Dočkáme se serverů se starým WoWkem?

//pic/news/wowfan-news14
Na oficiálním fóru se opět objevil požadavek na otevření nového serveru, který by obsahoval staré datadisky, především Vanillu (původní hru). Blizzard v odpovědi uvedl hned několik důvodů, proč stále nechtějí něco takového udělat.
Aerythlea zdroj

Tom Chilton (Game Director pro WoW) odpověděl na otázku týkající se starých serverů během BlizzConu 2015 u World of Warcraft Q&A. Uvědomujeme si velkou poptávku po serverech, na kterých běží staré verze her, ale i přesto neplánujeme spuštění žádného takového serveru. Starý kód je navržen pro starý hardware. Spolu s tím také stará data, včetně starých bugů. Přirozené očekávání hráčů je takové, že opravíme veškeré chyby pro hladší chod hry a lepší zážitek z hraní (s tím přichází požadavek na podporu, která by musela být také pro staré realmy). Myslíme si, že není správné podporovat více verzí World of Warcraft současně. Věříme, že bychom měli naše prostředky využívat k dalšímu rozšiřování současné verze hry.

Abychom to shrnuli, tak staré verze mohou fungovat pouze na staré infrastruktuře, která se konstantně vyvíjí. Obsahují také spoustu chyb, které by potřebovaly opravit. Vyžadovalo by to samostatný tým, stejně jako technický oddíl k těmto serverům. Na jednu stranu je to pochopitelné, na druhou je to škoda. Určitě by se našel dostatek lidí, kteří by hráli staré verze. Snad tedy někdy v budoucnu.

Anketa



Naposledy upravil/a Bellatrix 19.01.2016 v 20:43:45.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Lockdaar 21.01.2016 18:03

corpsen
Lidi co tu píšou a nesouhlasí tak vanillu nikdy nehráli. Vyhovuje jim dnešní easy přístup od blizzardu... Vše mít hned.Souhlasím s Cecilem. Lidé už mají náhradu v podobě kvalitního freecka.
lol kvalitní freečko... ať jsou free servery čím jsou, tak rozhodně ne kvalitními a ani se snad k té hranici nepřibližují. Pokud ovšem máš na mysli kvalitní 65% free server (když bůh dá) tak potom nic neříkám :PCelý ty léta jsem hrál na ofiku, protože jsem ze začátku ani nevěděl, že něco jako free servery existuje. Samozřejmě, že jsem free servery vyzkoušel (spíš jen ze zábavy než ze zvědavosti), zejména jsem zkoušel ty ´´lepší´´ a dostal jsem i to, co jsem od toho očekával - osekanou, nestabilní verzi WoWka, kde víc jak 1/4 obsahu vůbec nefungovala - zejména raidy, bg, arény, aukce a další.Nedávno jsem vyzkoušel i server s vanillou, kterej patří mezi ty nejlepší podle hodnocení a ani v dnešní době není možný, aby vytvořili (třeba i z dotací nebo mikrotransakcí a netahali to z vlastní kapsy) trochu slušný server s obsahem, kterej tu byl před více než 10 lety - samozřejmě nic neříkám, vyžaduje to peníze na provoz a práci s tím, jen říkám, že pod pojmem ´´kvalitní freečko´´ by mělo být myšleno tak 60-70 % hratelnosti (oproti originální oficiální verzi-free servery funkční obsah přes 70 % prostě ani mít nemůžou) a nemyslet kvalitní jako ofik

Muradin 21.01.2016 13:25

To není pravda. Já neříkám, že by to nikdo nehrál nebo že se mi přístup Blizzu líbí (otázka jestli je to přístup Blizzu nebo hráčů). I já bych to chtěl zkusit znovu. Právě nedávno jsem o tom přemýšlel když jsem letěl Ashenvalem a vzpomínal. Ano a je tu jistý potenciál, ale nemyslím si, že by byl tak velký. Navíc otázka jak dlouho by jsme u toho vydrželi (a taky jak časově by jsme to zvládali). Myslím si, že ale bude lepší aby se Blizzard plně věnoval Legion a snad nám konečně dá to na co jsme čekali. Krásné by to ale bylo to žádná.

corpsen 20.01.2016 23:55

Lidi co tu píšou a nesouhlasí tak vanillu nikdy nehráli. Vyhovuje jim dnešní easy přístup od blizzardu... Vše mít hned.Souhlasím s Cecilem. Lidé už mají náhradu v podobě kvalitního freecka.

bulljoker 20.01.2016 07:42

lidi co dřív hráli vanilu na škole by na to ted neměli čas takže by to hrálo kdo ví co za lidi kteří by se na to vysrali

cerberos 20.01.2016 06:49

jejej moje milovaná VANILLA s BURNING CRUSADEREM,to bylo u mě hotové DÉJA VÚ,ale na druhou stranu je pravda,že kdybych doexpil postavičku /i když vím že je to šíleně dlouhé/ a prošel s ní všechny raidy /taky velice šílené a to nemluvím o 60_ovém Naxxramasu/ ale zase velice populárnější bylo pvp s těmi větvemi talentů /super i když je to na hlavu ale mělo to smysl/,atd,jejej bohužel doba utekla a kdyby ji hrál.tak bych nesměl mít pocit ,že někdě mám postavičky už na 100 levelu,a že jsou o hodně dále i když ta hra se velice zjednodušila pořád budu mít pocit že mé postavy ve vanille jsou bohužel ..pozadu,že je to vlastně server kde se zastavil čas..bože můj vanilla a burning crusade to je má nejlepší pohádka mého hráčského života v mém milovaném WoW-ku..../starej Oggrimar,chain questy na vstup do určitého raidu,starej Brill,teleporty do dungů atd atd..jejej

19.01.2016 23:58

Rreezznniikkalsi vec je ale taky integrace starych datadisku zpatky do klienta jestli by to melo byt vsechno v jednom nebo tahat kazdej datadisk zvlast to je taky docela dost zbytecnyho mista navic zaklad ma sice asi 4gb tbc asi 9 wotlk dalsich 16 cata myslim uz kolem 24 pandy 30 draenor 34 to uz je celkem slusnej soucet navic sloucit do jednoho taky by dalo zabrat protoze nektery jedou na mpq balickach v pandach blizzard myslim presel na neco jinyho navic dalsi vec rozliseni textur a podobne to se taky zmenilo snad s kazdym datadiskem, jinak bugy byly dost i v last patchich, podle me by se muselo dost zapracovat i na tom lagy ve meste, too many instance a podobny

Cecil 19.01.2016 20:56

Ještě dodám že 13000 lidí online ve špičkách, v jeden moment na jediném projektu. Pokud by byl celkový počet aktivních účtů dejme tomu desetinásobný, máme tu 130000 potencionálních předplatitelů vanilla realmů, a to prosím z jediného (sic největšího) freeserveru.Oproti 5 miliónům na offi je to stále jen zlomek, ale ať mi tu, sakra, nikdo netvrdí, že zde žádný potenciál není.

Psychokiller 19.01.2016 20:48

Občas si zajdu poexpit na nostalrius.. Je to super, ale musíte mít velkou dávku trpělivosti. Pro lidi kteří sou zdechlí dojít na kazzaka popřípadě HFC, pro ty vanila není. Za alíka taky projít celé stv bez mounta je o nervy :P

Bellatrix 19.01.2016 20:46

Muradin
Naprostá hloupost. Lidé furt Vanillu vychvalují, ale nevím co si pořád myslí. Ano dříve to bylo skvělé jenže dnes to zkrátka fungovat nebude. Jediné k čemu by to bylo dobré je to, že by to snad lidem otevřelo oči a snad by si začali méně stěžovat. Vždyť lidi už ani nevydrželi půl roku nelétat.
Vím o dost lidech, kteří hrají Vanillu zcela záměrně na freečku. Takže si myslím, že tím spíš by to vydrželi na offiku, když jsou schopní to vydržet i na freečku, které 100% nefunguje dokonale.
Šéfredaktor WoWfan.cz

Cecil 19.01.2016 20:44

No, dovolím si s váma lehce nesouhlasit. Jistě že drtivá většina lidí, která by si přišla staré datadisky vyzkoušet z aktuálních WoD realmů, by to po pár dnech neunesla a vzdala. Nikdo ale netvrdí že by se hráčská základna oldschool realmů rekrutovala z aktuálních hráčů na oficiálních serverech (ani ze čtenářů tohoto webu...).Existuje spousta lidí co nezůstala jen u slov, a šla staré datadisky skutečně hrát na free servery, jelikož bohužel neměli jinou možnost. Ano, spousta z nich to posléze vzdala, protože taková vanilla, to je opravdu jiná káva. Spousta z nich ale také dostala přesně to co chtěla, a - světe div se - oni na těch serverech hrají dodnes. Stačí se podívat na jisté zahraniční vanilla freečko, dva realmy, na jednom v jednu chvíli 11000 hráčů (šíleně přelidněné), na druhém 2500. To už jsou dle mě docela zajímavá čísla (zejména to první), za které by se nemusel stydět leckterý realm Blizzardu. Jsem si jist, že pokud by Blizzard spustil servery se starým WoWkem, velká část hráčů z těchto freeček by na ně přešla. Ono po letech už jsou emulátory starých datadisků docela vychytané, ale na oficiální servery stále zdaleka nemají.Určitě by přišlo i pár lidí co už s hraním nadobro přestalo, těžko ale říct kolik by se jich udrželo, i kdyby byly se hrou spokojení, život se jim za ty roky posunul úplně jinam a času není tolik jako dřív, a zejména čas je něco, co vanilla (v menší míře i TBC) vyžadovala opravdu, opravdu ve velké míře.Aby Blizzard spustil servery se starou hrou, musel by být zájem o ně velký natolik, aby se jim vyplatila investice vložená do jejich znovu zprovoznění, které, jak jsme se dočetli v článku, není jen tak. Ačkoliv tu tedy zájemci jsou, stále jich nejspíš zatím není tolik, aby se to Blizzardu finančně vyplatilo. Tvrdit ale, že tu není zájem žádný, a že by na takových server dnes už nikdo nevydržel, je trochu přestřelené.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet