Patch 5.3 - Změny v Pet Battles

V patchi 5.3 nastanou poměrně velké změny v Pet Battles, přesněji řečeno v přesnosti útoků, zavedení Hit chance atp. Hlavním cílem těchto změn je možnost hráčů vidět trochu hlouběji do mechaniky soubojů a tím alespoň částečně zamezit nekontrolovatelné náhodě, na které jsou v současné době Pet Battles založeny. Nyní dokáže jeden miss zruinovat celý souboj, to se s patchem 5.3 mění. Jakmile se patch dostane na live servery, u všech schopností se objeví jejich „hit chance“, samozřejmě se tyto hodnoty můžou během souboje nadále měnit podle buffů a debuffů, které hit chance redukují, nebo naopak navyšují. Další radikální změnou je odstranění základních 5% šance na dodge a zredukování šance na miss vůči vyšším levelům a to z 5% za level na 2% za level. V konečném výsledku to bude vypadat tak, že útoky, které by se měly trefit, se trefí. Neměl by tedy být problém bojovat s pety na vyšší úrovni pro lepší odměny.
V tahových strategiích, jako je tato, může být náhodnost velice zábavná, pokud je vytvořena správně. Kdyby ve hře nebyla náhodnost žádná, byl by výsledek souboje jasný již na začátku a všechny útoky atp. by byly předvídatelné ještě před prvním útokem. Náhodnost často funguje nejlépe, když je nějakým způsobem přesně definovaná a optimalizovaná, například za attack power, doba trvání výměnou za menší šanci na hit atp. Většině útoků s vyšším útočným číslem již byla ubrána hit chance, což samozřejmě bude v dalším patchi viditelné. S odstraněním základního dodge máme nyní vysoké číslo schopností, které mají nyní 100% šanci na hit. Proto proběhly úpravy, kdy většina z těchto schopností dostala větší damage výměnou za snížený hit chance. Ale nebojte se, každý pet bude mít minimálně jednu schopnost, která bude mít výše zmiňovaný 100% šanci na hit.
Nakonec je třeba zmínit crit chance, která zůstává nepozměněna (v základu 5% chance, s 1,5x větší damage) a rozptyl damage v rozmezí 10% (např.: základní damage útoku je 200, díky tomuto zavedenému systému rozptylu může být výsledná damage v rozmezí 180-220). Tyto čísla zůstávají nezměněna, alespoň prozatím. Dát pořádný crit do nepřítele je prostě super pocit, tak proč to měnit. A rozptyl je jedním z pilířů náhodnosti, o jejíž důležitosti jsme se bavili již výše.
Co vy na to, jste spokojeni s připravovanými změnami?


Naposledy upravil/a Astra 11.04.2013 v 20:51:21.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Mordecay
Adrián Šuchta

Mordecay je autorem 769 článků. Více článků tohoto autora najdete na tomto odkazu. Pro více informací navštivte profil tohoto autora.

Diskuze

seanito 09.04.2013 09:07

Však ano, kdo si hraje nezlobí, a koho pet battles baví, nechť je libo. Pro mne je to důkaz vyprázdněnosti fantazie creative teamu v blizzardu. Už samotní peti mi přijdou jaksi infantilní, přítelkyně je má kupř. ráda, protože jsou roztomilí, ale to ztrácí v battle absolutně účinek. A naopak pvp je to, co si ve hře podle mě uchovalo úroveň (dvě nové bg jsou zajímavé). Přijde mi, že to nejsilnější co blizzard měl k dispozici, tj. potenciál W3 místo aby rozvinul, tak ho zmuchlal, hodil do koše a rozhodl se jít úplně jinam.

cerberos 09.04.2013 02:35

battlepet,je vlastně hra ve velké hře,je to prosté dobré podle mě,a komu se to nelíbí,tak si nemusí té hry všímat jakoby tam nebyla,ze začátku jsem nadával,že proč blizzard ty pokemoni tam dává, a ted ani mě to nevadí,spíš naopak,a propo nedávno moje šamanka našla v bagu lil Ji-Kuna /minibosse v thunder raidu/,takže já jsem pro,a kdo prodává mini Ragnarose at se u mě přihlásí..dohodnem se na ceně....

cerberos 09.04.2013 02:28

seanito
Však jo, jediné kdy mi proběhne hlavou lehká výčitka že to nejedu je darkmoon faire a tickety za vyhranou bitvu, ale to přežiju. Šetřím si totiž na orkovi šamovi repliku prvního setu.
cože,dyt ti stačí mít exalted repku v guildě a máš pro šamana skoro vše plus heirloomy,a za darkmoon prize si kup něco jiného..ušetříš..něco jiného by bylo kdybys chtěl set pro paladina..já na rozdíl od tebe musím ty prize šetřit pro paladinku,nebot dungéon set 1 už ve wow-ku není

08.04.2013 20:10

pro mne sou pet batly celkem uzitecna vec jelikoz si delam alty na burning blade a kdyz clovek vleze do outlandu tak je tam vic hordaku ja mobu na mape tak sems e vykaslal na expeni pres questy a delam levely pres pet battle a lezeto pekne, jinak na shadowmoonu sem taky zacinal a rozhodne me nepripada ze by to byla uplna kraina, ja se ridim pravidlem kdyz me to enbavi taks e toho neucastnim:-) proto vubec nehraju pvp, maximalne se branim kdyz nekdo zautoci

Muradin 08.04.2013 17:31

Tak mě se Pet Battles moc líbí a kolikrát u toho nechápu na co si lidi ztěžují je to příjemné zpestření hry a aspon je co dělat na 90 lvlu , ale Blizz musí do WoW přidávát věco jako Pet Battles ,protože to lidi ted přesně chtějí....lidé do her chtějí takové to zpestření a těch bude ve WoW , ale i v jiných hrách přibivat čim dál víc , protože vývojáři se samozřejmě snaží aby jejich hra byla ta nejlepší...dřív si hry postačili s jednoduchým PvP a PvE , ale ted už to prostě nejde.A opravdu nevím proč by to měl být největší fail celého Wowka...a stejně nechápu proč jsou failem Pandareni u obou frakcí? Navíc pokud si Pet Battles nevytrénujete tak vás vůbec ve hře neovlivní.

milanko 08.04.2013 17:14

Som čakal niečo ako turnaje dajme každú nedeľu v gurubashi arene za nejake odmeny.

Aristo 08.04.2013 17:02

Nic. Diskuze je v článku ne u novinky.

seanito 08.04.2013 16:08

Mordecay
Tak jasné, 100 ľudí 100 chutí, nie každého bavia dané veci v hre. Mne osobne, pet battles bavia - gotta catch em all! A hlavne keď sa nudím, tak prvé čo urobím, že pôjdem battliť.
Však jo, jediné kdy mi proběhne hlavou lehká výčitka že to nejedu je darkmoon faire a tickety za vyhranou bitvu, ale to přežiju. Šetřím si totiž na orkovi šamovi repliku prvního setu.

cerberos 08.04.2013 16:06

já jako milovník lore,jsem ze začátku battlepet kritizoval,ale zase je to pro mě zpestření té hry běhěm čekání na lfr /raid/ či dungeon,a zase je co dělat,a to sbírání petů,jak se říká kdo má nějaký koníček je vlastně štastným člověkem,strašně jsem tenkrát toužil po jednom z petů a to mini Kelthuzadovi,a nedávno jsem ho koupil od jednoho hráče za 20 000 goldů,ani nevíte jakou jsem měl radost že ho konečně mám a divil jsem se,a ted sháním mini Ragnarose..prostě to beru i když mi to je proti srsti

seanito 08.04.2013 16:06

Andros
nevím co je špatnýho na variabilitě.. Čím víc věcí k dělání tím líp ne? Jelikož jsi hrál vanillu, tak bys mohl uznat, že po zpětném ohlédnutí to byla nuda.. Samozřejmě v tu dobu to byla zábava, ale kdyby wowko nepřišlo s inovacema, a zastavilo by se na vanille, tak by to už teď nikdo nehrál.
Na variabilitě není špatného zhola nic, pokud má dobrou myšlenku, což dle mého pet battle nemá, resp. je krokem vedle. Nejlepší a asi nejvíc ztrhující datadisk byl BC, a pak už to mělo tendenčně klesající úroveň. A pro doplnění, takový W3 vč. datadisku byl podle mě precizně odmakaný kus jedné z nejlepších strategií vůbec.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet