Mists of Pandaria - pád Garroshe

patch 5.4 preview

POZOR! ČLÁNEK VYZRAZUJE PŘÍBĚH PATCHE 5.4. POZOR!

BYLI JSTE VAROVÁNI!

Garroshovo šílenství dostoupilo vrcholu. Poté, co byla objevena Hrobka Y'Shaarj (Vault of Y'Shaarj), rozhodl se dobyvačný náčelník, že využije magické energie jezírek ve Vale of Eternal Blossoms, aby oživil srdce Starého boha, které pak chtěl použít jako zbraň proti všem svým nepřátelů (což byl v té chvíli kromě hrstky jeho věrných už celý zbytek světa).

Jako by toho nebylo málo, objevil se poslední duch Sha - Sha pýchy (Sha of Pride), s nímž, jako s mnoha dalšími stvořeními, se válečníci stojící proti Garroshovi museli utkat; se Sha jim však naštěstí pomohl Titánský strážce Norushen, který je posílil mocí Titánů. Poté nechali Vale of Eternal Blossoms daleko za sebou, neboť bylo třeba vypořádat se s hlavní hrozbou: se samotným Garroshem. Po poražení jednotky klanu Dragonmaw i jeho velitelky Zaely v Bladefist Bay se tito hrdinové konečně spojili s Vol'jinovou rebelií, která obléhala orgrimmarské hradby. Zde se kromě Vol'jina začali objevovat i ostatní velcí vůdci - Varian, Sylvanas (která si přivolala na pomoc své Valkýry) nebo Lor'themar a další.

Zatímco boje před branami stále pokračovaly, několika bojovníkům se podařilo proniknout do města, kde se jejich očím naskytl strašný pohled: většina zajatců držených uvnitř Orgrimmaru byla popravena a jejich mrtvoly veřejně vystaveny, aby poslaly jasný vzkaz každému, kdo by se Garroshovi pokoušel postavit. Hrdinové však bez bázně pokračovali dál - utkali se s členy organizace Dark Shaman (které můžeme považovat za pozůstatky Twilight's Hammer), generál Nazgrim se stáhl do Ragefire Chasm.

V Orgrimmaru řádil chaos: kdo se nezabarikádoval ve svých domovech, stal se buď Garroshovým zajatcem nebo byl - jako warloci z Cleft of Shadow - exemplárně popraven. Ani generál Nazgrim se však neudržel dlouho a nakonec podlehl. Jako dalšímu však museli hrdinové čelit strašlivému důkazu moci Y'Shaarj: Malkorokovi, který byl jeho silou přetvořen do nadpozemsky silné a zvrácené stvůry. Poté už mezi nimi a Garroshem stáli jenom paragonové Klaxxi, kteří vyslyšeli volání svého pána Y'Shaarj, jak to rasa mantidů přísahala již před dlouhou dobou, a přidali se ke Garroshovi. Ti všichni však také padli, neboť spravedlnost se nezastaví před ničím.

A pak už tedy zbývá pouze Garrosh - Garrosh, který využil sílu poskytnutou mu Y'Shaarj do poslední kapky a sám, ze své vlastní vůle ji nechal kolovat svými žilami. Ani Thrallovi se nepodařilo přesvědčit ho, jakého šílenství se dopouští. A tak nadchází poslední boj, boj s náčelníkem, kterému jeho bojechtivost přerostla přes hlavu, a boj s mocí Starého boha, kterou bude náčelník v tomto boji beze strachu využívat.

Zde, na orgrimmarské půdě zmítané válkou, se bude psát historie, krví a nenávistí. A jak to všechno skončí?

Mists of Pandaria - Alliance Ending Cinematic


K dispozici jsou české titulky, tak si je v případě potřeby nezapomeňte zapnout.

Mists of Pandaria - Horde Ending Cinematic


Co si myslíte o konci vy? Dostal Garrosh, co si zasloužil? Bude Vol'jin tím správným vůdcem?



Naposledy upravil/a Snake Plisken 18.09.2013 v 17:01:40.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

milanko 15.09.2013 21:04

Petanurban
Nevidím důvod proč opouštět Orgrimmar. Echo Isles jsou takticky neubránitelné.
neubránitelné?Ogrimar je fantasticky ubranitelný keď je teraz zničený a dobytý teoreticky kedže echo isles su len ostrovy na mori kebyže má horda dobrú flotilu nikdo by echo islel neohrozil ani zďaleka.

Petanurban 15.09.2013 20:00

a Zeala nemusí být hned mrtvá, jen spadla z hodně velké výšky z proto-draka

Petanurban 15.09.2013 19:38

Nevidím důvod proč opouštět Orgrimmar. Echo Isles jsou takticky neubránitelné.

Warnink 14.09.2013 13:09

gandalfluk a milanko: lidi máte zajímavý myšlenky, ale nebylo by od věci to psát tak, aby to normální člověk nemusel číst třikrát, aby to pochopil. Diakritika, hoši, diakritika...

Barnold 14.09.2013 12:09

Mno tak myslím že Garosh dostal presne to čo si zaslúžil. A Jeina hej má plné právo byť nasraná na Hordu ako celok možno su v horde bytosti ktoré máju česť ale horda ako celom je zlá a prehnitá. Rozhodne i Thrall mal urobiť pre Jainu omnoho viac už len preto že mu Jaina plne dôverovala ako priateľovi. Asi hovorím za všetkých ked poviem že Varian sa ukázal ako skutočný král a všetkým tým čo hovoria že je podobný ako Garrosch urobil škrt cez rozpočet.

cerberos 14.09.2013 11:12

Garroshe soudí v Pandarií,a zrovna dnes 14.9. se uctívá ve wow památka za Groma Hellscreama,ted pravě jdu s šamankou Persefonnou do toho místa v Ashenvale,zapálit svíčku

cerberos 14.09.2013 10:51

bokužel,jen si to u Jainy vemte,zradila,svého otce ve prospěch orků /tady bych vyčítal Thrallovi,že jí nepomohl při Theramore,když ona obětovala svého otce/,pád Theramore její přítel a kolega Rhonin mrtev v theramorských troskách tři oběti velkého rozsahu,nedivil bych se,ale jsem sakra arcimág z Dalaranu jeden největší z Rady šesti! Tam neutralita musí být,jinak je peklo ve wow pro obě strany,Jaina patří ve wow mezi CLASSIC postavy jako je Rhonin,Korialstrasz /Krasus/,Rexxar,Ogrim Doomhammer a další,bylo by to špatné kdyby ji postihlo něco podobnýho jako Arthasovi.....

Andros 14.09.2013 02:05

Bellatrix
Je strašně krátkozraká. Nemůže bejt přece najednou zaujatá proti celý Hordě. Teda může, očividně, ale co jí kdy udělal třeba takovej Vol'jin? Od čarodějky jejího formátu bych očekávala větší rozum a nadhled. Chápala bych, kdyby třeba chtěla Garroshe sama zabít na místě... Ale tohle už je silně přehnaný. To už je prostě zaslepenost, nezlobte se na mě.
Chápeš že jí je úplně jedno, jestli je ve vedení Thrall nebo Vol'Jin? Horda jako celek jí zklamala. Nechápu proč by měla nenávidět jen Garroshe, kdy za dob Cata neměl nikdo z horďáků pochybnosti v tom, co dělají. Jaina opravdu neřeší, jestli měl nějaký horďák morální dilema.. Thrall se na ní vysral, když žádala o pomoc po Theramoru.. Zjistila, že její vstřícnost jí nic nepřinesla.

_Vidlicka_ 14.09.2013 01:12

Když už se tu zmiňovala Jaina, začínám mít pocit, že jí někdo hezky našeptává do ouška.

Anstriber 14.09.2013 01:01

Beeda2004
Bellatrix: treba se nastve tak ze zajde zas sargerasem aby ozivil arthase ten sejme bolvara vezme mu helmu a pohroma otevre novy pruchod plamene legii za pomoci old goda v hlibinach oceanu:-)
Pokud to nevíš, tak pohroma zradila burning legion a celkově si myslím že kj musí být pěkně nasraný na lk.Takže je možnost že se někdy otevře znovu příběh s bolvarem

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet