Community feedback

  Blizzfan    feedback    web   

Pokud jste narazili na náš článek s přaním hezkých svátků, pak si určitě pamatujete, že jsme mluvili o vývoji nového webu a také o tom, že náš vývojář Patrik se stále snaží implementovat nové vychytávky. Sleduje naše nápady a návrhy jakožto týmu, ale to se většinou týká administrace a backendu, který jakožto čtenáři nevidíte. Patrik sleduje i komentáře, jak to jen jde, a vaše připomínky sbírá, ale něco mu může občas uniknout. Proto jsme od Patrika dostali bojový úkol.

 

Rádi bychom tedy zavedli pravidelné komunitní okénko, kde se do komentářů budete moci vyjádřit, co by se vám na webu líbilo, co by vám přišlo jako dobrý nápad, co byste rádi změnili a tak podobně. Máte nápad, jak vylepšit vzhled či přehlednost stránek? Uvítali byste v menu ještě něco jiného? Je na webu něco, s čím se vám špatně pracuje nebo se špatně orientujete? Rádi si vyslechneme zpětnou vazbu jak ohledně vzhledu, tak funkčnosti nebo i nových funkcí. Bude pro nás mnohem jednodušší mít zpětnou vazbu na jednom místě, kde se k ní budeme moci postupně vyjádřit.

 

Těšíme se na vaše nápady a náměty!

Tým Blizzfan.cz


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

SilverWind 30.12.2017 18:47

v české verzi by nebylo špatné opravit popisek "zobrazit viac" a "zobrazit menej"

djmetla 30.12.2017 20:01

Opravíme to je hlavne tým že ja som Slovák a používam slovenskú verziu.

Programátor WoWfan.cz

Sir Finley Mrrgglton 30.12.2017 17:51

Asi len poďakovať za to, že tento web stále funguje tak ako sa patrí a robí česť svojmu menu. Veľa info a včas, väčšina z toho preložená.

Možno čo mi tu tak trochu chýba je absencia roleplayingu aspoň nejaké tie srandy, príhody alebo udalosti z WoW RP komunity by som uvítal ale to je len také skromné prianie. Chýbajú mi tiež srandy ako bola demence z freečka, interview s lichkingom a pod. Ale uznávam, to veľmi od adminov nezávisí, vtipné momenty sú najlepšie keď sú spontánne a nie nasilu. (Myslím, že naposledy som sa zasmial na Druarr butcher of moonglade.); Alebo nejaké epické story na úrovni Inner Demons alebo fanarty, cosplaye, dyi a podobné "remeslá".

HonkL 03.01.2018 11:49

Souhlasím.. jako např toto... https://www.wowfan.cz/clanek/fanarty-a-video-boom-de-yada-wow byl epické video

Esperanta 06.01.2018 23:16

Ani nevíš, jak ráda bych napsala něco podobného jako Inner Demons. Doteď nevím, jak jsem za rok zvládla napsat konzistentní a detailní děj, který se mi líbí stále i po těch letech od vydání a dodnes nechápu, jak to, že jsem něco takového vytvořila. Problém je, že tehdy jsem byla školák. A sedala jsem si ke psaní vždy po škole a o víkendech. Teď už jsem pracující a se svým volným časem nakládám velmi opatrně. Také tomu nepřispělo velké množství dalších projektů, které jsem si nabrala. Teď jsem do toho ještě šéfredaktor, takže práce na webu mám víc než jen psaní článků. A nemluvím o tom, že jakmile jsme přešli na nový web, skoro všechny staré články se rozbily (chybný kód, nefungující odkazy, chybějící obrázky,...). Ale postupně to zkusím.

Co se týče RP, vím, že Hanzias (hraje na Argent Dawn) chtěl s něčím takovým začít, ale poté si řekl, že to asi nemá cenu. Vyřídím mu zpětnou vazbu.

Na fanarty a cosplaye se pokusím víc zaměřit tento rok. Už mě pár spoluprací napadlo.

U DIY se zkusím zamyslet. V současné době mě napadá snad jen kuchtění z Warcraft kuchařky, ale já neumím dělat videa. Leda bych streamovala a kecalo se u toho.

FlokiEremitt 30.12.2017 17:21

Ahoj, vím že to tu před dávnem bylo ale moc mi chybí tlačítko další obrázek. Momentálně kliknu na obrázek -> zvětší se (super), ale pak člověk musí kliknout vedle -> skočí zpátky a otevřít další. Tlačítko další obrázek fakt chybí.

djmetla 30.12.2017 20:03

najbližšie to bude fixed sľubujem

Programátor WoWfan.cz

FlokiEremitt 30.12.2017 20:37

@djmetla díky

Darklifer 30.12.2017 17:02

Svoje nápady rozdělím do více bodů, protože to tak bude přehlednější a souvisí to spolu jen minimálně.

Komentáře:
- Možnost mít sbalené komentáře ke komentáři, tzn. mít jen 1. úroveň debaty
- Nepřenačítávat stránku, při přepnutí na další stránku v komentářích / mít lazy loading komentářů
- Když už přijdou ty notifikace, tak označit komentář jako "sledovaný", abych k němu něco nemusel psát pro notifikace
- Uložení rozepsaného komentáře

Článek:
- Nenačítat stránku znovu při kliknutí na hodnocení (je to dole a skočí to opět nahoru :/) - v komentářích to tak je
- Galerie obrázků (ano, je možné ji použít, ale musí sám redaktor -> např. článek o modelech zbraní Nightborne znamená otravné zapínání a vypínání lightboxu kolem obrázku :/)

Design (převážně drobnosti, ale potěší to ):
- Dát na změny barev atp. transition (třeba menu je skok z bílé na šedou)
- Focus na inputech mít sjednocený s tématem webu (defaultně je to všude modrá, ale lze to změnit jednoduše v CSS)
- Vyjetí dropdownu při kliknutí na své jméno (ne jen skok)
- Jméno není odkaz (interně je, ale vlastně není) a podtrhává se
- Fixnuté menu -> poskočí vyhledávání, je trošku víc odsazené od kraje než v normálním menu

Darklifer 30.12.2017 17:06

Doplnění, co jsem si všiml.

Komentáře:
- Když reaguji na komentář, tak není formátovaný jako normálně (takže třeba teď mé odrážky jsou slité do jednoho řádku)
- Při reakci na komentář by bylo fajn jen vyskočení okna, ne opět načítání stránky, to samé při zrušení reagování na komentář -> bude to fajn i kvůli tomu, že když dám tlačítko zpět, tak se to neuloží do historie, což je otravné

djmetla 30.12.2017 20:03

@Darklifer skúsim čo najviac vecí spraviť AJAX ale nemám to rád. Každopádne diskusie budú viac na štýl facebooku najbližším updatom. Ostatné pripomienky tiež pozriem hlavne ten Lightbox atp. Mám to poznačené dík za feedback

Programátor WoWfan.cz

Anfaelion 30.12.2017 11:19

Tak najprv začnem tým, že sa vám chcem veľmi poďakovať, že tento web už takto dlho ťaháte a fanatik do lore ako ja si tu užije obrovské množstvo skvelých článkov, noviniek, špekulácií... Momentálne by som povedal, že wowfan je asi moja najnavštevovanejšia stránka Ale ak mi tu niečo veľmi chýba, tak sú to či už taktiky na dungeony a raidy alebo v sekcii povolanie naozaj rady ktoré by mohol hráč využiť aby bol v povolaní dobrý. Myslím niečo takéto. https://www.icy-veins.com/wow/marksmanship-hunter-pve-dps-guide To by veľmi bodlo, lebo mám pocit, že web je skôr naozaj zameraný na to lore (čo mne nikdy nevadilo lebo kvôli príbehu som vždy primárne hral) ale tá herná časť mi tu trocha uniká

Bellatrix 30.12.2017 14:21

No, otázka je, jak velký smysl má vyloženě kopírovat články, které si člověk může snadno najít jinde. Nebo jsi to myslel tak, že by se podle tebe hodilo třeby ty guidy mít přeložené do češtiny?
My jsme se nikdy nesnažili nahrazovat weby jako WoWhead nebo Icy Veins, spíš je doplňovat. Takže moje otázka je asi směřovaná hlavně na to, jestli bys stál o víc překladů článků z webů jako Icy Veins (což je bohužel dost časově náročné pro tým redaktorů, který to dělá ve volném čase), nebo jestli jsi to myslel tak, že bys ocenil nějaké naše vlastní guidy.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Anfaelion 01.01.2018 21:57

@Bellatrix Myslel som preklady takýchto článkov, ale kľudne aj vlastné tipy veď tých ciest ako to či ono robiť je veľa. Len to som myslel, že mi tu chýbajú informácie hráčskeho charakteru tipu taktiky a podobne.

Drexlai 30.12.2017 10:21

Já bych třeba uvítal aktualizování některých textů. Když si například otevřete záložku "LEGION" a zvolíte "MYTHIC+ DUNGEONY" tak tam je starý text, možná by stálo za úpravu, která by nováčkům vysvětlila jak se vůbec mohou zapojit do M+. Jinak stránky vzhledově se mi líbí. Příspěvky taky super. Možná bych jako PVP hráč uvítal, když bych našel nějaké info o classach a jejich specializací vzhledem k PVP. Nebo nějaké články o PVP scéně Ale jinak díky za super práci.

Bellatrix 30.12.2017 14:23

Dost aktualizací staršího obsahu je už naplánovaných, ale je celkem problém se k tomu dostat, protože člověk se primárně věnuje psaní novinek, terých je teďka kvůli novému datadisku strašně moc. A pak už prostě není čas nebo chuť na přepisování starších věcí. Ale jak říkám, v plánu to je, takže snad se k tomu postupně dostaneme.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Jikonekt 29.12.2017 20:42

S webem nemam zadny zasadni problem, spis co do obsahu bych osobne uvital nejakeho PvP zamereneho redaktora, ktery by prinasel clanky a novinky zamerene prevazne timto smerem, treba i tematicvky popsane zaklady hrani PvP pro jednotlive classy apod. Ale chapu, ze to je spis problem na tohle sehnat cloveka, co by to delal resp. psal a rozumel tomu... protoze treba ja osobne bych to delat nechtel, jen bych si to rad precet :_)

Evil Raccoon John 29.12.2017 21:05

Mohl bys to prosím přesněji specifikovat?

30.12.2017 10:24

novinky v pvp vicemene zastavaji blueposty, jinak jediny vetsi pvp zmeny vetsinou prichazeji jen se zmenou datadisku, i kdyz myslim ze v novy expanzi krome pvp scenarek by nemelo bejt nic novyho a melo by to zustat jak v legii, ale vzhledem k tomu ze neni zadna closed beta tak se to neda potvrdit.

jinak zaklady pvp je jednodusi napsat nekomu kdo to hraje

Bellatrix 30.12.2017 14:29

Ono kupříkladu ty guidy na PvP člověk snadno najde třeba na Icy Veins, a my jsme se nikdy nesnažili kopírovat WoWhead nebo Icy Veins, spíš přinášet vlastní obsah. Čili vyložený překlad guidů by asi lehce pozbýval smyslu.
A pokud jde o psaní našich vlastních guidů, o tom už se v týmu diskutovalo za dobu jeho existence hodněkrát. Jenže většinou v něm nebyl nikdo, kdo se PvP nějak aktivně věnoval a bavilo by ho PvP obsah psát.

Jinak ale už to v týmu na váš popud řešíme, ten nedostatek PvP obsahu. Uvidíme, k čemu dospějeme.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Jikonekt 30.12.2017 15:00

@Bellatrix Ja to chapu, ono taky nejaky to PvP hraje pomerne malo lidi, tak se to asi ani nevplati. Ja jen napsal svuj nazor, ze bych si obcas rad precet aktualni postrehy od nekoho, koho to bavi a rozumi tomu... treba o nejlepsich a nejuspesnejsich setupech grup na rated BG v aktualni PvP sezone, jaka je trebas v danej cas nejlepsi classa na FC, jaky ma jakej tank vyhody a nevyhody, jak ho nejlip hrat, jakej setup healeru je nejhranejsi, nejlepsi... jaky melee a ranged dps maj nejlepsi burst v BG a jak je hrat, jaky PvP talenty pouzivat a proc... nebo rovnou i nejhranejsi taktiky na jednotlivych mapach BG, ktery se hrajou na rancich 2k+ atd., podobne treba i u 3v3 a 2v2 aren a nejen u rated BG (kery mne ale zajimaji nejvic :_) Nebo se rozepsat treba i o tom, jak nesmyslny je ted world PvP s legendarkama a PvE statama, kde je nesmysl tomu rikat PvP hra, kdzy vas vetsina class zabije do dvou vterin na jeden stun (kdo zacne, vyhral :_). A nebo ten, kdo jde do souboje za tanka ma temer jistej win a jestli na tom treba hodla Blizzard neco menit nebo je jim to jedno. Pac pristi datadisk se tvari jako velka valka frakci a jeslti bude world PvP vypadat jako ted, nema smysl to ani hrat a nebo tam budeme vsichni behat za guardian druidy a jen spamovat trash :_). Samozrejme, ze si to clovek muze hledat na anglickejch webech a forech, koukat na videa na YT nebo na Twitch, ale to vlastne muze delat u vetsiny novinek, ktery tu zverejnujete :_) no ooffense A taky chapu, ze na tohle je urcite tezky sehnat readaktora, keryho by to bavilo, mel prehled a zaroven cas i chut o tom psat... Nicmene meli sme sme napsat, co bysme tu radi videli a ja byhc rad videl tohle :_) Jinak hezkej novej rok,vsem redaktorum a diky za tenhle web

Bellatrix 30.12.2017 16:06

@Jikonekt Děkujeme moc za feedback Snad se nám do budoucna podaří PvP víc pokrýt.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Lockdaar 29.12.2017 20:32

Já bych byl moc rád, když by šli upravovat postnuté komentáře - když bych tam měl nějakou chybu tak abych si to mohl opravit. A původní neupravený komentář by mohl být třeba k vidění např. skrz kliknutí na nějakou ikonku vedle komentáře nebo by mohl být nějak jednoduše označen, že byl upravovaný - třeba na youtubu je vedle upravovaného komentáře napsáno v závorce jednoduše "(upraveno)". Ale tohle není zas tak podstatné jako ta samotná možnost si komentář upravit např. kvůli gramatické chybě nebo milně napsané informaci. I když si komentář po sobě co nejlépe zkontroluji tak se mi stejně někdy stane že nějakou chybu přehlédnu a všimnu si toho až po zveřejnění komentáře a rád bych si ji opravil.
Jinak jak tu už někdo psal níže ohledně upozornění na nové odpovědi u komentářů tak za to bych byl taky moc rád

djmetla 29.12.2017 21:06

Nieje problém spravím

Programátor WoWfan.cz

Ysu 29.12.2017 19:39

Také patřím mezi ty co oceňují tmavý vzhled, ale bylo moc fajn, kdyby to pohyblivé pozadí s tím orkem a aliančním vojákem nebylo jediné... mám na mysli mít k dispozici několik min.3 (ale tak nebo 7 by bylo super), která by cyklovala po určitém času (možná i trochu random).
Vím, že jde jen o "kosmetiku" ale představa, že na stejné pozadí budu koukat do vydání a případně i po celý průběh nového datadisku je přeci jen trochu děsivá.
Navíc více pozadí by dalo možnost se vyřádit i ohledně třeba aktuálního lore, událostí, možná i spekulací či fanmade.

djmetla 29.12.2017 19:43

Momentálne náš redakčný systém, podporuje tému tmavú a svetlú. Zároveň je možné, zmeniť pozadie z dynamického na statické a naopak. V najbližšej aktualizácii webu, prinesieme viac tém stým že zachováme tmavú a svetlú verziu danej témy. V pláne je určite tématika všetkých datadiskov a teda pozadie a tématicka farba. Taktiež prinesieme ešte horďácku a aliančnú tému ... Neplánujeme ale aby si užívatelia, môhli customizovať tému podľa seba. Možno v budúcnosti s niejakým VIP účtom alebo niečo podobné ak sa pre taký systém rozhodneme.

Programátor WoWfan.cz

Ysu 29.12.2017 19:47

@djmetla
Právě těch dynamický i statických kdyby bylo víc, tak to bude super. VIP účty proč ne, záleží na ceně a na servisu navíc, který by takový účet poskytoval.

djmetla 29.12.2017 19:54

@Ysu čo sa týka VIP účtu bola to naša dlhodobá téma v tíme a snažili sme sa najsť najlepší model, ako to spraviť tak aby užívateľ získal niečo navyše. Momentálne ale náš koncept webu je hlavne o článkoch. Tie chcem priniesť každému rovnako. Vedeli by sme zvýrazniť užívateľa, preferovať jeho otázky alebo priniesť mu napr. spomínané ďaľšie témy webu. No nepríde nám to že toto by mali byť features, za ktoré užívateľ musí zaplatiť.

Tiež sa snažíme čo najmenej reklamy Vám zobrazovať a držať sa striktného nasadenia webu. Myslím že sa nám to darí i keď sem tam prinesieme reklamné články.

Programátor WoWfan.cz

Ellendway 30.12.2017 23:31

Ahoj @Ysu,

zkusím trochu navázat na Patrika a věci spojené s novým pozadím a také VIP systémem.

Novému pozadí a většímu výběru pozadí registrovaným uživatelům se nebráníme, avšak máme hned několik problémů s výběrem vhodného pozadí. Pokud budu mluvit pouze o World of Warcraft, máme největší problémy s právy na užívání obrázků. Oficiální licenci máme pouze pro obrázky, které jsou přímo Blizzardu. Ostatní obrázky, jako například fanouškovské výtvory, musí obsahovat smluvní poskytnutí práv na užívání. Jsme výdělečně činný web, proto na většinu těchto obrázků nemůžeme použít klasickou CC licenci. Obrázků jako takových, včetně těch oficiálních, je samozřejmě hromada a rádi zkoušíme nejrůznější varianty, avšak dalším docela velkým problémem je rozvržení obrázků. Musíme si být stoprocentně jistí, že obrázek bude za webem vypadat skvěle a bude na něm vidět vše důležité. Již jednou jsme naše čtenáře žádali o návrhy, avšak došel pouze omezený počet obrázků a drtivá většina z nich byla nepoužitelná. Bohužel.

Co se týče zmiňovaného VIP systému a případných cen… toto je téma, ke kterému se musí přistupovat velice opatrně. Prvně chci zmínit, že všechny naše stránky chceme dělat pro širokou veřejnost, nikoli jen pro hrstku platících předplatitelů, avšak na druhou stranu se musí VIP systém určitým způsobem předplatitelům zalíbit. Striktně odmítám, abychom například schovávali obsah za takzvanou „platící stěnu“, jak to funguje na některých velkých českých webech. VIP systém a status musí něco čtenářům a současně předplatitelům něco přinášet, musí být všechno dobře nastaveno – to vše představuje obrovskou hromadu práce, času a přemýšlení. Až jednou přijde doba, kdy se budeme chystat spustit VIP, bude to něco velkého, něco přínosného a každý z VIP členů bude mít vlastní tričko, na kterém bude napsáno, jak skvělý a úžasný je (toto berte prosím s nadsázkou).

Snad jsem alespoň něco málo k problematice oněch několika bodů sepsal. Pokud bude jakákoli jiná otázka, rozhodně neváhej a napiš.

Prunusak 29.12.2017 19:32

Já osobně bych uvítal, jestli by šlo nějak implementovat označení nových komentářů (myslím tím, že článek s třeba již 10 komentáři jsem si přečetl , tak aby to označilo 11., 12., 13. komentář třeba hvězdičkou - ty nové komentáře které ještě nemám přečtené, pokud by to šlo "obnovovat" znovunačtením stránky bylo by to super

djmetla 29.12.2017 19:35

Ak to mám správne pochopiť, chcete vidieť komentáre, ktoré ste ešte neprečítali? Myslím že to nieje problém označiť nové komentáre ako nové alebo niečo tomu podobné

Programátor WoWfan.cz

Prunusak 29.12.2017 19:43

@djmetla jo přesně tak, super a díky

djmetla 29.12.2017 19:55

@Prunusak tak to nebude problém

Programátor WoWfan.cz

FlokiEremitt 30.12.2017 06:03

@djmetla super napad, jen bych k tomu dodal, jestli by slo dat to upozorneni i na clanek, ktery jeste neotevreme, ne jen na komentare

FlokiEremitt 30.12.2017 06:04

@FlokiEremitt (mysleno na neotevreny clanek na hlavni strance)

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet