebo WotLK servery bylo lehčí oproti Cata a následujících datadisků. Ukaž mi server, kde si užiji začátek za Worgeny nebo Gobliny se vším šudy? Nebo kde funguje aspoň každý třetí quest? Pamatuji jak jsem hrával s kámošema na Pandashanu a expil na Hyjalu, kde jsem si zvykl na to, že polovinu questů děláš zbytečně. Složitý mechaniky, které přišli s Cata už jen tak někdo lehce nezprovozní a neumím si představit, že by někdo kvůli BfA nebo Legionu nebo MoP přešel na free server kvůli tomu aby si užíval svůj předešlý datadisk. Ten free server by někomu takovému akorát znechutil jeho oblíbený datadisk. Například nechápu, jak kámoš může hrát na Firestor.. ehm Bugstormu. Ale jemu to nevadí jen proto, že nikdy nehrál offík a je na to zvyklí. Nejvíc mě dostávají ti zapřísáhlí freečkaři, kteří tvrdí že Offík je na hovno jen kvůli tomu, že za to platíš ale přitom o současném WoWku vědí maximálně jméno přicházejícího nového datadisku a to je vše. Jediná doba, kdy lidi odcházeli z Offíku na free bylo s příchodem Cata, od té doby je takové tvrzení neověřená kravina.

Akari 16.02.2018 12:54

Komunikace snad ani není třeba, stačí si přečíst komentáře na jejich vlastním wow forum za poslední roky a dozví se snad všechno.

Yuuka 16.02.2018 08:00

Blizzard prohlásil že na Legaci serverech pobježí Vanila tak jak byla před spuštěním TBC. Tudíž patch 1.11Shadow of Necropolis. Problém ale je že Vanila je stará a to hodně. Musí předělat celý netcode a server design. To zabere asi nejvíce času a také v tuto chvíli není co psát. Poté se musí vychytat většina bugů které ve hře v té době byli. A nakonec to vše naroubovat na současný "Gameguard" a spustit.
Práce na Vanile je hodně skoro stejně jako když vydáváte novou hru. Takže to chce trpělivost.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet