Mists of Pandaria - pád Garroshe

patch 5.4 preview

POZOR! ČLÁNEK VYZRAZUJE PŘÍBĚH PATCHE 5.4. POZOR!

BYLI JSTE VAROVÁNI!

Garroshovo šílenství dostoupilo vrcholu. Poté, co byla objevena Hrobka Y'Shaarj (Vault of Y'Shaarj), rozhodl se dobyvačný náčelník, že využije magické energie jezírek ve Vale of Eternal Blossoms, aby oživil srdce Starého boha, které pak chtěl použít jako zbraň proti všem svým nepřátelů (což byl v té chvíli kromě hrstky jeho věrných už celý zbytek světa).

Jako by toho nebylo málo, objevil se poslední duch Sha - Sha pýchy (Sha of Pride), s nímž, jako s mnoha dalšími stvořeními, se válečníci stojící proti Garroshovi museli utkat; se Sha jim však naštěstí pomohl Titánský strážce Norushen, který je posílil mocí Titánů. Poté nechali Vale of Eternal Blossoms daleko za sebou, neboť bylo třeba vypořádat se s hlavní hrozbou: se samotným Garroshem. Po poražení jednotky klanu Dragonmaw i jeho velitelky Zaely v Bladefist Bay se tito hrdinové konečně spojili s Vol'jinovou rebelií, která obléhala orgrimmarské hradby. Zde se kromě Vol'jina začali objevovat i ostatní velcí vůdci - Varian, Sylvanas (která si přivolala na pomoc své Valkýry) nebo Lor'themar a další.

Zatímco boje před branami stále pokračovaly, několika bojovníkům se podařilo proniknout do města, kde se jejich očím naskytl strašný pohled: většina zajatců držených uvnitř Orgrimmaru byla popravena a jejich mrtvoly veřejně vystaveny, aby poslaly jasný vzkaz každému, kdo by se Garroshovi pokoušel postavit. Hrdinové však bez bázně pokračovali dál - utkali se s členy organizace Dark Shaman (které můžeme považovat za pozůstatky Twilight's Hammer), generál Nazgrim se stáhl do Ragefire Chasm.

V Orgrimmaru řádil chaos: kdo se nezabarikádoval ve svých domovech, stal se buď Garroshovým zajatcem nebo byl - jako warloci z Cleft of Shadow - exemplárně popraven. Ani generál Nazgrim se však neudržel dlouho a nakonec podlehl. Jako dalšímu však museli hrdinové čelit strašlivému důkazu moci Y'Shaarj: Malkorokovi, který byl jeho silou přetvořen do nadpozemsky silné a zvrácené stvůry. Poté už mezi nimi a Garroshem stáli jenom paragonové Klaxxi, kteří vyslyšeli volání svého pána Y'Shaarj, jak to rasa mantidů přísahala již před dlouhou dobou, a přidali se ke Garroshovi. Ti všichni však také padli, neboť spravedlnost se nezastaví před ničím.

A pak už tedy zbývá pouze Garrosh - Garrosh, který využil sílu poskytnutou mu Y'Shaarj do poslední kapky a sám, ze své vlastní vůle ji nechal kolovat svými žilami. Ani Thrallovi se nepodařilo přesvědčit ho, jakého šílenství se dopouští. A tak nadchází poslední boj, boj s náčelníkem, kterému jeho bojechtivost přerostla přes hlavu, a boj s mocí Starého boha, kterou bude náčelník v tomto boji beze strachu využívat.

Zde, na orgrimmarské půdě zmítané válkou, se bude psát historie, krví a nenávistí. A jak to všechno skončí?

Mists of Pandaria - Alliance Ending Cinematic


K dispozici jsou české titulky, tak si je v případě potřeby nezapomeňte zapnout.

Mists of Pandaria - Horde Ending Cinematic


Co si myslíte o konci vy? Dostal Garrosh, co si zasloužil? Bude Vol'jin tím správným vůdcem?



Naposledy upravil/a Snake Plisken 18.09.2013 v 17:01:40.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

14.09.2013 00:26

Bellatrix: treba se nastve tak ze zajde zas sargerasem aby ozivil arthase ten sejme bolvara vezme mu helmu a pohroma otevre novy pruchod plamene legii za pomoci old goda v hlibinach oceanu:-)

Bellatrix 14.09.2013 00:07

Je strašně krátkozraká. Nemůže bejt přece najednou zaujatá proti celý Hordě. Teda může, očividně, ale co jí kdy udělal třeba takovej Vol'jin? Od čarodějky jejího formátu bych očekávala větší rozum a nadhled. Chápala bych, kdyby třeba chtěla Garroshe sama zabít na místě... Ale tohle už je silně přehnaný. To už je prostě zaslepenost, nezlobte se na mě.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Anstriber 13.09.2013 23:40

jaina je pořad nasrána no, ale kdo by se divíl po tom všem co pro hordu udělala a oni jí to vrátí v tom nejlepším aneb na dobrotu na žebrotu.Stejně je to super cinematic

godlike 13.09.2013 21:41

Ještě malinká poznámka protože nejde edit..doufám,že nám Blizzardi řeknou co se s Garroshem stalo a jak dopadl Pandí soud

godlike 13.09.2013 19:49

cerberos
ale pořád mám o Voljina strach,někde jsem se dočetl že by páchl smrtí a taky to spojení s loa smrti,jinak se těším až vstoupím do trůnního sálu v Ogrimmaru a na trůnu místo zelené/nebo hnědé/kůže uvidím modrou a ještě k tomu neorka,což bude pro mě neobvyklé,ale budu vědět že to je ON,který hordu povede správnou cestou..povahově je Voljin podobný Thrallovi,však ho Thrall většinou oslovuje bratře
Myslím,že nebude sídlit v Orgrimaru podle mě bude sídlit na Echo isles doteď byl Warchief v Org protože to byl ork,ale teďka se může hlavní město hordy přesunout na Echo isles

godlike 13.09.2013 19:45

já osobně jsem velmi spokojen Vol´jin bude skvělej Warchief(jsem undead a chtěl jsem Sylvanas) napraví reputaci hordy a to je jen dobře.A Garrosh? Jsem rád,že není mrtvej odsoudí ho a zavřou,ale bude žít a to jsem chtěl jen škoda Zaely a Nazgrima Blbý je,že většina generálů orků je mrtva horda bude teď velmi oslabena.Snad to vůdci frakcí doplní intenzivním snažením hold konečně potřebují orkové pomoct a ochranu jiných.

milanko 13.09.2013 19:33

seanito
Souhlasím s tím, že to finále hordu oslabilo, nicméně před tím se Garrosh dost intenzivně věnoval kosení alliance (Theramore, Rhonin), ve finále stál už jen on a Kokroni (+ Zaela a Nazgrim). Horda a Alliance může přicházet o své leadery, nikdy se však už lore nehne z místa v tom ohledu, že nemůžu rasu jen tak smazat, vždy budou undeadi undeady, blood elfové blood elfy atd, čili nějaký konflikt ve větší či menší podobě bude dál.
Celý ogrimar nemohol nikam len tak odísť ako bolo písane kto sa nezabarikadoval a nebol z garoshom bol zabitý a v konečnom dôsledku kto bol z garoshom bol tiež zabitý+dragonmaw clan ktorý si garosh povolal tiež nieje nič a nemôžme porovnávať pár trollov ktorý neboli ani poriadne vyzbrojený + taureni ktorý i tak neboli v plnom počte z garoshovou plne vyzbrojenou dobre vycvičenou a veľmi silnou armádou určite museli byť na strane trollov obrovské straty to isté aj taureni.Ak si porovnáme hociaku inú vojnu tak určite ani berlín nenechali spojenci len tak vyrabovali ho každého kto mal len podozrenie že bol nacista zabili.To isté v og prakticky by to malo byť mesto v troskách bez surovín a ľudu(orkov) preto osobne nevidím dôvod og dávať späť ako hlavné mesto.Možno kvôli nostalgii tam dať par vendorov alebo čo ale spraviť hlavne mesto niekde inde.

Bumbac 13.09.2013 16:47

Wreis
Nechci nic říkat, ale možná by se mohl celý článek hodit jako spoiler, protože na hlavní stránce je vidět a už jenom ta zvýrazněná otázka na konec bije do očí
Pokiaľ nevidíš hneď prvú vetu veľkým červeným písmom, tak by si asi mal vyhladať odbornú pomoc.

Wreis 13.09.2013 16:12

Nechci nic říkat, ale možná by se mohl celý článek hodit jako spoiler, protože na hlavní stránce je vidět a už jenom ta zvýrazněná otázka na konec bije do očí

Zandalari 13.09.2013 14:39

Co dodat ? Úžasný, Nádherný Parádní A Taran Zhu žije!!! at Garroshe stihne to nejhorší

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet