Krkounův deník - 24. kapitola

  Krkoun    Vanilla   

Otrávený les

Z Azshary jsem přeletěl do Splintertree Post. Chtěl jsem využít zdejší pohostinnosti a doplnit zásoby. Bohužel zde neměli lepší náboje. Rozhodl jsem se, že to risknu a se zbytkem nábojů proběhnu Felwoodem, najdu horďácký kemp Bloodvenom Post, kde si označím lítáka, a pak se rozhodnu, co dál. Fakt je, že orientace ve Felwoodu je celkem snadná. Stačí běžet po cestě a neminout odbočku ke kempu. Avšak ouha. Odbočka tam nebyla a ani žádná pěšina. Běhal jsem zmateně okolo zelené řeky Bloodvenom River a nakonec jsem se pověsil na jednoho kolegu a ten mě do kempu přivedl. Musí se dvakrát přebrodit řeka a opravdu sem žádná pěšina nevede. Naštěstí tu je obchodník, který prodává ty dobré náboje, tak jsem mohl záhy pokračovat v plnění questů.

izgpcwa3ip_4c8f28f64e55193651a979e9883cfc3731d10e6a_1556372513_5145.jpg

Questy se točí zejména okolo zdejší nákazy a její příčiny. Kdysi se zde nacházela jedna z největších druidských svatyní. Druidi sem chodili meditovat a vstupovat do Smaragdového snu. Bohužel jen do té doby, než svatyni objevil ork Fel'dan se svými kumpány ze Stínové rady. Ano, je to stále ta stejná Stínová rada, kterou vytvořil Gul'dan. Po jeho smrti se vedení rady na Azerothu ujal právě Fel'dan. A moc se s tím nepáral. Vtrhl do svatyně, spící druidy pozabíjel, vytvořil zde hlavní sídlo Stínové rady a dal mu jméno Jaedenar (po svém eredarském vzoru Kil'jaedenovi). A pravděpodobně zkomolením jeho jména vznikl i název země (Fel'dan's Wood, zkráceně Felwood). Fel'dan však zašel ve své zrůdné činnosti ještě mnohem dál. Ze zabitých druidů stvořil zombie, které si zachovaly většinu svých druidských znalostí o přírodě. Avšak nově je uplatňovaly destrukčním způsobem. Nakazily podzemní vodu, otrávily stromy, trávu i zvířata. Divoké šelmy se, v důsledku nedostatku stravy, začaly požírat navzájem. Skupině druidů z Cenarion Circle se sice podařilo zabránit šíření nákazy na jih do Ashenvale a na sever do Moonglade, ale bohužel se jim nepodařilo zabránit mírné nákaze v Darkshore, kterou způsobila odtékající řeka Bloodvenom river.

6egns4qehg_4c8f28f64e55193651a979e9883cfc3731d10e6a_1556372513_4688.jpg

Po splnění questů, týkajících se především zabíjení zdejších nakažených obyvatel, zejména všudypřítomných slimáků, jsem byl vysílán ke zdejším otráveným studním, abych získal vzorky vody. Kromě studny před Jaedenarem jsem musel také získat vzorek vody ze studny v Ruins of Constellas, obývané satyry. Následně jsem se sem vrátil ještě jednou, protože mě Winna Hazzard požádala, abych do zdejší otrávené studny namočil její kotě. Všimla si totiž, že po požití otrávené vody kotě poněkud zesílilo. Po namočení do té studny se z kotěte stal tygr s velmi unikátními zeleno-žlutými pruhy. Vzpomněl jsem si, že tento quest šel splnit na ofi s datadiskem WotLK pouze, pokud jsem jako hunter nejprve "dismissnul" peta. Zde s tímto questem nebyly žádné potíže. Naprosto s přehledem jsem doběhl se dvěma pety a navíc dosáhl levelu 56.

jxvm2xfvhm_4c8f28f64e55193651a979e9883cfc3731d10e6a_1556372513_6071.jpg

Další eventualitou, kterou nikdo ve Felwoodu nemine, jsou furbolgové. Nachází se zde klan zkorumpovaných ve vesnicích Deadwood a Felpaw a "hodných" v jeskyni Timbermaw Hold, která vede na sever do Moonglade a na východ do Winterspring. No, oni ti hodní jsou nejprve taky zlí. Proto, aby přestali útočit, se musí reputace s Timbermaw Hold dostat z úrovně hostile alespoň na úroveň unfriendly. To obnáší strávit ve vesnicích Deadwood a Felpaw celkem dost času, při redukci jejich počtů. Naštěstí se dá reputace upravovat i přinášením několika druhů upomínkových předmětů, které vypadávají ze zabitých zkorumpovaných furbolgů. Nakonec jsem tunelem úspěšně prošel a navštívil nejprve Moonglade a následně Winterspring.

 

Pokud se vám Krkounův deník líbí, můžete sledovat autora na Facebooku.


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Batole 15.08.2019 18:43

Felwood je taková Pripjať ve WoW.

Praotectrekkie 16.08.2019 10:14

A Fel'dan je za toho amerického agenta (nová ruská seriálová verze).

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet