Změny v systému guild levelů

http://wowfan.cz//pic/news/bluepost
Několik pozorných beta testerů si povšimlo, že z přehledu guild perků jich několik zmizelo a tak se rozhodli na tuto situaci zeptat na amerických fórech a dostalo se jim následující odpovědi:
Watcher zdroj

Hned poté, co jsme systém levelování guild zavedli na začátku Cataclysmu, se tento herní mechanismus změnil z odměny za snahu a společnou kooperaci na trest a bariéru pro nové a začínající guildy. Proto jsme postupem času levelování guild zjednodušili, ať už tím, že se questy z nízkých levelů začaly počítat do guild zkušeností nebo tím, že jsme odstranili jejich získatelné týdenní maximální množství. Tato opatření onu bariéru snížila, ale ve výsledku se jednalo pouze o malou náplast na mnohem větší a komplexnější problém. Naše současné plány do Warlords of Draenor počítají se zrušením guild levelů (v praxi by se dalo říci, že všechny guildy automaticky začnou se všemi výhodami, jako kdyby byly na levelu 25). Původně jsme vymysleli kolem dvou tuctů různých perků, aby guilda na každém levelu dostala nějakou odměnu, ale po odstranění levelů můžeme systém trochu zpřehlednit. Mnoho perků převedeme na automatické bonusy, například trasy u lítáků budou rovnou o 25% rychlejší místo toho, abyste potřebovali Ride Like the Wind, množství honorů bude fungovat, jako kdybyste měli Honorable Mention a podobně. Pro většinu hráčů, kteří jsou v nějaké level 25 guildě, se vlastně vůbec nic nezmění. I přes tyto změny chceme nadále podporovat členství v guildách a proto budeme nechávat bonusy, jako je rychlejší pohyb mountů, instantní pošta mezi členy, Mass Resurrection atd. Guildovní achievementy a předměty skrz ně odemčené zůstanou tak, jak jsou nyní. Rádi bychom, aby tento nový systém podporoval kolektivní úspěchy a ne pouze úspěchy jednotlivce. Cash Flow perk je samozřejmě populární a to i přes to, že většině guild vygeneruje mnohem méně příjmů, než například guildovní challenge, jelikož je generován pouze z vylootovaných peněz. Jeho hlavní problém je ovšem skutečnost, že podporuje nežádoucí chování některých hráčů. Většina z nás jistě zažila situaci, kdy si vytvoříte novou postavu a ihned po jejím lognutí se na vás sesype vlna invitů z guild určených k pozdějšímu prodeji. Ty, jak je známo, hledají co největší množství lidí, kteří by jim svým hraním guildu vyexpili a přes tento perk vydělali peníze. Zisk z něj je pro jednoho hráče poměrně velký, ovšem pro takovou aktivně raidující guildu značně zanedbatelný, jelikož nedokáže pokrýt náklady na opravy ani za jeden raid. Proto budeme Cash Flow rušit. Jsme si vědomi, že guildy potřebují nějaký způsob pro generování zisku a chystáme se jim nabídnout alternativní možnosti získávání zlaťáků, například navrácením Bind on Equip předmětů z raidů.

Jak se ke změně stavíte vy? Ovlivní úpravy guild perků fungování vaší guildy nebo vás naopak vůbec nepostihnou?

Naposledy upravil/a Astra 30.06.2014 v 14:00:01.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Eydis 30.06.2014 23:05

Ja na toto mám taký dvojaký názor:Na jednu ma to nejako moc netrápi, pretože mám guildu kde som iba s kámošmiNa druhú stranu síce už nebudem dostávať 100 tisíc pozvánok pri lognutí na lvl 1 ale podľa mňa teraz dosť zjednodušili guild systémSkôr sa prikláňam k negatívnemu ohlasu

milanko 30.06.2014 20:11

Mali guildam dať skôr výhody ktoré by guildy važne ocenili a nedalo by sa to zneuživať napr. podobne ako transmog to je super odmena a pri tom to nijak nezvýhodňuje , pre guildy by mohli pridať napriklad guild housy ktoré by ocenily len aktívne guildy ktoré aj spolu raiduju a hovoria napr. na ts.

Oisin 30.06.2014 19:25

Nic není černobílé. Znám spoustu lidí (i z top guild) co si s alty založí NĚKOLIK guild na více serverech, poinvitují vše co můžou a zisk si poté nechají. A na guildy typu Největší guilda na serveru / soutěž o goldy mám už přímo averzi.Takže radši s každou blbostí nepomlouvejte Blizzard ale svůj hněv zaměřte spíš na odběratele goldů a vy*cané lidi (snad nedostanu ban) :P

30.06.2014 14:20

pokud je v gilde par lidi tak ten 25 lvl je skoro hnedka nemyslim si ze by zrusenim neco zjednodusily, aspon diky tomu ze zrusi Cash flow tak nebude tolik spam bot inviteru kdyz si clovek udela novou postavu, dalsi vec pokud gilda ma dostavat levely tak by se mel zvysovat s datadiskem i lvl gildy coz se v pandarii ani v draenoru nestalo ocividne blizzard nevi co tam pridat za perky aby se gilda nestala az moc vyhodna na nejaky zpusoby farmeni

seager 30.06.2014 12:28

Myslím, že mě tyto změny vůbec nepostihnou, protože tak nějak nejsem v guildě :-)

MrPendou 30.06.2014 12:27

Riko
Proc to rusit? To zase deticky breceli ze chcou mit vsechno hned na lvlu 1? Ano nektere perky sou nudne ale proc je proste nepredelaji nebo neupravi. Tohle lvlovani je zabava a lidi se musi snazit aby jejich guilda mela dobre perky. Kam tohle speje. Ja se divim ze si jeste nevybreceli ze s postavou na lvlu 1 dostaneme vsechny skilly tunu goldu a vsechny achie.
Souhlas

Riko 30.06.2014 12:15

Proc to rusit? To zase deticky breceli ze chcou mit vsechno hned na lvlu 1? Ano nektere perky sou nudne ale proc je proste nepredelaji nebo neupravi. Tohle lvlovani je zabava a lidi se musi snazit aby jejich guilda mela dobre perky. Kam tohle speje. Ja se divim ze si jeste nevybreceli ze s postavou na lvlu 1 dostaneme vsechny skilly tunu goldu a vsechny achie.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet