WoW má 7.7 milionů předplatitelů

http://media.wowfan.cz/news/actibliz
Každé čtyři měsíce probíhá hovor, ve kterém se akcionáři a hráči dozví, jak na tom je společnost Activision Blizzard. Tentokrát jsou hovory rozděleny na dvě části, ale to nejdůležitější jsme se již dozvěděli před pár dny a to jak z hovoru, tak ze zprávy na webu Blizzardu.

World of Warcraft má 7.7 milionů předplatitelů

Nedá se říct, že by bylo nějakou novinkou, když World of Warcraft ztrácí předplatitele. Minulé čtvrtletí bylo oznámeno číslo 8.3 milionů hráčů a po čtyřech měsících číslo opět kleslo. Tentokrát na 7.7 milionů předplatitelů. To znamená, že World of Warcraft ztratil 600.000 aktivně platících hráčů. Momentálně nemáme více informací – kde byl odliv největší, budoucí plány, atd. Co je ovšem jasné, je fakt, že WoW je stále gigant, který si drží svou první pozici v placených MMORPG.

Activision Blizzard získal nezávislost

V roce 2008 se spojila dvě herní studia, ktera hráči dobře znají. Jedná se samozřejmě o Activision a Blizzard. Obě společnosti spadaly pod obří společnost Vivendi Games. Francouzská telekomunikační a mediální firma držela 52 procent akcií. Je to již nějaký ten pátek, co se Vivendi Games snažila společnosti Activion Blizzard zbavit a prodat ji. Spekulovalo se o mnohých firmách, které by mohly Activision Blizzard zakoupit, ale kdo má 5.83 miliard dolarů? Herní firmy? Nebo snad Google, Apple či Facebook? Nikoliv. Firma Activision Blizzard se odkoupí úplně sama a získá tím nezávislost a možnost obchodování s akciemi na trhu. Firma neplánuje žádné velké změny. Stále ji povede současný šéf Bobby Kotick jako CEO a předseda správní rady Brian Kelly. Vivendi si po dokončení všech transakcí, které jsou plánovány na letošní září, nechá 83 milionů akcií, což je zhruba 12 procent celkového podílu. Investiční skupina vedena Bobbym Kotickem a Brianem Kellym, ASAC II LP, bude mít 24.9% podílu. Další společností, která bude mít v Activision Blizzard svůj podíl, je čínská firma Tencent Holdings Limited, která minulý rok zakoupila podíl v Epic Games a Riot Games. Bobby Kotick v oficiální zprávě řekl, že toto odkoupení znamená pro Activision Blizzard hodně. Po odkoupení by měl Activision Blizzard posílit na trhu a měl by být ještě silnější. Za zády jim přeci jen stojí špičkové hry.


Naposledy upravil/a Astra 31.07.2013 v 20:06:23.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Anstriber 30.07.2013 17:07

já si myslím že to pujde ještě dolu to číslo ono wowko je už docela ohrané po 9 letech

Sharz 30.07.2013 16:28

barrny
posledni 3 roky je to jen nastavovana kase a porad dokola totez, expeni max lvl, hc dungy, LFR, raidy, HC raidy atd atd atd atd atd atd atd ...
Jaké to bylo na Vanille, BC? WoW je bohužel dokola to samé. Zabij potvoru abys mohl zabít větší potvoru, kterou když zabiješ, můžeš zabít ještě větší potvoru.

Sharz 30.07.2013 16:23

Jak to ovlivní moje hraní? Máme tu Cross-realms, Battlegroups a ještě nám přidají Virtual realms. Pokud hraji na Sylvanasu, Silvermoonu, Kazzaku - je mi to naprosto jedno, protože lidí je stále dostatek. Pokud hraji na Burning Bladu, méně zalidněných serverech - se spojením několika realmů dohromady bude populace větší než kdy jindy.Má Blizzard problém s penězi? Vůbec. Nic se tak nemusí rušit. I když za pár let klesne počet předplatitelů například pod 3 miliony, bude to docela jedno. Myslím, že Blizzard bude spojené servery tak upravovat, aby měly stále podobnou úroveň populace. Některé tak může rušit a zařizovat transfery. Bohužel, někteří se musí věnovat rodině nebo je hra přestala bavit. Hodně lidí, kteří hráli v dřívějších dobách, odchází za důležitějšími činnostmi. ( PS : za tohle všechno můžou manželky - aspoň teda u nás v guildě)

soumrak 30.07.2013 12:48

Javorovej
Vidíš jen příjem peněz, ale nevidíš to hlavní - výdej peněz.
vydej penez tam opravdu nebude velky. Kdyz si vemes, kolik MMO zvlada chod narocnych serveru s F2P modelem, tak se nemuze jednat o obrovske castky (jeste jak jsme hraval na thunderhornu tak byl dokonce problem s tim, ze blizz nedal serveru nove streva a bylo to poznat na mensim delay oproti jinym serverum). Kazdopadne WoWko s 1mil platicich hracu je porad takova dojna krava, ze nema cenu davat F2P model.

Metiu 30.07.2013 12:22

tak mna osobne questove linie na pandarii bavili najviac taktiez aj raidi sa stali pristupnejsie pre beznych smrtelnikov ktory hraju prilezitostne len hra zerie strasne vela casu

mild96 30.07.2013 11:44

Myslim, ze by Blizzardu mohlo docela pomoct otevrit rekneme jeden realm na vanilla wow, jeden na BC. Podle me by to cast hracu pritahlo zpet.

jaklakmak 30.07.2013 11:28

milanko
Skôr ako by prešiel na free to play tak by zlacnil mesačné poplatky
Všichni vědí co to je WoW a naprosto přesně co dostanou za zábavu. Když za to není hráč ochoten platit 12€ nezaplatí ani 6€. Hráči jsou už jiní, ti co touží po starém WoW by se nevrátili, i kdyby náhodou Blizzu šiblo a začal se vracet v čase, maximálně až to nebude nic stát se přijdou podívat. Blizz přitáhl za ty roky maximum hráčů, teď už žádné nové nezíská. Pro nové generace je WoW moc náročné, moc složité, moc drahé.

barrny 30.07.2013 11:15

600 000 za 1/4leti, tak to je zhruba cca 2,5mega za rok, takze jeste 3 roky a bude po tom :-)))Ale ted vazne, neni se cemu divit, vse co mohlo jit vymyslet, je jiz vymysleno a posledni 3 roky je to jen nastavovana kase a porad dokola totez, expeni max lvl, hc dungy, LFR, raidy, HC raidy atd atd atd atd atd atd atd ... dalsi datadisk a zaciname odznova totez, vlastne v pandach je zmena nucene farmneni DQ a podobnych zhov*dilosti jako legendarni cloak :-) A ted reknete, koho by to porad dokola bavilo za ty roky ? Upadek je zcela zakonity a nic tomu neprida ani megabordel v lore

seanito 30.07.2013 10:10

Blizzu klesají zisky? Tak honem honem, nové mounty za prachy, nové itemy na aukcích, wow karty, honem honem, ať to doženem... místo aby předělali koncept warcraftu a zkusili nalákat starší hráče, tak furt jen experimentujou do nekonečna s patchema, prodloužují/zkracují cd, balancují pvp, ruší a přidávají staty a co z toho.. hra není jenom o atributech, hra má hlavně zaujmout, bavit, a nepřestat bavit. A ten poslední bod už rozhodně nemá.

Hromovapest 30.07.2013 05:23

Osobně věřím že nový datadisk bude bomba a prilaka zpátky hráče.I když pandy moc nemusim raidy chodim rad a jsem na azerothu než v pandarii...nebo na outlandu :-) Každý si najdeme své místečko.Jen chtít.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet