Harrison Jones

http://media.wowfan.cz/uploaded/Harrison%202

Historie

vložte popis obrázku

Burning Crusade

První místo, kde jsme s Harrisonem mohli setkat, byl Zul'Aman. Slavný badatel byl klíčové NPC, které ve spolupráci s hráči spouštělo event celého raidu, včetně timeru.

Wrath of the Lich King

Ačkoli byl považován za mrtvého kvůli nečekanému přepadení Amani trolly, Jones se tentokrát objevuje v Grizzly Hills, kde se ocitá v zajetí Drakkari trollů. Konkrétně se nachází v podzemí Drakkari Ruins, východně od Westfall Brigade Encampment. Poté, co ho osvobodíte z klece, rozhodne se zachránit zase on vás. Ještě, než se dáte na útěk, si Jones chce s trolly vyřídit účty v nedaleké komnatě, kde mimo jiné osvobozuje Adarrah a několikrát udeří do gongu. Tím ovšem spustí past, díky které je východ z komnaty zatarasen ohněm a zároveň přivolá obrovitou kobru, před kterou vás slavný badatel také "hrdinsky" zachrání. Času není nazbyt a oba se raději rozhodnete z podzemí definitivně utéct. Jakmile se dostanete daleko od ruin, Harrison vám poděkuje za společnost a opět se vydává neznámo kam. vložte popis obrázku

Cataclysm

Jones se během Cataclysmu objevuje ve Stormwindu jako trenér archeologie. Jednoho dne ho Explorer Mowi informuje o Deathwingově záměru použít Master's Gate (brána, která umožňuje přesun z Deepholmu do Uldumu) jako zbraň. Harrison si myslí, že zkažený Aspekt plánuje získat artefakty z Uldumu s pomocí vojska z Deepholmu. Deathwingův plán s Master's Gate ovšem nevyšel, nicméně to není nic, co by ho odradilo. Ještě, než se Jones rozhodne do Uldumu vydat, posílá vás, abyste se setkali s Adarrah a její skupinou v Tanarisu. vložte popis obrázkuKrátce poté Harrison nachází mezka a vydává se na něm do Uldumu. Zde se s ním můžete setkat u Khartut's Tomb, kde pátrá po Coffer of Promise (jedná se o titánský artefakt, který je schopen vrátit svět do původní stavu - zkrátka by na Azerothu vyhladil veškerý život). Slavný badatel se rozhodne použít výbušniny, aby se do hrobky dostal. Zatímco konáte další přípravy na výbušninách, jeden malý pygmy (rasa malých primitivních humanoidů) střelí Harrisonova mezka a vy jste kvůli přepadení nuceni výbušniny odpálit předčasně. Vyděšený Jones se spolu s vámi v panice schová do nejbližší truhly. K vašemu štěstí se po explozi ocitnete u Obelisk of the Stars, kde naleznete titánskou desku. Z desky se dozvídáte, že Uldum byl před světem ukryt právě díky místním obeliskům, které zároveň umožňují přístup ke Coffer of Promise v Temple of Uldum. Harrison mimo jiné zjistí, že jediný způsob, jak obelisky znovu aktivovat, je pomocí . Jones si poté s vámi dohodne setkání v Ramkahenu, kde vám odhalí další krok v jeho plánu. Vydáváte se k Obelisk of the Sun a vstupujete do jeho komnat, abyste jej aktivovali. Později se setkáváte s Commanderem Schnottzem, pro kterého jste dělali špinavou práci, abyste zjistili jeho motivy. Schnottz vás nařkne z podkopávání jeho práce a při této příležitosti odhaluje, že pracuje pro Deathwinga. Ještě, než se vám může cokoli stát, objeví se Harrison Jones a zachrání vám krk. Společně se vydáváte k Obelisk of the Moon, kde se Schnottzovo vojsko snaží porazit jeho strážce. Schnottzovy muže úspěšně zastavíte a Harrison se do ruin vydává aktivovat obelisk. Přístup ke Coffer of Promise je již volný a s Jonesem spěcháte do Temple of Uldum, abyste se k artefaktu dostali dříve, než Commander Schnottz. K vaší smůle je tam ale Deathwingův poskok před vámi i s nalezeným artefaktem. Ocitnete se v obležení černých draků, když vtom se stane zcela nečekaná věc. Artefakt začne sám od sebe mluvit. Někdo se v něm nachází a s použitím světelného orbu ze Schnottze a draků udělá hromádku popela. Dozvídáte se, že to byl Brann Bronzebeard, který byl opět o dva kroky napřed. Coffer of Promise je před Deathwingem v bezpečí a Harrison opět mizí ze scény.

Warlords of Draenor

Slavný badatel se během Warlords of Draenor objevuje v Ashranu, kde pátrá po jistém artefaktu. V Stormshieldu se říká, že jeho pátrání nijak nepokročilo. Horda na něj může zaútočit v rámci jednoho z bonusových úkolů. Od patche 6.1.0 se v náhodné dny nachází ve vaší garrison, kde zadává questy k nalezení artefaktů napříč Draenorem. Po splnění všech šesti questů jste obdařeni achievementem , po kterém se stává vaším followerem. Stav: živý Rasa: člověk Frakce: Aliance, neutrální Povolání: archeolog, badatel Nachází se: Zul'Aman http://media.wowfan.cz/uploaded/Bc_icon; Grizzly Hills http://wowfan.cz//pic/uploaded/Wrath-Logo-Small; Uldum http://media.wowfan.cz/uploaded/Cata-Logo-Small; Ashran, Garrison http://wowfan.cz//pic/uploaded/WoD-Logo-Small

Trivia

  • Harrison Jones je očividnou narážkou na Indianu Jonese.
  • Jones se bojí krys. To je zase narážka na Indyho fóbii z hadů.
  • Další narážkou na Indyho hadí fóbii je achievement .
  • V battlegroundu Silvershard Mines, přidaném v Mists of Pandaria, se Harrison krátce objevuje ve voze, který jede po severní trati. To je s velikou pravděpodobností narážka na scénu s vozíkem ve filmu Indiana Jones a Chrám zkázy.
  • Přestože je považován za člena Aliance, v patchi 6.1.0 je dostupný jako follower i pro Hordu. Zvláštní je ale to, že v Ashranu jej Horda může v rámci jednoho ze svých bonusových úkolů napadnout. Původně ho jako followera na straně Hordy měl nahradit Tae'thelan Bloodwatcher, ale z neznámého důvodu k tomu nedošlo.
  • V Hearthstone má vlastní kartu s popiskem That belongs in the Hall of Explorers! Jedná se o narážku na jeho hlášku That belongs in the museum!
  • Harrison se také objevuje v Heroes of the Storm v battlegroundech Sky Temple a Tomb of the Spider Queen.
  • Coffer of Promise questline je reference na Archu úmluvy.


Naposledy upravil/a Hanzias 07.08.2016 v 23:33:07.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Praotectrekkie 08.08.2016 11:37

Btw citovaná hláška It belongs in a Museum z Křížové výpravy má taky vlastní achievement http://www.wowhead.com/achievement=4856/it-belongs-in-a-museum.A nezapomeňme na Harrisonův protějšek - u Hordy je učitelem archeologie NE Belloc Brightblade (podle své vlastní dcery spíš vykradač hrobů!), který vznikl podle Indianova soupeře z prvního filmu doktora Belloqa, spolupracujícího s nacisty..

Zug 07.08.2016 21:07

We have top men working on it now. …Who? …Top… men.

Esperanta 07.08.2016 20:33

Hanzias
No jo, ten achiev je vlastně taky reference :-D. Mi to vůbec nedošlo.
Juniore! Tati! Říkal jsem ti, ať mi neříkáš Juniore!

Hanzias 07.08.2016 20:19

No jo, ten achiev je vlastně taky reference :-D. Mi to vůbec nedošlo.

Esperanta 07.08.2016 20:14

Rozesmívá mě ten Achiev Don't Call Me Junior. Vždycky mě takhle hláška rozsekala u Poslední křížové výpravy.Ty nejsi Indiana. Tvému psovi jsme říkali Indiana.Ty se jmenuješ podle psa, jo?Na toho psa mám spoustu krásných vzpomínek.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet