WoW má 7.7 milionů předplatitelů

http://media.wowfan.cz/news/actibliz
Každé čtyři měsíce probíhá hovor, ve kterém se akcionáři a hráči dozví, jak na tom je společnost Activision Blizzard. Tentokrát jsou hovory rozděleny na dvě části, ale to nejdůležitější jsme se již dozvěděli před pár dny a to jak z hovoru, tak ze zprávy na webu Blizzardu.

World of Warcraft má 7.7 milionů předplatitelů

Nedá se říct, že by bylo nějakou novinkou, když World of Warcraft ztrácí předplatitele. Minulé čtvrtletí bylo oznámeno číslo 8.3 milionů hráčů a po čtyřech měsících číslo opět kleslo. Tentokrát na 7.7 milionů předplatitelů. To znamená, že World of Warcraft ztratil 600.000 aktivně platících hráčů. Momentálně nemáme více informací – kde byl odliv největší, budoucí plány, atd. Co je ovšem jasné, je fakt, že WoW je stále gigant, který si drží svou první pozici v placených MMORPG.

Activision Blizzard získal nezávislost

V roce 2008 se spojila dvě herní studia, ktera hráči dobře znají. Jedná se samozřejmě o Activision a Blizzard. Obě společnosti spadaly pod obří společnost Vivendi Games. Francouzská telekomunikační a mediální firma držela 52 procent akcií. Je to již nějaký ten pátek, co se Vivendi Games snažila společnosti Activion Blizzard zbavit a prodat ji. Spekulovalo se o mnohých firmách, které by mohly Activision Blizzard zakoupit, ale kdo má 5.83 miliard dolarů? Herní firmy? Nebo snad Google, Apple či Facebook? Nikoliv. Firma Activision Blizzard se odkoupí úplně sama a získá tím nezávislost a možnost obchodování s akciemi na trhu. Firma neplánuje žádné velké změny. Stále ji povede současný šéf Bobby Kotick jako CEO a předseda správní rady Brian Kelly. Vivendi si po dokončení všech transakcí, které jsou plánovány na letošní září, nechá 83 milionů akcií, což je zhruba 12 procent celkového podílu. Investiční skupina vedena Bobbym Kotickem a Brianem Kellym, ASAC II LP, bude mít 24.9% podílu. Další společností, která bude mít v Activision Blizzard svůj podíl, je čínská firma Tencent Holdings Limited, která minulý rok zakoupila podíl v Epic Games a Riot Games. Bobby Kotick v oficiální zprávě řekl, že toto odkoupení znamená pro Activision Blizzard hodně. Po odkoupení by měl Activision Blizzard posílit na trhu a měl by být ještě silnější. Za zády jim přeci jen stojí špičkové hry.


Naposledy upravil/a Astra 31.07.2013 v 20:06:23.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Riko 29.07.2013 12:23

To neni jen pandama. To je HLAVNE konkurence. Driv bylo MMORPG asi tolik co prstu na jedne ruce. Dnes jich mame 100X vic a lidi nebavi porad hrat jednu a tu samou hru uz skoro 9 let dokola :-D

mato6666663 29.07.2013 12:06

súhlasím. pandy neboli dobrý nápad. keď s tým nápadom prišli, nebol som z toho 2x nadšený, ale stále to hrávam a čakám na nový datadisk. dúfam, že to bude mať nejaký vážnejší príbeh. tbc malo illidana, wotlk lich kinga, cataclysm deathwinga... bolo to všetko také veľkolepé a teraz pandy, agresívne zajace, opice,.... neviem neviem...

Darkdjinn 29.07.2013 11:22

Se ani nedivím že jsou už na 7mega. Klidně mě ukamenujte, ale vydání MoP na tom má podíl. Pak asi celkové zjednodušování hry a vcelku nic pořádného co by oslovilo hráče. Němějte mě za hatera, Wow hraju několik let a budu ho hrát i nadále.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet