Chen Stormstout

http://media.wowfan.cz/uploaded/chen

Mládí

O Chenově ranném životě je toho jen málo známo, až na to, že se narodil a do určitého věku žil na Shen-zin Su, také nazývané Wandering Isle. Domov na krunýři obrovské želvy se však zřídkakdy přiblížil ke zdi z mlhy, která obklopovala tajemnou Pandarii, domov jeho prapředků, a tak nikdy neměl šanci se na něj vydat. Často však chodil do Wood of Staves, kde meditoval, aby tak získal inspiraci. Za časů jeho tréninku byl Chenův nejlepší přítel Strongbo. Oba pandareni věděli, že se jednou budou muset utkat v souboji, ve kterém se rozhodne, kdo je lepší bojovník a kdo tak získá titul Geomastera, mistra bojových umění na Wandering Isle. V den, kdy se tak mělo stát, však Chen nepřišel a Strongbo věděl, že se vydal na cestu, o které už tak dlouho mluvil. Jejich přátelství tak bylo zničeno a Strongbo už o Chenovi nikdy nepřemýšlel jako o příteli. Chen zde však nezanechal pouze svého přítele, ale i rodinu, včetně svého bratra Chon Poa, který se měl brzy ženit.

Putování po Azerothu

V komiksu Pearl of Pandaria se Chenova neteř Li Li rozhodne, že svého strýčka najde. Odletí na jeřábovi z Wandering Isle, avšak její otec ve starosti o ní za svou dcerou pošle Strongboa, aby ji našel a přivedl zpět. Společně tedy pátrají po Chenovi (Strongbo méně nadšeně) a během jejich cesty se dozvídají více o Chenově putování Azerothem.

První ze zastávek, tak jak se dalo vzhledem k Chenově zálibě očekávat, byl Dun Morogh, kde se setkal s legendárním Grimbooze Thunderbrewem, aby se rozhodlo, kdo z nich dvou je lepší sládek (Brewmaster, chcete-li). Během ochutnávání a pití piva byl trpaslík rozhodnut, že právě Chenovo pivo je lepší než jeho, zatímco pandaren si stál za tím, že právě Grimboozovo je lepší. Díky tomu, že se spolu nedokázali dohodnout, se rozhodli, že bude lepší svůj nápoj přivézt před Ironforge, kde by jeho chuť posoudili i jiní nezávislí pozorovatelé a rozhodli, čí pivo je lepší. Nicméně Coren Direbrew z Dark Iron klanu se rozhodl, že se do soutěže zařadí také a byl velmi popuzen, když viděl, že lístky s hlasy se hromadí jak u Chena, tak u Grimbooze a on dostal jen dva hlasy (jeden od Chena z lítosti). Coren Chena ze vzteku napadl, ale v nevyrovnaném souboji ho Chen přemohl. Pouze o jeden hlas zvítězil Grimbooze a tento duel mezi Stormstoutem a Thunderbrewem, který vyhlásil právě Chen, dal vzniknout Brewfestu. O nějaký čas později byl Chen napaden na lodi, která odplouvala ze Stormwindského přístaviště, skupinou lupičů. Našli ho spát v podpalubí, avšak Chen se probudil a lupičům dal rychle najevo, kdo je tu lepší bojovník. Nevšiml si však , že mu zmizela malá krabička, kterou mu ukradl gnomský lupič. V krabičce, kterou o nějaký čas později našla Li Li, byl lísteček se jménem „Thunderbrew“. Hlas, který měl původně zaznít při ochutnávce předtím, než se rozhodl dát hlas Corenovi. Při zastávce ve Stonetalon Mountains, kde Chen hledal vzácnou přísadu do jeho piva, se pustil do křížku s gobliny, kteří svými stroji ničili okolní přírodu. S pomocí Keeper of the Grove, Orremina, gobliny porazil a strážce lesa mu tak nabídl na oplátku právě hledanou rostlinu. Ale poté, co se Chen dozvěděl, jak moc je vzácná, nakonec nabídku odmítl a odešel z údolí. Jakmile Chen opustil hory, zkřížil mu cestu Blademaster Rahjak, který hledal velké válečníky, se kterými by se mohl utkat. Chen zápas vyhrál, ale pramálo věděl o tom, jakou lavinu tím rozpoutá. Ponížený Rahjak se vrátil do Outlandu, kde se napil démonické krve jen proto, aby se stal mocnějším a měl tak příště šanci Chena porazit. Po nějakém čase, kdy Chen bojoval ve Třetí válce a byl prohlášen králem Magnim za přítele Ironforge, byl lapen třemi ogry (vůbec žádná podobnost s Hobitem... vůbec). Ti se dohadovali, zda bude chutnat jako medvěd, králík nebo vrána. Chen chytře navrhl, aby nejdříve šli tyhle tři zvířata pochytat, aby je mohli uvařit a mít jejich chuť na jazyku tak dlouho, aby mohli posoudit, jak pandaren může chutnat. Zatímco ogři vařili své jídlo, Chen pro ně vařil pivo. Po večeru, kdy se jedlo a pilo, Chen se jako jediná střízlivá osoba odplížil pryč a nad ogry tak vyzrál.

Založení Durotaru

Chenovy toulky Azerothem jej nakonec přivedly do Durotaru, kde měl obavy, zda-li vůbec najde přísady do svého zatím posledního piva. Naštěstí se však potkal s Rexxarem, putujícím Beastmasterem. Chen se ho zeptal, zda by byl Rexxar ochoten mu vzácné ingredience do jeho piva opatřit: sud s Thunderwater, vejce thunder fénixe a snítku thunderbloom. Chen byl nadšen, když uviděl přicházet Rexxara se vzácnými ingrediencemi a hned na to z nich uvařil pivo, které Beastmasterovi nabídl. Rexxar se málem zhroutil z šoku z těkavého nápoje a když se vzpamatoval, zeptal se Chena, jestli se ho pokusil zabít. Pravděpodobně v řečnickém slova smyslu a možná taky ne. Stormstout se však domníval, že bude třeba recept ještě nadále zkoumat a vylepšit, aby mohl dokončit první část své cesty. Rozhodl se však, že prozatím své vaření piva odloží a připojí se k Rexxarovu dobrodružství, aby mohl lépe ocenit tuto nádhernou a drsnou zemi, kterou sám našel. Chen a jeho doprovod se nakonec vydali na tajnou misi na ostrov Theramore, aby pomohli Hordě pochopit, proč na ně lidé útočí. Setkali se tak s lady Jainou Proudmoore, která se jim rozhodla pomoci, poté, co viděla, co její otec udělal. Chen pomohl Rexxarovi bránit Thralla a Durotar od nájezdů Kul Tirasu a když Horda útok začala vracet, skončilo vše se smrtí admirála Proudmoora. Po bitvě Chen strávil nějaký čas v Durotaru, kde učil Brewmastera Drohna umění vaření piva předtím, než vycestoval dál. Nikdo neví, kam poté odešel, ale jakoby jeho několik prázdných sudů nalezených po celém Barrens říkaly: Chen tady byl. Stejně jako zbytek jeho lidu udržoval Chen nezávislost a nepřipojoval se ani k Hordě, ani k Alianci.

Pearl of Pandaria

Když byla Chenova neteř Li Li unesena právě Rahjakem a vzata k naze Zhahaře Darksquall, která od Li Li chtěla vědět, kde je ukryta Pearl of Pandaria, protože byla přesvědčena, že to malá pandarenka ví. Naprosto zázračně však přiletěl Chen na goblinské raketě a zachránil starého přítele Strongboa od Rahjakova smrtícího meče. Bo těžce krvácel, ale Chen jeho místo v boji zastoupil, Rahjak dostal, co chtěl, ale i přes vše, co podstoupil, znovu prohrál a Zhahara též. Po boji si Chen se Strongboem vyříkali staré věci z minulosti a usmířili se. Bo však umíral a tak požádal Chena, aby splnil jeho slib daný otci Li Li a vzal ji zpět na Wandering Isle. Chen s Li Li tedy odletěli, zatímco Strongbo, sledujíce západ slunce, zemřel. Když se vrátili na Shen-zin Su, Chen byl rozhodnut, že na chvíli nechá cestování a bude doma odpočívat. Li Li se ho zeptala, zda se jednou spolu vydají do Pandarie, ale Chen se rozhodl, že pro jednou zůstane doma a bude odpočívat.

Quest for Pandaria

Příběh Chena a Li Li pokračuje v povídce Quest for Pandaria, jenž navazuje na komiks Pearl of Pandaria. Li Li najde právě Perlu Pandarie a znovu se i s Chenem vydávají na Azeroth. Podrobnější informace můžete vyčíst přímo z povídky, která je již téměř přeložena.
Quest for Pandaria

Mists of Pandaria

Tohoto pandarena jsme mohli na vlastní oči konečně vidět v cinematicu právě na datadisk Mists of Pandaria. Tato ikonická postava přerušila souboj mezi orkským válečníkem a lidským kapitánem, které na pobřeží Pandarie vyvrhlo moře, čímž je donutil spolupracovat a pochopit tak, že jsou protivníci, proti kterým se i znesváření nepřátelé musejí spojit. Cinematic doprovází Chen doopravdy slovy k zamyšlení: „Ptát se proč bojujeme... je jako ptát se proč padá listí. Je to v jejich povaze. Možná je zde ale lepší otázka. Proč bojujeme? Abychom ochránili domov a rodinu. Pro zachování rovnováhy a harmonie. Pro můj druh je však skutečnou otázkou: ,Za co stojí bojovat?“ Ve chvíli, kdy Chen přišel na Pandarii, byl Temple of the Jade Serpent napaden sauroky. Chen s Li Li přišli do chrámu, pomohli tamějším pandarenům zahnat sauroky, porazit jejich vůdce a navrátit jim ukradený nefrit. Vše, co za odměnu požadoval, byl let na serpentovi pro Li Li. Také si s ostatními vyměňoval příběhy, vyhrál soutěž v pití a bitku před hospodou Drunken Hozen v Dawn's Blossom. Po všech těchto událostech se i s Li Li vydal do Valley of the Four Winds. Od chvíle, kdy překročíte práh Valley of the Four Winds, vás bude Chen i s otravnou a upovídanou Li Li doprovázet téměř přes celé údolí. Chen chodí od farmy k farmě, kde pobude do chvíle, než se s vámi přesune k dalšímu problému. Při jedné takové zastávce potkají Mudmuga, pandarena, který také vaří pivo, ale problém mu dělají virmeni, kteří se rozhodli krást mu zeleninu. Poté co Mudmugovi pomůžete, se Chen rozhodne vydat ke Stormstout Brawery a zkusit zkontaktovat svou rodinu na Pandarii, „ochotně“ se nabídnete, že Li Li pohlídáte. Když celí unavení po dni, kdy vám malá pandarenka komentuje i to, jak utrhnete kdejaký plevel, se Chen vrátí a nepříliš nadšeně všem sdělí, že ho Uncle Gao přímo z pivovaru vyhodil s tím, že zde není vítán. Od té chvíle se Chen rozhodne, že Gaovi ukáže, že umí uvařit výborné pivo a tak s vámi vycestuje do Halfhillu, kde mu pomáháte, stejně jako tehdá Rexxar, hledat ty nejlepší ingredience do jeho piva. Poté, co Mudmuga přijme za tzv.: „pivního bratra“, společně uvaří pivo a to se rozhodne dovést až k pivovaru. Stormstout Brawery je však napaden hozeny a alementaly (pěkná slovní hříčka) a Chen se rozhodne, že si pročistí cestu až ke vstupu a učiní všemu přítrž.

Spasitel Stoneplow

Jakmile se prokoušete questy ve Valley of the Four Winds, Shado-Pan přistane na stůl mnohem palčivější nebezpečí: mantidi, kteří se probili skrze Serpent's Spine Wall a ohrožují vesničku Stoneplow. Chen se v té chvíli ukázal jako hrdina dne, když se plně zapojil do obrany vesnice stejně jako spousta dalších postav, které jste potkávali napříč celým údolím. Též Sentinels Nočních elfů a Sunwalkers od Taurenů spolupracovali, aby mantidy pobili a bylo to poprvé od dob Wrathgate, kdy Aliance a Horda bránily vesnici proti společnému nepříteli.

Po bitvě o Stoneplow, kdy byl poražen i obrovitý kunchong, jež byl tou největší hrozbou, se Chen zeptal Elly, zda by ochutnala jeho pivo a mohla se za něj přimluvit u Uncle Gaa a mohl být přijmut do Stormstout Brawery. Neuplynulo mnoho času a Chen se doslechl, že značná část rodiny Stormstout z Pandarie se uchýlila za Serpent's Spine, aby bojovala proti tamějším mantidům. Rozhodl se tedy, že po nich začne pátrat. V Sunset Brewgarden v Dread Wastes našel Big Dana Stormstouta a došlo mu, že je zde asi správně. Poté našel tělo malé pandarenky Evie, která byla napadena a zabita mantidy. Její tělo vzal do Sunset Brewgarden, kde jí vystrojili pohřeb. Chen takto po celých Dread Wastes nacházel postupně všechny členy rodiny, kteří se ztratili různými způsoby a různými způsoby jste je museli dostávat z bryndy. Ve většině případech se však podařilo rodinu zachránit a Chen tak byl spokojen, že většina jeho příbuzenstva z Pandarie je stále naživu.

Landfall

Když byl Vol'jin napaden a téměř zabit Garroshovými Kor'Krony, Chen se o něj celou dobu v Binan Village staral, dokud se náčelník kmene Darkspear nemohl postavit na vlastní nohy a vydat se do Shado-Pan Monastery.

Shadows of the Horde

Po návratu z Isle of Thunder Chen pomáhal bránit Shado-Pan Monastery proti Zandalari trollům. Kniha popisuje jeho dobrodružství poté, co se přidá na stranu Vol'jina a pomáhá mu v jeho rebelii proti Garroshovi. Více o nově vydané knize zde: Shadows of the Horde.

Escalation

Chen se připojil k Vol'jinovi, jakmile se vrátil do Durotaru vést rozsáhlou rebelii proti Garroshovi. Po setkání s Thrallem byla však Sen'jin Village napadena Hellscreamovými Kor'krony. Chen a Thrall po dobu boje bojovali společně, aby nepřátele zatlačili zpět, což se jim také povedlo. Zatímco Thrall se vydal do Orgrimmaru hledat disidenty, kteří by se připojili k rebelii, Chen se rozhodl pomoci Darkspear trollům získat Razor Hill jako základnu pro celý odboj. Boje probíhají doteď a jakou roli v tom Chen ještě sehraje... se musíme nechat překvapit. Stav: Živý Nachází se: Valley of the Four Winds a Dread Wastes (questy), nyní je v Razor Hillu v Durotaru Frakce: nezávislý Rasa: Pandaren Povolání: Brewmaster (Monk) Rodina: Chon Po Stormstout (brat), Xiu Li (švagriná, mŕtva), Shisai (synovec), Li Li (neter), Mab, Liao, Auntie (predkovia), Gao Stormstout, Han Stormstout, Big Dan Stormstout, Mama Stormstout (vzdialená rodina), Evie Stormstout (mŕtva)

Naposledy upravil/a Mordecay 29.06.2014 v 17:11:05.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

hitteeDus 16.06.2023 13:53

Your vet would advise you to give on an empty stomach, an hour before food, and the effects of the drug should start between one to two hours for fast action <a href=https://levitr.autos>acheter du levitra contre l impuissance</a> Rumsfeld said calmly My Lord God, I admire your brilliance, Seeing that Physician how to wean off blood pressure meds was also coming, he put down the heavy armor in his hand and how to wean off blood pressure meds greeted him

hitteeDus 30.05.2023 15:33

Surgical Forum 49 16 17 <a href=http://levitr.mom>levitra bailler</a>

Esperanta 21.07.2013 13:55

Bumbac
...
To samé mají Češi se slovenskými články. S tím už bohužel nic neuděláme. Článek jsem kontrolovala přes WoWpedii, něco bylo přeloženo odtamtud přesně, někde jsem si to udělala úplně podle sebe, hlavně co se týče Pearl of Pandaria komiksu.

Metiu 21.07.2013 12:21

S rexarom sa nestretli v 2 ale v 3

cerberos 21.07.2013 01:42

i když o CHenovi,jsem věděl už dávno,přesně tak jaks to napsala Esperanto setkal se s legendárním Rexxarem ve warcraftu II

cerberos 21.07.2013 01:39

konečně,už bylo na čase,tak jak mají noční elfové Malfuriona a Illidana Stormarageovi,orkové Guldana,DrekThara či Oggrima Doomhammera.trpaslíci Falstada,Moiru,nemrtví Faranella.Sharlindu a dalši,tak konečně se na scénu objevují pandarenští hrdinové či zloduši..pěkný článek

Bumbac 20.07.2013 23:10

S dovolenim sa opytam, ci si tento clanok prekladala v takej podobe ako je tu, alebo si informacie povytahovala z viacerych clankov a pospajala to dokopy, pravdepodobne doplnene vlastnymi poznatkami? Mam totiz tak trosku problem citat clanky v cestine. Nechcem tym urazit zapadnych susedov. To je len taka moja osobna vec ze sa mi dlhe clanky (vseobecne, vratane knih) zle citaju, preto by som si to rad precital v originale. Zaujimali by ma teda zdroje odkial si cerpala. Mozno sa dozviem a o nejakom, ktory doteraz nepoznam. Vdaka.

Esperanta 20.07.2013 19:56

Když už byl zmíněn Nazgrim, udělám asi i Taylora. Oba se v aktuálním datadisku hodně vytáhli a v questových liniích s nimi byla sranda.A o Ayse toho dvakrát moc není... ale zkusím něco sesmolit.

milanko 20.07.2013 19:42

Peckový článok ak by som mohol doporučiť Galen Trollbane ,Thargas Anvilmar,Aiden Perenolde,Nazgrim su to všetko peckove postavy o ktorých by som sa chcel dozvedieť z klávesnice niekoho tak genialneho v písani článkov ako ty Esperanta Dragon

bulljoker 20.07.2013 19:37

Esperanta
Řekněte si, koho chcete příště! Myslím hlavně hrdiny, kteří svůj článek ještě nemají! Jinak moc děkuji Řekla jsem si, že je načase článek o Chenovi přeložit.
co třeba hlavní leader aliančních pandarenů? horďáckej tu už je tuším

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet