Rhonin Rudovlasý

  Rhonin    Lore    Postavy   

Historie

 

Den Draka

 

Stanul před Staršími z Kirin Tor, kteří mu dali příkaz, aby se vydal na nebezpečnou misi do Khaz Modanu a pozoroval tam orky, kteří měli zotročenou Rudou dračí letku. Rhonin se tam vydal, doprovázen vysokou elfkou Vereesou a trpaslíkem Falstadem. Během cesty se potkal s Deathwingem, který chtěl získat artefakt Duši Démona, pomocí níž orkové ovládali draky. Jeho hlavní plán byl pomocí Duše zotročit Alexstrazu, velitelku Rudé dračí letky, protože ona byla jediná, která mohla zabránit postupnému vymírání Deathwingovy černé letky.

 

Deathwing Rhonina ovládl jednoduchými kouzly, a tak se Rhonin dostal až do hory, kde Orkové sídlili. Tam ho nakonec Deathwing přestal ovládat a Rhoninovi se podařilo najít způsob na zničení Duše Démona - jedině část Deathwinga mohla Duši zničit a on ztratil jednu ze svých šupin při souboji s Krasem a i s Aspekty, které Krasus přesvědčil, aby mu pomohli osvobodit Alexstraszu. Rhonin tedy zničil Duši, osvobodil tak Alesxstrazsu a donutil Deathwinga uprchnout neznámo kam. Při této cestě se zamiloval do Vereesy a ona do něj, a tak se po čase vzali. Rhoninova rodina byla zabita v Andorhal během útoku Scourge. On společně s Vereesou přežili Třetí Válku.

 

Válka Prastarých

 

Asi tak měsíc před tím, než měla Vereesa porodit, kontaktoval Rhonina Krasus, že prý Nozdormu, velký Aspekt času, potřebuje pomoc. Při proskoumávání jedné anomálie v Kalimdoru byli oba dva vrženi v čase o 10000 let zpátky, do doby první invaze Plamenné Legie, do doby Války Prastarých. S nimi sem byl vržen i Ork Broxigar. Hrdinové se potkali s Nočními Elfy, jako byl Malfurion, Illidan a Tyrande a společně s draky pomohli zahnat Legii zpět do jejich prokletých domovů. Nozdormu mu dovolil vrátit se k Vereese v momentě, kdy porodila dvojčata. Rhonin nyní velí mágům z Kirin Tor, a pomáhá v Northrendu postavit město podobné Dalaranu. Navíc se toho snaží co nejvíc zjistit o magické Modré dračí letce.

 

Night of the Dragon

 

Rhonin společně s draeneikou Iridi, Vereesou, Kalecgosem, Krasem a mnohými dalšími bojovali v ruinách Grim Batolu, kde sídlila Sintharia a její twillight draci a které úspěšně porazili.

 

Mage (manga)

 

Když se Dalaran přesunul do Northrendu, modrá letka zaútočila na město. Avšak tento útok byl pouze k odvrácení pozornosti a skutečný záměr modré letky bylo shození Dalaranu z oblohy. Mág Crevan zradil Kirin Tor a spojil se s letkou, ale byl uvězněný ve Violet Hold, kde zmanipuloval svého synovce, aby ho osvobodil. Crevan získal knihu, která mu obnovila moc a když se pokusil shodit Dalaran, Rhonin ho zastavil. Jakmile Malygos vyhlásil vojnu smrtelníkům a hlavně Kirin Tor, Rhonin neměl jinou možnost než požádat o pomoc Červenou letku.

 

Northrend

 

V dobách Wrath of the Lich King, vládne Rhonin Kirin Tor v Dalaranu, přestaveném a přemístěném městě mágů, který je přemístěn do Northrendu nad Crystalsong Forest. Společně s Vereesou Windrunner, Archmage Moderou a Archmage Aethasem Sunreaverem bojují proti Malygosově modré dračí letce, která se pokouší zničit všechny, kteří nějakým způsobem užívají magii. Když Brann Bronzebeard objeví, při své průzkumné cestě ve Stormpeaks pradávné město titánů, Ulduar. Rhonin svolá krále Variana Wrynna, Jainu Proudmoore, Thralla a Garroshe Hellscreama do Dalaranu a začnou tak diskutovat o řešení hrozby, která se v Ulduaru skrývá. Jakmile se mezi Varianem a Garroshem spustí menší výměna názorů- Rhonin je napomene, a vysvětluje jim, že Horda a Aliance by měly na chvíli přestat soupeřit a spolupracovat. Jeho návrh je zamítnut a tak je na Rhoninovi jak se celé hrozbě postaví čelem.

 

Stormrage

 

Když Emerald Nightmare pohltila Azeroth, dostala i Rhonina ale naštěstí byla poražena. Hned na to se Rhonin s rodinou objevil na svatbě Tyrande a Malfuriona. On a jeho mágové vytvořili sérii krásných duh. Přítomen byl i Korialstrasz a byl rád, že se se starým přítelem mohl opět setkat.

 

Tides of War

 

Během Cataclysm se Rhonin setkal s Jainou a doporučil jí vzít do učení gnomku Kinndy Sparkshine. Po Cataclysm, bývalý dračí Aspekt Magie Kalecgos navštívil Rhonina a požádal ho o pomoc při hledání artefaktu Focusing Iris, který ukradli neznámí zloději. Rhonin ho poslal za Jainou, aby mu pomohla artefakt najít. Zanedlouho Jaina kontaktovala Rhonina, aby získala pomoc od mágů před blížící se Hordou. Odpověděl, že on sám takové rozhodnutí nemůže udělat a proto šla Jaina do Dalaranu, kde se střetla s členy Šestky – Rhoninem, Ansirenem, Karlainem, Moderou, Aethasem a Khadgarem. Když dokončila svůj monolog, Rhonin a ostatní se měli rozhodnout, ale nechal jim hodinu čas, zatímco on sám šel do své komnaty, kde otevřel pergameny, které napsal Krasus před smrtí a jeden si sám přečetl. Nakonec se rozhodlo, že Kirin Tor pomůže Jaině i Theramore. Rhonin oznámil Jaině tuto zprávu a on, Vereesa a další čtyři mágové se vydali do Theramore. Mezi těmito mágy byl i Thalen Songweaver, kterého Rhonin a Aethas doporučili pro nadcházející misi. Rhonin naznačoval Jaině, že měla raději zůstat v Kirin Tor, než být diplomat Aliance. Když dostala pomoc od Aliance, šli se přichystat do války.

 

Když Horda zaútočila na Theramore, Rhonin byl šokovaný, že Thalen zradil Jainu i Kirin Tor, protože pomohl zničit bránu, přes kterou se dostala Horda do města. Naštěstí, Horda se dala na ústup. Jeho žena, Vereesa a Shandris se vydaly do močálů hledat zrádce Thalena. Za pár okamžiků se na obloze objevila vzducholoď goblinů nesoucí manovou bombu a posilňoval ji Focusing Iris. Rhonin se okamžitě potkal s Jainou v její věži kde vytvořil portál na malý ostrov v Great Sea. Rhonin přikázal Jaině a ostatním aby s ní vstoupili do portálu. Přítomní odešli ale Jaina pochopila na co se Rhonin chystá udělat. Chtěl se obětovat aby zmírnil dopad bomby. Jaina se bránila ale v posledních vteřinách ji Rhonin prostrčil portálem. Než se začala vytrácet v portálu, Jaina viděla jak Rhonin umírá.

 

Jakmile se Jaina vzpamatovala díky Kalecgosovi z výbuchu, oba šli do Dalaranu, kde se chtěla stát učni Kirin Tor. Khadgar Jaině řekl, že se nemůže stát jejich žákyní, neboť byla předurčena stát se vůdcem Kirin Tor a Dalaranu. Pergameny, které Rhonin od Korialstrasze četl hovořily právě o tom, že se má Jaina stát Rhoninovým nástupcem. Rhonin nejenže chtěl omezit výbuch bomby, aby Vereesa přežila v močálech, ale aby přežila i Jaina a vyplnila tak osud. Když se Jaina stala vůdkyní Kirin Tor, Jaina na jeho počest pronesla řeč.

 

 

Stav: Mrtvý (Lore)

Kde se nachází: The Violet Citadel, Dalaran (WoW)

Frakce: Kirin Tor, Council of Six; někdy: Alliance of Lordaeron

Rasa: Člověk

Postavení: Vůdce Kirin Tor

Povolání: Archmage

Rodina: Vereesa Windrunner (manželka), Giramar a Galadin (synovia), Alleria Windrunner a Sylvanas Windrunner (švagriné), Lirath Windrunner (švagor, mŕtvy), Zendarin Windrunner (manželkin bratranec, mŕtvy), Arator (synovec); matka, otec, brat a dvaja bratranci mŕtvi

 

Trivia

  • Rhoninove priezvisko nie je známe. Niekedy je však zvaný ako Redhair, alebo Draig'cyfail - Dragonheart.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Garick 06.03.2010 19:23

Nočný elfovia pod vedením Dath´Remara Sunstridera, ktorý sa odmietali vzdať mágie, mohli zostať na Klaimdore, ale potom vyvolali nejakú magickú búrku či čo a Malfurion ich vyhnal (7000 rokov dozadu) Tí potom prišli na Lordareon, kde ešte žiadne ľudské kráľovstvá neboli, a pomenovali ho Quel´Thalas (vysoká zem) Premenovali sa na vysokých elfov a prerušili všetky možné putá so svojimi predkamy (napr.: neuctievali Elune, žili cez deň atď.) Vereesa bola s Rhoninom na misii pred 25 rokmi, alebo tak dajak, takže bola Vysoká Elfka. Potom prišiel Arthas... Zvyšní elfovia, premenovaní na krvavích, pod vládou Anesterianovho syna Kaela odišli na Outland z Vashj. Nejaký samozrejme ostali v troskách svojej domoviny a za tých teraz hráte :-)(dúfam že to chápem správne)

DaveL 19.02.2010 09:47

to ex - asi nechapes, ale to nevadi skus si precitat clanok o krvavych elfoch

takjak 11.02.2010 06:46

Je to asi tak, že po první pokusu o vpád plamenné legie do azerothu před 10000 lety, se od night elfů odštepila skupina elfů, kteří se nechtěli vzdát magie, odešli do Quel\'Thalas a byli známí jako Vysocí elfové. Až po 3. válce, kdy Quel\'Thalas vyplenila pohroma vedená Arthasem, si přeživší Vysocí elfové začali říkat Krvaví elfové na památku krve prolité v tomhle zničení. Z toho plyne že Vereesa v době kdy byla na misi s Khadgarem, byla skutečně Elfkou Vysokou.

Johnkuby 07.01.2010 20:23

dyk na vobrazku vypada jako obi-wan kenobi ze trojky :-D akorad zrzavy vlasy :-D

Johnkuby 07.01.2010 20:08

nechcete to prepsat?? rhonin je v dalaranu

Mordecay 01.01.2010 22:25

Ta ne bo to su urozeni sa odpojili od night a prisli do severneho lordaeronu a pomenovali ho Quel´Thalas a seba pomenovali High elfs no dajak tak...

Jerryky 01.01.2010 21:10

Neni to nahodou tak ze z Night sa po prichode na Quel'Thalas stali Blood Elfovia aka High Elfovia? Cize v tom clanku je chyba lebo pri ceste do Khaz Modanu este Vereesa nebola Vysoka ale Nocna

Deadmau 30.10.2009 08:27

krvavy elfove sou u hordy vysoci u ali

Deadmau 30.10.2009 08:00

Rozdíl je veliký

milanko 26.10.2009 14:41

z vysokcýh elfů se stali kravý elfové....není v tom rozdíl.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet