Historie a Diplomacie Worgenů

/pic/uploaded/worgeni2
Gilneané jsou obdivováni pro svou přizpůsobivost a nezávislost. Většina obyvatel byla vždy zemědělci nebo rybáři a možná i proto býval Gilneas kultivovanou a soběstačnou říší, izolovanou nejen masivní kamennou zdí, ale i svou pýchou a nedůvěřivostí vůči ostatním národům. worgen history inhabitantsV druhé válce se Gilneas rozloučil s Velkou Aliancí, protože odmítl poskytovat prostředky a zásoby potřebné k udržení Orkské hordy uvězněné v Aliančních internačních zařízeních. Král Greymane poznamenal, že on by raději pozabíjel celý druh, než aby he udržoval při životě, protože prý je příliš nebezpečné je udržovat v táborech po delší dobu. Je ironií, že Greymanovo rozhodnutí se ukázalo být lepší. Letargický stav Orků opadl, když se moudrý vůdce ujal vedení. Thrall vedl svůj lid z jejich internačních táborů, a shromáždil se s nimi v divočině Lordaeronu a východním království. [odstavec]

Gilneas a Druidismus

Gilneané se zdají být lidmi s velkou populaci jedinců, kteří ovládají magii přírody. Zemědělci používají přírodní síly, aby z neúrodné planiny udělali akry zdravé půdy, s cílem přispět k udržení Gilneasu a jeho rychle rostoucí infrastruktuře. Pravomoce druidů rostly, muži a ženy, kteří se starali o dobrou sklizeň, vyzývali tajemné síly přírody a naučili se ze svých prstů vysílat blesky nebo využívat magickou sílu měsíčního svitu. To přirozeně vydláždilo cestu pro další druidská studia. Společně s temnými elfy, Gilneané (nyní Worgeni) založili spolek, známý jako Druids of the Scythe. V Cataclysm se dozvídáme, že Arugal nebyl přímo zodpovědný za prokletí Worgenů, ale že skupina druidů, která byla uvězněna ve Smaragdovém Snu za používání bezohledných druidských kouzel ve chvílích, kdy byli proměnění v silné krvelačné vlky. Arugal otevřel portál do Smaragdového Snu a setkal se s vlčí rasou, jež připomínala lidské bytosti Původně si myslel, že objevil zcela samostatný druh, ale ve skutečnosti šlo pouze o transformované noční elfy, jejichž divokost ještě vzrostla, možná díky zvláštním energiím Smaragdového snu. Arugal použil Scythe of the Elune, kterou získal na dlouhé magické výpravě, která ho přivedla do Duskwoodu, což můžete vidět i ve hře (a stojí za to si ten quest udělat). worgen history inhabitantsDruids of the Scythe uctívali poloboha známého jako Goldrinn (nebo Lo'gosh v orkském jazyce), což je prastarý duch vlka. Druids of the Scythe viděli prokletí Worgenů jako požehnání, na rozdíl od nemoci, za což ho považují Gilneané, a tak není vyloučeno, že Worgení Druidi přivítají prokletí s otevřenou náručí a využijí ho ve svůj prospěch. Lektvar podávaný Worgenským hráčů, který jim pomáhá udržet lidskou stránku (a hlavně dokáže 'vyléčit' jejich prokletí) v podstatě drží zvířecí instinkty stranou od lidského myšlení. Možná že Worgen Druid ztratí vztah ke svým lidským vlastnostem, když se bude měnit do jiných zvířecích forem... Je to možnost, která může komplikovat Gilneasu vztahy s jinými národy v rámci Aliance, protože většina národů Aliance k nim nemusí nutně cítit své prvotní instinkty. Představte si, že bude Worgenský diplomat na schůzi, kde nemůže odolat své chuti po krvi. Mohla by nastat humorná situace, kdyby odhodil své oblečení, postavil se na všechny čtyři a běžel chytit nějaké zvíře. [odstavec]worgen history inhabitants

Gilneas a zahraniční vztahy

Když se král Greymane se rozhodl vystoupit z Velké aliance, začaly Gilneas zužovat občanské války. Zatímco většina pánů zůstala králi Greymanovi neochvějně loajální, Lord Darius Crowley - vlastenec Aliance a jeden z nejmoudřejších rádců krále Greymane - však vedl povstání proti králi. Crowley byl uvězněn potom co vyjádřil svůj nesouhlas povstáním, ale později byl osvobozen z vězení v Greymane City svými stoupenci z občanské války. Gilneanští rebelové bojovali proti silám krále Greymane, který se pokoušel žádat o podporu aliance. Neschopen přejít horské průsmyky v Gilneasu, se rebelové pokusili sesadit z trůnu krále silou. Opevnili se v podzemní síti sklepů, ale bojovali ztrácenou válku proti silám Greymane. Po občanské válce, lord Crowley byl znovu uvězněn, spolu s jeho nejsilnějšími následovníky. Pár dní před Cataclysm, se začal uličkami Greymane City šířit Worgenský mor. Jelikož je potřeba jakákoli pomoc proti prokletí, požádají dobrodruzi o pomoc i Pana Crowleyho, který v tu chvíli je ve vězení Greymane City na rozkaz krále. Crowley a jeho muži zajistí své dělostřelectvo využité při obraně Light's Hope Chapel. Po boji proti přesile divokých Worgenů je Crowley také pokousán a postupem času se stane Worgenem. Crowleyovi muži se spojí s Aliancí při setkání s Nočními Elfy v boji proti silám Forsaken. Sylvanas pošle loďstvo nemrtvých lodí, které zaútočí na pobřeží Gilneasu. Noční elfové v podstatě uvedli Gilneas do Aliance, a začali dlouhodobý ozbrojený konflikt v Greymane City, nyní známý jako "Bitva o Gilneas". Vzhledem k tomu, když jsou Lordaeron a Alterac zcela mimo hru, je bezpečnější říkat, že král Greymane najde cestu ke králi Varianovi a jeho politice snáze, než Varian k Hordě. Greymane nahradí Staghelma v pozici hlavního "anti-hrdiny" Aliance, hlavně za své genocidní názory na Hordu a vyhraněné názoru vůči Blood Elfům. Crowley bude sám neochvějným zastáncem Alliance, pravděpodobně ji bude sloužit stejně jako Hordě Saurfang. Nejen že je to tvrďák (mlátí divoké Worgeny holými pěstmi), ale taky uznává jednotu aliance a její sílu a racionalitu, o čemž vypovídá jeho vypracované tělo.

Předpokládané vztahy k ostatním rasám:

Noční elfové

Worgeni z Gilneasu budou mít dlouhotrvající vztah s nočními elfy. Kaldorei sami jsou divocí a žijí mezi starobylými lesy a zvířaty. Je jen logické říkat, že oni naleznou k Worgenům mnohem více sympatií než zbytek ras Aliance.

Trpaslíci

Přirozeně nedůvěřují temným věcem ve světě, takže by mohly být trpaslíci vůči Worgenům trochu nedůvěřiví, ale ne do té míry, že by k nim chovali nějakou nenávist. worgen history inhabitants

Gnómové

Gnómové nevycházejí s nočními elfy nijak moc dobře, tím pádem se pravděpodobně nebudou moc družit ani s Worgeny. Gnómové sami chtějí dobýt divočinu a dominovat přírodě, ne ji respektovat. Dovedu si představit, že nejhorší noční můrou pro gnómy by bylo proměnit se v něco chlupatého a divokého.

Lidé (Stormwind)

Když vezmeme v potaz, že jsou to také lidé, mohli by Worgeni s obyvateli Stormwindu vycházet dobře. Ačkoli mají Gilneas i Stormwind velmi rozdílné kultury, dá se říci, že lidé, zvědaví poznávat okolní svět budou mít s Worgeny o čem mluvit. Lidští zahradníci i tak možná budou často muset kontrolovat otisky tlap ve svých záhonech.

Draenei

Vzhledem k tomu, že Draenei mají dlouhotrvající vztah s Kaldorei, budou pravděpodobně spolupracovat s Worgeny dříve než ostatní rasy v Alianci. Worgeni a Draenei mají společného nepřítele: nemrtvé. Zatímco Worgeni se chtějí zbavit nemrtvých pro pouhé praktické účely (aby jim neničili jejich domovy), Draenei mají hlubokou nenávist k jakémukoliv pozůstatku z vlivu Krále Lichů, a aktivně se podílejí likvidaci škod od Scourge.

Orkové

Ne na rozdíl od Worgenů, jsou Orkové divocí a velmi vážně berou čest a boj. Zatímco Orkové nemusí být obeznámeni s myšlenkou šlechty, věří v důležitost zásluh což sdílejí s hrdými Gilneany. Avšak nezapomeňte, že Worgeni jednou pokusil vyhladit celou orksou rasu a nevíme jistě, jak moc se jejich názor po událostech v nichž dominuje válka s Plamenou Legií změnil.

Trollové

Worgeni mohou mít něco úzce společného s trollími Druidy, ale to je až na spekulace v tomto okamžiku všechno. Zatímco Trollové a Worgeni nemají nic společného kromě jednoho povolání, lidská část Worgenů by zřejmě neměla v lásce trollý kanibalismus a další temné tradice Trollů a jejich předků, jakož i jejich úzké vztahy s jinými rasami Hordy.

Krvaví elfové

Gilneasané nikdy nevěřili Arcane magii nebo elfům. Noční elfové jsou pravděpodobně první elfové, kterým Gilneané vůbec důvěřují. Ačkoli i Worgeni i Krvaví elfové už jednou opustili Alianci, každý však z jiných důvodů, požitkářský životní styl Sin'dorei by Worgeny pravděpodobně znechutil.

Taureni

Taureni jsou dlouhodobí přátelé Kaldorei, a potažmo jsou pravděpodobně jediná rasa Hordy, se kterou mají Worgeni asi nejvíce společného. Lze si představit spolupráci Taurenů s Worgeny alespoň co se týče části s hlednáním léku na worgenskou nákazu.

Forsaken

Forsaken je možná nejvíce nesnášená rasa v kultuře Gilneanů, čistě proto, že se pokusila vyhladit království Gilneas několik let po třetí válce. Greymane používá jméno Sylvanas jako nadávku, tak lze odvodit jaký je asi vztah mezi těmito dvěmi rasami.

Naposledy upravil/a Wrent 15.04.2011 v 08:54:05.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

pioklom

pioklom je autorem 7 článků. Více článků tohoto autora najdete na tomto odkazu. Pro více informací navštivte profil tohoto autora.

Diskuze

milanko 16.07.2011 23:01

ALE CHVALIMMMMM članok pekny a urob aj na ine rasy veľmi sa mi to žiada aj na rasy nno in-game napr siliti high elfovia hienity atď. pokraačuj

milanko 16.07.2011 22:59

A vlastne vzťahi sú dosť in-game vec wowka proste vy asi nechapete že ide ork po dakej ceste a oproti 100 ludi ktori idu na undeadov mislite že by sa im chcelo kaziť vzťahy?A vlastne h a al maju celkom dobré vzťahy až na WRATHGATE ale ale komu sa tu posrali in-hordske vzťahy UNDEADOM(forsaken) a ja rozmyšlam čo sa stane keď zdochne sylvanas???podla mňa je to dosť dôležite kedže blood elfovia by mohli schitať ale vlastne by mohli začať vyhlaďovať undeadov čo ja chcem(nejsem alik nesjsem človek ja sem len moudrej titan co čumi na ti hlupaki 85)

milanko 16.07.2011 22:55

Ja osobne nenavidim všecki undeadi mohol by byť daky super event napr. zabi si svojho undeada!nezabil si nikdy undeada?len za 5 g možeš .(pre worgenov) už ti lezie pedigree hore krkom?daj si undeadda!čerstveho priamo z undercity

voky 16.07.2011 22:22

gandalfluk
No na tom ze Greymane pouziva Sylvanas ako nadavka som sa riadne pobavil. Len bi som rad vedel ako to robi.....
tvuj ksicht vypadá jak prdel Sylvanas, například takto?

Barnold 02.04.2011 21:37

No na tom ze Greymane pouziva Sylvanas ako nadavka som sa riadne pobavil. Len bi som rad vedel ako to robi.....

blade-22 24.11.2010 22:29

Toren
to je převážne in-game prvek jinak si musíš uvědomit že night elfové a taureni jsou už několik staletí spojenci i když jsou nyní ali x horda
jenze oni se vyvijeli na jednom kontinentu a znaj se prakticky dele nez kterekoliv jine rasy a take lepe tudiz lze usoudit ze je celkem pochopitelne ze spolu ohledn veci druidskeho kalibru sou za jedno ale nesmis zapomenout ze worgeni sou v jadru stale jen lide (rasa s vubec nejnizsi toleranci k jakekoliv rase hordy a jak vsichni vime tak gilneas se odtrhl od aliance az v obdobi 3 valky kdyz byl artras skoro hotovej se scourge myslim ze to dokonce bylo az po vyhlazeni dalaranu takze si myslim ze maji mista na nenavideni taurenu az dost (toto je muj nazor a nikomu jej nenutim;kdyby si nekdo myslel neco jineho tak to prosim napiste)

Toren 23.11.2010 22:07

to je převážne in-game prvek jinak si musíš uvědomit že night elfové a taureni jsou už několik staletí spojenci i když jsou nyní ali x horda

blade-22 23.11.2010 22:05

teda pro mne je mnohem snazsi predstavit si po boku taurena worgena nezli goblina ale ta lidska cast worgena by byla asi proti taurenum uz jen z principu ze taureni sou horda.

Wrent 03.10.2010 23:23

Javorovej
A já budu hrát za Fńouzgrhofgugbhouf! To bude žrádlo
Chci slyšet, jak vyslovíš to n s čárkou .Ok, asi bychom toho OT měli nechat...

Javorovej 03.10.2010 23:17

Wrent
Proto za něj asi chce hrát .
A já budu hrát za Fńouzgrhofgugbhouf! To bude žrádlo

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet