Krkounův deník - 16. kapitola

  Krkoun    Vanilla    classic   

Kapesní Kodo

Dnešní hrací den jsem zahájil v konečně klidném Gadgetzanu. Hráči obou frakcí se tu v hojném počtu prostě míjeli, a tak jsem si zadal questy s tím, že vyrazím ještě do Steamwheedle portu pro další. To bych ani nebyl já, abych zas něco nevyvedl. Jeden quest jsem si nevzal a zapomněl proč. Tak jsem se vrátil a rychle klikl pravým tlačítkem na postavu. Ale v tu chvíli se mi před kurzor myši postavil jeden "alík". Já klikl na něj a nechtěně jsem do něj praštil. To uviděl jiný "alík" a začal do mě za to bušit. To uviděl jiný horďák a začal bušit do toho "alíka". Pak jsem umřel, doběhl ze hřbitova a nevěřil vlastním očím. Město se změnilo v battleground. Raději jsem se oživil za domem a nenápadně vypadl směrem na východ.

 

Přístav Steamwheedle port již dnes neexistuje, protože byl po Calaclysmu kompletně zatopen. Kromě několika zadavatelů questů je tu také obchodník, který prodává spoustu zboží a také cooking recept Undermine Clam Chowder. Je jediný na celém Azerothu, kdo tento recept prodává, ale má k dispozici jen jeden kus. Když ho někdo koupí, nemá už žádný a čeká se na obnovení. Já jsem to štěstí neměl a asi jsem nebyl sám, protože ti, kdo ten recept měli, ho prodávali na aukci i za 20 goldů.

 

Pak jsem se přesunul do lokality Lost Rigger Cove. Jedná se o tajnou základnu pirátů "jižních moří", zezadu skalního masivu Caverns of Time, která je přístupná pouze průchodem ve skále. Je zde možné splnit hned několik questů na jednom místě. Měl jsem štěstí. Ihned po příchodu mě vzala do party čtveřice horďáků. Vymlátili jsme to rychle. Podařilo se nám splnit téměř všechny questy, včetně hlav všech pirátských šéfů. Chyběl mi už jen jeden quest, sesbírat 20 pirátských klobouků. To se mi už bohužel nepodařilo, protože přišla parta "alíků", a všechny nás pozabíjeli. Bylo to ze hřbitova celkem daleko. Navíc jsem byl zabit přímo uprostřed vesničky, takže jsem se nemohl nepozorovaně oživit. Když mě zabili podruhé, oživil jsem se na hřbitově, odevzdal splněné questy (v Gadgetzanu byl už klid), doběhl k lítákovi a odletěl pryč. Cíl: Feralas.

x0zq6uzuuh_df46826ecea4ad1501da5cb88e1f2251c10358ee_1556372595_3567.jpg

Feralas se po Cataclysmu změnil jen minimálně. Ve velké taurenské základně Camp Mojache jsem objevil také trenéra vyšší úrovně Leatherworkingu. Naučil jsem se další recepty a jednoduchá výroba Rugged Leather z Thick Leather mě vynesla až na úroveň 250. Úkoly zde nejsou kupodivu nijak složité ani obtížné. Také musím poznamenat, že po dlouhé době zde vidím jen samé horďáky. Konečně klid. Tento zelený prales je úplným balzámem na duši. Užíval jsem si Feralas od začátku do konce. Nesplnil jsem pouze escort quest Homing Robot OOX-22/FE. Robot mi samozřejmě padl, ale v jeskyni Yetiu jsem nepotkal žádného horďáka a sám jsem to dělat nechtěl. Naopak se tu objevila skupinka "alíků", tak jsem radši zmizel. Několik questů jsem pak letěl odevzdat do Orgrimmaru a zlomil jsem level 47. Feralas mi tedy dal skoro dva levely a ani jednou jsem neumřel. Fakt nekecám. Nevím, kde je ve Feralasu hřbitov. Nakonec jsem ještě zaskočil pokecat s "Warchiefem" Thrallem. Víte kde je ve Vanille jeho budova?

pkypv12v24_df46826ecea4ad1501da5cb88e1f2251c10358ee_1556372595_4953.jpg

S čerstvou 47. jsem se vrátil do Thunder Bluffu, prodal nějaké věci a světe div se: Na mém kontě se skvělo krásné žluté číslo 95. Tentokrát už na jistotu jsem seběhl do Bloodhoof Village, koupil Riding za 81 goldů a šedé kodo za 9 goldů. Ihned jsem nasedl a zkoušel, jak jede a jak vypadá. Nevýhodou je, že koupený mount stále překáží v batohu. Sběratelské menu bylo přidáno až později. Prostě pokud chci jezdit, musím ho mít stále u sebe. Někteří mají v batohu vlka, raptora nebo dokonce koně. Ale my Taureni máme v báglu rovnou celé kodo. Jinak samozřejmě skvělý pocit. Mám konečně mounta. Na levelu 47! Už mě nikdo nebude zpomalovat, když mám nasazený Aspect of the Cheetah. Takže spokojenost. Jen pro zajímavost, na levelu 60 si můžu koupit rychlejšího mounta, ale celková cena je 900 goldů. to si zde asi dovolí jen málokdo. Všem se moje kodo líbí. Postavil jsem se s ním k poštovní schránce a všichni při pohledu na mě radostí vyskakují a obíhají mě, aby si mě prohlédli ze všech stran.

m5uus2g7ub_df46826ecea4ad1501da5cb88e1f2251c10358ee_1556372595_5392.jpg

Pokud se vám Krkounův deník líbí, můžete sledovat autora na Facebooku.


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Batole 19.06.2019 15:43

Pan kráva by potřeboval do příběhu nějakého parťáka gnoma. Potom by to byla dvojka jako Bud Spencer a Terence Hill!

Petanurban 18.06.2019 19:48

"Nevím, kde je ve Feralasu hřbitov." mě úplně rozsekalo a ještě teď si pamatuji, jak jsem jako 5 lvl koukal na Taurena na hřbetu kodo (jo taky jsem kolem něj skákal).

cerberos 17.06.2019 23:03

jo jo Thralův trůn..doted si pamatuji kde byl a myslím si že před vchodem byl po straně vystavěn Mannorothovy kly nebo rohy

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet