WoW má 7.7 milionů předplatitelů

http://media.wowfan.cz/news/actibliz
Každé čtyři měsíce probíhá hovor, ve kterém se akcionáři a hráči dozví, jak na tom je společnost Activision Blizzard. Tentokrát jsou hovory rozděleny na dvě části, ale to nejdůležitější jsme se již dozvěděli před pár dny a to jak z hovoru, tak ze zprávy na webu Blizzardu.

World of Warcraft má 7.7 milionů předplatitelů

Nedá se říct, že by bylo nějakou novinkou, když World of Warcraft ztrácí předplatitele. Minulé čtvrtletí bylo oznámeno číslo 8.3 milionů hráčů a po čtyřech měsících číslo opět kleslo. Tentokrát na 7.7 milionů předplatitelů. To znamená, že World of Warcraft ztratil 600.000 aktivně platících hráčů. Momentálně nemáme více informací – kde byl odliv největší, budoucí plány, atd. Co je ovšem jasné, je fakt, že WoW je stále gigant, který si drží svou první pozici v placených MMORPG.

Activision Blizzard získal nezávislost

V roce 2008 se spojila dvě herní studia, ktera hráči dobře znají. Jedná se samozřejmě o Activision a Blizzard. Obě společnosti spadaly pod obří společnost Vivendi Games. Francouzská telekomunikační a mediální firma držela 52 procent akcií. Je to již nějaký ten pátek, co se Vivendi Games snažila společnosti Activion Blizzard zbavit a prodat ji. Spekulovalo se o mnohých firmách, které by mohly Activision Blizzard zakoupit, ale kdo má 5.83 miliard dolarů? Herní firmy? Nebo snad Google, Apple či Facebook? Nikoliv. Firma Activision Blizzard se odkoupí úplně sama a získá tím nezávislost a možnost obchodování s akciemi na trhu. Firma neplánuje žádné velké změny. Stále ji povede současný šéf Bobby Kotick jako CEO a předseda správní rady Brian Kelly. Vivendi si po dokončení všech transakcí, které jsou plánovány na letošní září, nechá 83 milionů akcií, což je zhruba 12 procent celkového podílu. Investiční skupina vedena Bobbym Kotickem a Brianem Kellym, ASAC II LP, bude mít 24.9% podílu. Další společností, která bude mít v Activision Blizzard svůj podíl, je čínská firma Tencent Holdings Limited, která minulý rok zakoupila podíl v Epic Games a Riot Games. Bobby Kotick v oficiální zprávě řekl, že toto odkoupení znamená pro Activision Blizzard hodně. Po odkoupení by měl Activision Blizzard posílit na trhu a měl by být ještě silnější. Za zády jim přeci jen stojí špičkové hry.


Naposledy upravil/a Astra 31.07.2013 v 20:06:23.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Javorovej 31.07.2013 11:29

soumrak
vydej penez tam opravdu nebude velky. Kdyz si vemes, kolik MMO zvlada chod narocnych serveru s F2P modelem, tak se nemuze jednat o obrovske castky (jeste jak jsme hraval na thunderhornu tak byl dokonce problem s tim, ze blizz nedal serveru nove streva a bylo to poznat na mensim delay oproti jinym serverum). Kazdopadne WoWko s 1mil platicich hracu je porad takova dojna krava, ze nema cenu davat F2P model.
Jenže se tu nebavíme jen o chodu a údržbě serverů. Oproti některým MMO vývojářům je blizz opravdu monstrózní firma a její náklady na chod taky nejsou malé..ale ano, měsíčně ji stejně zůstává dost šušňů, ale rozhodně ne tolik, koliksi lidi spočítají jen z poplatků

Sharz 31.07.2013 09:34

Benzakk
Náhodné záležitosti jako Dungeon a Raid Finder jsou pain, ale jednak když zlehčujou hru na jedné straně, vymýšlí Blizz utility na druhé straně i pro lidi, kterým výzva chybí ( Challenge mod, HC raid ). Každý má ale možnost náhodné záležitosti nechodit a skládat si vlastní skupinu, o které ví, že ani tak triviální záležitost, jako HC dung nebude šlápnutí do vosího hnízda.
To si nemyslím, že bys měl v tomhle pravdu. Naprostou chybou bylo přidávat do LFR Legendary questy, na DS ještě titul a další věci. Item level by mohl být ještě snížený. LFR mi ani tak nevadí, protože to nemá skoro žádný vliv na HC raidování. Toto není zlehčování hry - je to zkracování času, abys tak možná lépe dokázal nagearovat své alty. Hranice je stále pořád stejná. HC raidy. A to výzva rozhodně je. Pro mě bylo chybou přidávat do HC Scenarií 516 itemy.

Benosh 31.07.2013 08:04

No my se tu hlavně můžeme dohadovat o nekonečném příběhu zvaném Bylo nebylo za Vanilly a TBC, ale vzhledem k neupřesněným informacím o oblastech odlivu můžeme taky říct, že zabanovali 600k čínských botů.Náhodné záležitosti jako Dungeon a Raid Finder jsou pain, ale jednak když zlehčujou hru na jedné straně, vymýšlí Blizz utility na druhé straně i pro lidi, kterým výzva chybí ( Challenge mod, HC raid ). Každý má ale možnost náhodné záležitosti nechodit a skládat si vlastní skupinu, o které ví, že ani tak triviální záležitost, jako HC dung nebude šlápnutí do vosího hnízda. Často tady mívám pocit, že sem píšou lidi bez enchantů a gemů, ale HC raid by si zašli...

Zakys 30.07.2013 23:45

Metiu
tak podla vyjadrenia blizardu nema byt HC tazke ale ma to byt slabsi dung pre max lvly - ak chces tazky dung to co byvalo hc tak chod chalenge mod a to o tom ze vestci pisu ze BC bol najlepsi data to je blbost - kazdy ma na najlepsi datadisk iny nazor a co sa tyka predplatitelov ak blizzardu zalesi na hravanosti a rozvoju pribehu hry F2P zavedu ale ak im ide o prachy nemaju ziadny dovod tak kazdy moze tipnut o com viac medzinarodne spolocnosti snivaju :-)
No jasný. Byl to můj pohled na hru. Každý ma na to jiný názor Proste se mi jen zdá ze je to jako pro malé děti kdyz si vemu jaký to bylo na classicu nebo burnacu...i wotlk byl parádní datadisk. Tam si jeste za svoji classu musel porádně umet a bylo to hardcore. Ted je to jednoduchý všechno. Vís jaky to má ted na všechny ty jednoduchí změny dopad ? Tam si aspon videl snahu za nečím jít za nějakým cílem a zapotit se u nej sakra... Ted se týpek přihlásí na LFR a jde si na kafe...afkuje ti a pak má jeste plnou hubu blbých kecu.... Já to beru tak jak to je! Jen me nekdy vytočí to kdyz clovek hraje hru a pritom nadavá ze nemuže tohle to by chtel a že je to těžké a že na to raději sere. Pritom je to tak naprosto stupidní....chtel bych je videt hrat treba na minulých datačích. To by se posrali... Zase na druhou stanu chápu Blizzard ale já nejsem Blizzard a každý tu hru bere jinak než druhý.

Metiu 30.07.2013 22:36

Zakys
Ted už HC neni vbc nic.
tak podla vyjadrenia blizardu nema byt HC tazke ale ma to byt slabsi dung pre max lvly - ak chces tazky dung to co byvalo hc tak chod chalenge mod a to o tom ze vestci pisu ze BC bol najlepsi data to je blbost - kazdy ma na najlepsi datadisk iny nazor a co sa tyka predplatitelov ak blizzardu zalesi na hravanosti a rozvoju pribehu hry F2P zavedu ale ak im ide o prachy nemaju ziadny dovod tak kazdy moze tipnut o com viac medzinarodne spolocnosti snivaju :-)

Zakys 30.07.2013 21:09

Já se vbc tomuhle číslu hráčů WoW ani nedivím. Každý říká že bylo TBC nejlepší. Jo to bylo. Ale taky kolik let je to zpět. Lidi se mění a tak i mění hru. Nechci byt hajzl ale podle me na to wow leze čím dál víc namyšlených lidí kteří už ani neví co je to HC a myslí si že je to jako nejaké lolko kde reportujes za kazdou kokotinu s prominutím. Je to pravda ! Ted už HC neni vbc nic. WoW už je tak šíleně jednoduché že to tak zesrali a lidi si stezují jeste víc...a pak Blizzard dělá takové seky...Tohle je muj pohled na to jak to vypadá a dopadne to nakonec tak ze ti dobří hráči odejdou od wow a zustanou tam podobní trageti co reportují za naprosté nesmysly nekde na lolku a podobně. Nevím jak vy ale takových lidi na wow je už celkem dost. Clovek si jde zahrat v klidu a do chatu ti tam píše nějaký prcíř že to všichni dělají špatně a pritom tam afkuje na hrbitově... A nejvíc me sere ze z wow vymazali kliče do instancí ! Největší blbost co udelali. Ted mi to wow příjde jako by tam žádné PVP a PVE nebylo. Ted je to tak propojený že je to až hnus. Asi už ten system wow nechápu...a presto to hraju víc jak 6 let... Jinak nekteří tu mají fakt dobré komenty...jde videt ze tu píšou normální lidé...

Dandislol 30.07.2013 19:10

glararan
Sargeras apod
Urcite To je na 100% potvrdene v Legendary queste kde Wrathion povie ze Burning legion najde Azeroth a ze mal vizie o zelenom ohni padajuceho z modreho neba.

mix 30.07.2013 19:04

glararan
Momentálně čekám co nám naservírujou na BlizzConu s dalším WoWkem, pokuď tam pošlou něco děsnýho tak víme osud, pokuď něco co se vrátí ke kořenům děje jako W3, Sargeras apod tak bych viděl naději, ale ještě další stránka... progress apod, ve Vanilče nebylo žádný LFR a chtěli jste gear? Tvrdej progress!To nebylo žádný, jdeme normál zabijeme to..Vanila bylo HC samo o sobě, neměl si na výběr, to mi teď chybí!
Hmm no ja myslim že teraz je ten obsah prístupnejší daleko viac ludom ako na vanile... predsa len kolko ludí má čas hodiny farmit napr. nejaký resist eq aby potom mohli ist niekam hodiny progressovat... myslim že keby wow v dnešnej dobe fungovalo ako za vanilly/BC tak to čislo je daleko menše ako 7,7.

milanko 30.07.2013 18:04

Sharz
Jaké to bylo na Vanille, BC? WoW je bohužel dokola to samé. Zabij potvoru abys mohl zabít větší potvoru, kterou když zabiješ, můžeš zabít ještě větší potvoru.
Kebyže sa do hry pridaju prvky ako to že nebojuješ v batlegrounde ale prideš do zony kde bude front a tam budeš bojovať budu sa obsadzovať celé zóny nie ako vo wintersgrape par vežičiek alebo na outlande čo tam ani len npc nezmenilo .A ešte tých par bg čo ovplyvní hranie blizz by mal rozmýšlať tak zoberme si isle of thunder všetko čo je tam je zábava ale teraz akonáhle príde nový patch tak to bude len pre každého hráča utrpenie hladať v zónach ludi na bossa žiadna nádej napriklad v secret worlde ste mali v každej zóne určity počet hráčov a bolo to fantastické

glararan 30.07.2013 17:43

Momentálně čekám co nám naservírujou na BlizzConu s dalším WoWkem, pokuď tam pošlou něco děsnýho tak víme osud, pokuď něco co se vrátí ke kořenům děje jako W3, Sargeras apod tak bych viděl naději, ale ještě další stránka... progress apod, ve Vanilče nebylo žádný LFR a chtěli jste gear? Tvrdej progress!To nebylo žádný, jdeme normál zabijeme to..Vanila bylo HC samo o sobě, neměl si na výběr, to mi teď chybí!

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet