Dočkáme se serverů se starým WoWkem?

//pic/news/wowfan-news14
Na oficiálním fóru se opět objevil požadavek na otevření nového serveru, který by obsahoval staré datadisky, především Vanillu (původní hru). Blizzard v odpovědi uvedl hned několik důvodů, proč stále nechtějí něco takového udělat.
Aerythlea zdroj

Tom Chilton (Game Director pro WoW) odpověděl na otázku týkající se starých serverů během BlizzConu 2015 u World of Warcraft Q&A. Uvědomujeme si velkou poptávku po serverech, na kterých běží staré verze her, ale i přesto neplánujeme spuštění žádného takového serveru. Starý kód je navržen pro starý hardware. Spolu s tím také stará data, včetně starých bugů. Přirozené očekávání hráčů je takové, že opravíme veškeré chyby pro hladší chod hry a lepší zážitek z hraní (s tím přichází požadavek na podporu, která by musela být také pro staré realmy). Myslíme si, že není správné podporovat více verzí World of Warcraft současně. Věříme, že bychom měli naše prostředky využívat k dalšímu rozšiřování současné verze hry.

Abychom to shrnuli, tak staré verze mohou fungovat pouze na staré infrastruktuře, která se konstantně vyvíjí. Obsahují také spoustu chyb, které by potřebovaly opravit. Vyžadovalo by to samostatný tým, stejně jako technický oddíl k těmto serverům. Na jednu stranu je to pochopitelné, na druhou je to škoda. Určitě by se našel dostatek lidí, kteří by hráli staré verze. Snad tedy někdy v budoucnu.

Anketa



Naposledy upravil/a Bellatrix 19.01.2016 v 20:43:45.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Rreezznniikk 19.01.2016 20:32

Ano, z počátku by to asi bylo populární, pak by počet klesl, ale nemyslím si že by takové realmy byly mrtvé, proč si myslíte, že dnes existují freečka kde na různých verzích hry hraje bežně 10k lidí ? To je víc jak na celém Drak'thulu... Právě tito lidé by z většiny takové realmy obsadili a k tomu nějaké procento starých hráčů co nemají zajém o současný WoW. Ano je třeba mít support pro takové realmy (od každého datadisku 1-2 realmy se mi zdá reálné), ale že by byli nějak zabugované ? To je hloupost pokud by byli nahozeny poslední verze datadisků. Naopak by asi vzrostl počet předplatitelů a to je to o co ve skutečnosti jde.

Lockdaar 19.01.2016 18:14

Doba a (hlavně!) komunita se za ta léta hodně změnila. Lidi dnes prostě nechtějí endgame content (kde jste museli máknout, aby jste dosáhli nejvyššího vrcholu), kterej byl ve vanille nebo v BC. Však Blizzard se také pokusil vrátit ten obsah po několika datadiscích zpátky, ale výsledek byl jeden veliký QQ fest, protože to pro ně bylo prostě moc těžký a časově náročný, tak po pár týdnech následoval vždycky nerf - učebnicový příklad HC dungeony v Cataclysmu a další mluví za vše...

Muradin 19.01.2016 16:23

Naprostá hloupost. Lidé furt Vanillu vychvalují, ale nevím co si pořád myslí. Ano dříve to bylo skvělé jenže dnes to zkrátka fungovat nebude. Jediné k čemu by to bylo dobré je to, že by to snad lidem otevřelo oči a snad by si začali méně stěžovat. Vždyť lidi už ani nevydrželi půl roku nelétat.

Esperanta 19.01.2016 16:14

godlike
lidi by tam vlítli a zjistili že je to úplně o ničem max na chvilinku si zahrát.
To je to samé, co si myslím já. Lidé mají vzpomínky, že v té době to hráli rádi. Ale kdyby se tam vrátili, zjistili by, že v téhle době už je to prostě o ničem.

corpsen 19.01.2016 13:49

proto mám náhradní servery a zadara <3

godlike 19.01.2016 13:08

lidi by tam vlítli a zjistili že je to úplně o ničem max na chvilinku si zahrát.

mato6666663 19.01.2016 11:12

pochybujem o tom, ze by to bola dobra vec. ludia by to zacali hrat a o par tyzdnov by boli serveri prazdne. je to len cista nostalgia

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet